?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 744
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 520
И въпроса на деня е защо една жена, която уж е наред ще е привлечена към такъв индивид?

Дара, тя ще се съгласи да го издържа, споко.
Пак ще я четем.
Изживява се като спасителка също.

# 11 521
Авторката си е наред, млада жена, която работи, изплаща жилище и върви напред. За съжаление е намерила близост с някакъв мързеливец. Който иначе не е лош човек и се разбират добре, но за съжаление е инертен, безхаберен и ленив.
Това са сериозни недостатъци и общо взето правят връзката безперспективна.
Съгласна. Също така за мен този човек е безперспективен и не е за изграждане на семейство. Точно в тези младини трябва да трупаш опит и знания, а не да цъкаш фифа като 15годишен тийн…
Пак добре, че рано е видяла тези червени флагове и си задава въпроси авторката, докато не са се появили деца, които да се чудят как да гледат или разделят.
Категорично бягай с триста от този, млада си и ще срещнеш къде къде по-умни, мили, амбициозни мъже, с които ще се развиваш, а не да те дърпат постоянно назад.

# 11 522
Никакви флагове не е видяла авторката.
Тя иска да го промени.
Ама не разбира че не става.
Флаговете са били отдавна, но тя продължава да седи с него.
Че и тема пуска за това.

# 11 523
Щом се допитва до форума, значи смята, че има нещо нередно и идва с очакване за потвърждение или отхвърляне на тезата ѝ.

# 11 524
  • here and now
Не знам на каква възраст е аторката, но ние тук, дето много знаем, сме повечето 40+ и сме видяли доста, за разлика от нея. Понаучили сме се, както се казва.
Аз, за себе си мога да твърдя, че виждам много грешки във възпитанието си.  Била съм много наивна, така съм била учена, да вярвам, да не се съмнявам...
Важното е, че момичето е стоплило, че нещо не е наред и аз лично я съветвам да се спасява от тази връзка. Има грешки, има рецидив, не виждам надежда за промяна.

И какво означава "добър човек". Добър за кого? За съсед и просто приятел, може би, но за партньор, категорично не!

# 11 525
Ами ти вече не го обичаш и нямаш романтични чувства към него. При жените спре ли напълно мерака за секс (а за млади хора 3 месеца е адски много време без желание за интимности) това е сигурен знак за край. Няма голям смисъл да поддържаш отношения, в които видимо изпитваш презрение, донякъде погнуса и липса на всякакво привличане + изобщо не изпитваш уважение към човека. Тегли чертата и въобще не се обръщай назад. В случая този явно не е голяма загуба.

# 11 526
Дори собствената му майка го зарязва, а Анонимната се загрижила къде ще иде Той на първи януари.
Най-малоумното ще е да го вземе в дома си на издръжка. Един път влезе ли там, няма да излезе, ще си папка и ще си спинка без пари като Симеончо.

# 11 527
Само не разбрах защо той те кани да живееш с него на квартира, като ти имаш жилище и го изплащаш? Не виждм логика в това да си оставиш жилището и да излезеш на квартира.
Разбирам раздразнението ти, аз самата съм амбициозен човек и не бих могла да имам такъв поглед към живота. Обаче, монетата както винаги има две страни! Казваш, че човекът е добър, харесваш го, той те обича и подкрепя макар и само морално. За мен това би било достатъчно с уговорката, че не живеете и няма да живеете заедно. Ти материлно доколкото разбирам нямаш нужда от подкрепа, но всички имаме нужда да споделим с някого на който му пука за нас дори само как е минал денят ни.
Моят съвет е да си продължаваш връзката щом човека ти допада по други критерии и да спреш да се фиксираш в това той как си прекарва дните и колко пари има. Спри да го разпитваш и притискаш да си намира работа, ти не си му майка. Не му давай пари за нищо, а ако ти иска, казваш, че изплащаш жилище и бюджетът ти е разчетен до стотинка. Даже, кажи му го още сега, преди да е поискал, за да си спестиш обясненията в бъдеще.

Не всички могат да бъдат амбициозни, пробивни, агресивни и успешни. Има и хора като приятеля ти, които обаче идват с друг набор от качества, които аз лично напоследък започнах да оценявам.

# 11 528
  • Варна
Само не разбрах защо той те кани да живееш с него на квартира, като ти имаш жилище и го изплащаш?

Е как защо? Точно защото тя си има. И човека очаква логичния отговор - да бъде поканен да живее при нея. А после отърване няма. Не авторката, ТОЙ си търси провайдър.

Анонимна, според мен изобщо не допускай възможност да продължавате щото бил добър човек, а да живеете отделно и всеки да си знае парите. Това просто няма как да стане. Добрия човек ще ти изяде главата, такива много добре умеят да се правят на жертви и докато се усетиш, ще затънеш да го издържаш. А влезе ли у вас, трудно ще го изгониш. Тук проблемът е в теб също, защото наистина не умееш да поставяш граници и да казваш не. Не си го причинявай, а реши сега. Или-или. При теб средно положение няма как да има. И действително смятам, че януари, а може и по-рано, този ще ти цъфне на вратата, ще плаче, ще те обича, ще е гладен, ще моли само за ден-два да остане при теб, докато му звънне приятеля за работа, после друг приятел и така ще се влачат нещата безкрайно. Не си причинявай тази агония, донякъде съм минала през сходна ситуация, повярвай много е трудно да се отървеш и много ще те гризе съвестта, когато успееш. На него няма да му пука, ще те използва докрай. Сега е моментът да пресечеш нещата от раз и завинаги.

# 11 529
След като вече ти е искал пари, пак ще иска. На него проблемът му не е, че в момента няма работа - това може да се случи на всекиго за кратко. А това, че е явно конфликтна личност, не желае да се съобразява с правила и затова не може да се задържи на никоя работа. Дали не е научен или са характерови особености, но след като той самият не вижда проблем в това, няма и да го промени.

Имам такава приятелка, която сякаш сама си саботира живота. Тъкмо се уредят нещата при нея, някак си съумява да провали всичко и отово да затъне. Но аз не живея с нея, нейният живот си е нейна работа.

Анонимна, губиш си времето, хабиш си емоциите, а надежда за оправия няма изобщо.

# 11 530
Това е ярък пример на опит да промениш някого, вместо да си тръгнеш, като не те устройва. Мисля, че бяхме против напъните да променяме партньора като цяло? Още повече някакво случайно гадже, с което няма нищо общо на този етап.

# 11 531
Ами на практика да, бих искала да го променя, да започне да се държи като 31 годишен пораснал човек. Аз съм на 30. Под "31 годишен пораснал човек" разбирам в случая да се стегне и да започне да си изкарва сам дохода, за да не почнат пак невероятните истории как точно днес са се случили 747 събития, довели до това той да няма пари за тока. Да не се налага да ми плаче на вратата и да ме поставя в ситуация да я затварям и да плача и аз после, че все едно аз съм го оставила на пътя.. психически е много гадно това, колкото и да смятам, че имам основание, се чувствам много зле и не ми трябва такъв вид драма в живота ми.
Някой беше попитал да не би това да се приема за нормално в семейството им и в какво положение е майката - тя е сама, няма мъж, работи си обикновена нормална работа с нисък основен доход и измислени "таргети", очаква да се пенсионира скоро и отива в по-малко жилище, което да обслужва по-лесно. Има и дъщеря, която е семейна и скоро ще ражда. Може би сина й си мисли, че може пак да си го вземе със себе си като се изнася, и затова да не си дава зор, но доколкото знам, е непреклонна и няма да го приеме. Не толерира бездействието му и също няма идея какви са му мотивите. И аз глупавата отказвам да приема, че може да е просто чист мързел и готованко. Досега за 2 години не е бил все така, като работеше си работеше както трябва, били са доволни от него работодателите уж, докато не се тръшне разочарован и не напусне и айде пак по 3-4 месеца пауза.

Въпроса защо аз съм привлечена от такъв индивид, ами да ви кажа честно, аз съм ужасно самотна. Пораснах в нормално семейство, в което си се търсехме за приказки и опора и имахме усещане за заедност. Още си го имаме, но не се виждаме и събираме често поради ангажименти. Имам приятелки, но и те са обвързани, семейни, или извън страната, и с тях не можем да се виждаме често. На практика, имам близки хора, но сутрин ставам сама, през деня работя, вечер се прибирам в празна къща и това ми е като дупка. Понякога е свобода, при мен по-често е самота. Живях 8 години с много общителен мъж, с много приятели и чести разходки, палатки, събиранки. И той имаше проблем със задържането на едно работно място, но имаше занаят и не се оставяше без доход дори и да не работи на трудов договор. Разделихме се заради изневери от негова страна. Стоях сама 2 години след него, тогава срещнах този и се влюбих в уюта, който усещах покрай него. Тогава работеше и си казах ето, този е по-спокоен, по-уравновесен, държи на мен наистина и бихме се гледали добре. И физически си бях привлечена и ето така се случи каквото се случи.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 09:30 от Анонимен

# 11 532
Човекът освен търтей е и страшен манипулатор. Вместо той да се чувства зле, че не може да си плати тока, вменява вина на авторката, че тя да се тръшка и реве като едва смогва със собствените си разходи. Собствената му майка не иска вече да го дондурка, та ти ли... Не си меркантилна. Зарязвай го.

# 11 533
Хем пишете „аз глупавата” - тоест осъзнавате, че глупаво разсъждавате, хем продължавате да мислите, че е друга причината, а не просто мързел за това, че не си търси работа.
Искате да видите в жабата - принц, но за жалост вече много коментари се изписаха от случайни хора на база на всичко споделено от вас, така че съвсем спокойно можете да сте сигурна, че да, искате да го оправдаете, въпреки че знаете, че не сте права.
На 31 години хората са си купили/изплащат апартамент, градят кариера/имат деца, а не седят на компютъра да играят фифа и да чакат маминка да ги приюти… Пак браво на майката, че не го взима обратно, явно си го знае, че няма отърване…

# 11 534
Според мен малко е изпусната възрастта, до която се създават нови навици. Човекът е изграден характер, дори да има временно подобрение, после ще се върне към фабричните настройки, а тогава може да имате деца.
Вие сте доста различни като хора. Трудно ще се стиковате за постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт