?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 797
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 925
  • Варна
Имам една комшийка, която ставаше с мъжа си. Докато той кара бавно колата от тях до кафемашината, тя тичаше успоредно по халат, вземаше му кафе и така го изпращаше на работа. Разделиха се, но тя още милее за него.

# 11 926
JoyJoy
Това е мега сладко и безумно.

# 11 927
  • при късмета
Няма никаква разлика дали ще те върне от врата да измиеш тиган или ще те събуди в 5, че няма захар в захарницата. Абсолютно никаква. И двете са насилие. Никой не е длъжен нито съдовете да ти мие, нито да ти сипва захар. Това се прави от любов и грижа, не на сила и по задължение.
Мая, не съм съгласна, че трябва да се мълчи защото няма смисъл да се разправяш. Доказано е, че насилниците точно на това разчитат. Поне чисто статистически. Като им се опълчи потенциалната жертва, свиват сърмите. Като видят, че номера не минава или престават да опитват или си търсят друга жертва, по-лесна. Истинските жертви на домашно насилие са системните. Ако не го допуснеш изначало, няма и шанс да стане система.
Представям си как ще мълча, ако ме събудят в 5 сутринта. То не блока, а квартала ще разбере, камо ли той. Ще тръгва за работа и без кафе. А това къде е правилното място на лъжицата го определям аз, поради факта, че съм повече в кухнята. Ако е обратното, тогава ще се съобразя с него

# 11 928
Вие май наистина на такива мъже не сте попадали (и слава богу).
Не всички мъже се страхуват от скандал, някои се надяват на такъв. Предизвикват те, за да ти кажат, че си нестабилна и луда (аз съм хвърляла предмети).
И като го завреш в кучи гъз (и аз мога да разплача някой с приказки), после файдата ти е, че влиза през час да те буди като блъска вратите и ти обяснява и каканиже, че не си нормална.

# 11 929
  • При семейството си
Добре, де, тези мъже изведнъж ли стават такива. Хайде преди години…сключваш брак, за да започнете да живеете заедно, ама в днешно време.
Ако пък стават изведнъж такива, след време започват да имат подобни прояви, то може би се дължи на нещо…депресия, субстанции, алкохол, нещо друго.

# 11 930
  • при късмета
Вие май наистина на такива мъже не сте попадали (и слава богу).
Не всички мъже се страхуват от скандал, някои се надяват на такъв. Предизвикват те, за да ти кажат, че си нестабилна и луда (аз съм хвърляла предмети).
И като го завреш в кучи гъз (и аз мога да разплача някой с приказки), после файдата ти е, че влиза през час да те буди като блъска вратите и ти обяснява и каканиже, че не си нормална.
Въпросът е да не даваш на насилника да надделее. Да, вероятно от скандал няма да се уплаши, но като не му мине номера няколко пъти, ще разбере, че няма да мине никога. И от другата страна трябва да го изритат, ако не се кротне и озапти, точно както си направила ти.
Добре, де, тези мъже изведнъж ли стават такива. Хайде преди години…сключваш брак, за да започнете да живеете заедно, ама в днешно време.
Ако пък стават изведнъж такива, след време започват да имат подобни прояви, то може би се дължи на нещо…депресия, субстанции, алкохол, нещо друго.
Не стават такива изведнъж. Но пък са манипулатори и от начало се опитват да обяснят, как правят всичко за доброто на жертвата. Да се научи на правилното мислене и правилните действия. И ако жертвата не се усети, успяват. Ако се усети, не успяват. Това в най-общия случай разбира се. А, ако такова поведение се появи изведнъж, все едно някой е подменил човека, да, вероятно се дължи на някакъв проблем, дали зависимост, дали психичен.Но, ако откаже да вземе мерки сам за себе си, то тогава и бъдещата потенциална жертва не е длъжна да става такава

Динчо, защо когато първа нападнеш някого и се опиташ лаишки да го уязвиш, после обвиняваш него в същото? Много е плоско

# 11 931
Чета Мая и тъкмо идвам да пиша, че нейния е голям кукундрел и се усещам, че моя е същия. Бях му прала якето и съм го окачила при другите якета /непрани, с тях е излизано вън/ и ММ се разсърди, че праното яке вече се намърсило. Чете ми лекция. От миналата нова година се е кротнал де.
ММ мисли като куку. Живота ми е лесен като песен, защо пък да не родя още едно, кво толкова се стискам, че и се оплаквам при толкова много помощ, която имам.
Темата за второ дете се поднига минимум 1 път седмично, имало е време и всеки ден. В събота се разправяхме, в неделя пак бленува второ дете, все едно в събота нищо не е било и малко ми трябва да се кандърдисам. Казвала съм му някои от нещата, които писах тук, но кучето си лае, кервана си върви.
При мен нямаше индикации преди да се роди детето. Или поне аз не ги видях. Първият не скандал не помня за какво беше, но помня, че заплаши да спре майка си да идва. Тогава бях с новородено и имах нужда от всяка помощ. Тогава ми светна и първата червена лампа и тогава си премълчах за първи път.
Права е sorscha, ще ти измъкнат вода от 100 кладенеца за да докажат, че ти грешиш, а те са прави. За да му казвам, че съм уморена, че е трудно и т.н. трябва да почна да меря кой колко, пък защо, как, кога, да ровя в стари проблеми и т.н и пак не знам дали ще стигна някъде. А аз искам просто спокойствие.

Благодаря ви още веднъж за коментарите, за много неща ми се отвориха очите.
Куку, чела съм те преди, знам че ти беше много трудно, надявам се сега да си на по добър етап в живота. Hug

# 11 932
  • При семейството си
Чичи, ето…”казала съм му някои от нещата, които писах тук”.
Ами кажи му всички.

# 11 933
  • here and now
Няма как да му каже всички, защото се страхува от реакциите му. Страхува се, че и малкото, което прави ще спре. Страхува се,..
Когато човек е възпитан да се страхува, е възпитан да е жертва. Той дори не го осъзнава. Радва се на малкото моменти, в които психическият насилник не е във фаза, анализира как да поддържа това състояние на относително спокойствие и т.н...
И когато в един момент усети, че прекалено често си задава въпроса "Къде греша?", започва да усеща, че не може винаги само и единствено той да греши.. И обикновено това е началото на края...

# 11 934
  • при късмета
Първия ми коментар по казуса беше да му кажеш всичко, което каза тук. Като ти каже, че имаш помощ му кажи, че симулира такава, той не е в това семейство за да помага за децата, а да ги гледа наравно с теб. И не да прехвърля на майка си собствените си задължения, като не може на теб.
Нека се фръцне, нека се нацупи, нека види, че няма да я караш така вечно и или нещо ще се промени или ти ще решаваш сама как да се промени. И ти можеш да изискваш, не само той

# 11 935
И аз на това се чудя. Толкова ли е невъзможно да познаеш един мъж преди да създадеш семейство с него. Ами на един уикенд да отидете заедно и се разкриват много неща.Такива ли чак чаровници са тези мъже, че да се зароби някой с тях.

# 11 936
miss_chichi, ти не си ли на възраст близо до 40 вече? Шансовете за второ и без това ви изтичат всеки ден. Та и от само себе си "опасността" намалява. Пази се дотогава.
Вярно, че това с якетата кърти, но ако мъжът ти ти е връстник, то реално късно си го спасила от съдбата на стар ерген. А старите ергени са доста закостенели и несвикнали на съвместен живот. И твоят явно.
Аз като не съм попадала на мъж, загледан в детайлите на дома и домашния труд и сигурно ще умра от смях и за якето, и за тигана.

Виж, захарта в 5 часа е вече психария, признавам. Обаче аз съм толкова страхлива, че ако ми се ескалира напрежение и страх, ще се омета за нула време. Идея нямам какъв механизъм държи жените при мъже, които заплашват. Мъжът на чичи, който я плашил, че ще спре майка си да идва, не мога да го определя какъв тип е, но тя си го иска и му е свикнала, каквото и да пише тук.
Между другото много жени, вкл. аз са си гледали новородените само с мъжа си, без нито 1 баба и са оцелели.

# 11 937
Е, разбира се,че не са такива в началото. И са много чаровни и боравят перфектно с думите. Манипулацията е много фина, продължително във времето и много умело ти се промива мозъка. Също периодите се редуват. Не е постоянно. А хубавите периоди са много хубави, наистина. И влизаш в един кръг. И си мислиш, че "ето, ако още малко дам от себе си, ше е само хубавото". Ама то после пак "става нещо да грешиш" и влиза другата фаза. Бе, все едно двама човека. Единия те обича, другия те мрази. Много е трудно да се опише. Аз се осъзнах след детето и като започнах да чета за нарцистично личностно разстройство. Преди това си бях убедена, че аз съм проблемът.

# 11 938
Горчивият опит, който споделяте - така го споделяте, че сякаш вие имате права да решавате за другите. Да се махала от насилника! Добре, бе, Мая, ти нали си се махнала, какво искаш повече?! Има нюанси в отношенията, има избори, лични. Повтарям - лични!
От тази история с бременната, дето я бил помъкнал…какво следва - всеобщ потрес и линч?! Тя не била искала…Като не е искала, да си е избирала правилно мъж, тя може и хич не се оплаква жената, ама….

# 11 939
  • Пловдив
И аз на това се чудя. Толкова ли е невъзможно да познаеш един мъж преди да създадеш семейство с него. Ами на един уикенд да отидете заедно и се разкриват много неща.Такива ли чак чаровници са тези мъже, че да се зароби някой с тях.
За един уикенд не става - някъде на почивка, аху-иху, има хотелски персонал. Не. Трябва да се поживее заедно, поне 6 месеца до една година. Според мен си трябва време за преценка.

Общи условия

Активация на акаунт