?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 902
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 955
Не съм говорила с бабата. Тя едва креташе, буквално. За мен да пратиш такава жена да води някъде малко, пъргаво дете, което дори може да и избяга, е адски неприятно.

Не е като тя сама да е решила да се разходи из парка.

# 11 956
Цитат
Остави, че е над 40, ама бабата май е над 70. Някой питал ли я е дали иска и може да изгледа второ пеленаче на тази възраст? Щото Чичи сега пише, че едва ли не бабата само с поглед го следяла в кошарата бебето, докато Чичи светкавично си свърши работата, ама аз помня, че детето все в ръцете стоеше и ревеше.
Бабата нали не "гледа", а само гледа бебето 😉
Шегата настрана, хората сме така устроени, че рядко обективно оценяваме какво правят другите за нас. Все ни се струва, че нищо. И че ние даваме повече, отколкото получаваме. В тази връзка, не знаем и аргументите на мъжа на Чичи. Със сигурност и той има недоволства и възражения.
Не мисля, че насилниците изведнъж стават такива и не може да се усетят още в началото на връзката или приятелството. Винаги има някакви сигнали, стига човек да си отваря широко очите. Ако говорим за наистина насилник, не просто отчуждение и изнервени и силно влошени отношения в двойката. В първия случай решението е раздяла, във втория може да се опита за примирение.

Лорелада, направо си била насилник ти 😄

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 09:18 от птица

# 11 957
Майка ми ми разказа как срещнала сравнително възрастна жена с патерици, която вървяла трудно, и детето с нея внимателно й отворило вратата на входа, за да мине. Тя казала: "Браво, как помагаш на баба си!" Жената я погледнала и казала: "Аз съм майката..." Просто се сетих.
В случая сигурно е била бабата, но стават гафове.

# 11 958
Чичи или както е там,вярвам съжали 100 пъти, че е повдигната темата.

Едва ли. Такива оплаквания пуска още преди да заживеят заедно, съвсем наясно е с мнението на потребителките, което вероятно е и причина да продължава да се оплаква - знае, че ще получи определена реакция, получава някакъв комфорт и така.

# 11 959
  • София
Много хора си умират да се оплакват, това им е единствената форма на общуване. В реалния живот също и там е голям шок като човек научи, че те никога не са се оплаквали за реалните си проблеми, тях ги премълчават. В много социални групи оплакването от мъжа или жената си е като разговор за времето.

# 11 960

И аз на това се чудя. Толкова ли е невъзможно да познаеш един мъж преди да създадеш семейство с него. Ами на един уикенд да отидете заедно и се разкриват много неща.Такива ли чак чаровници са тези мъже, че да се зароби някой с тях.

Може би защото любовта е сляпа. Може би не са виждали флаговете както се казва.
Няма чак толкова перфектни манипулатори, които месеци да се прикриват.

Мая да каже. Мая, сега си прогледнала. Като се върнеш назад в началото сещаш ли се за флагове, които си игнорирала?

# 11 961
Да, разбира се.
Червени светофари направо.

# 11 962
  • София
Хората са едни като гаджета, други като съпрузи и съвсем трети като родители. Освен това се и променят в ролите и във времето. Естествено, че някой може да е съвършено гадже, дори и в съжителство и после да се окаже отвратителен съпруг и родител. Случвало се е много пъти. Може даже да не е и лош човек, просто да не се разбирате изобщо в тия роли, по същия начин много хора живеят успешно заедно, но не могат да работят заедно.

# 11 963
  • София
Невъзможните конкретно полагат специално старание да те вкарат в заблуда, и да те обработят достатъчно добре, че като започнат да си показват истинската същност в пълната й прелест, вече да си лесно манипулируем. А иначе, често хората са си затваряли очите за червените флагове, но то хора без такива почти няма и човек все се чуди, дали не преекспонира, дали вината не е в него самия. За съжаление, такива неща се тестват във времето, а с времето често става все по-трудно да се откажеш, защото все повече имаш да губиш. Обикновено тези безпардонните има причина да са такива, а пък невъзможните не ходят по тях, те си подбират внимателно жертвите.

# 11 964
Познава се, ако си по-умна, за да видиш червените флагове. Аз не съм била "умна" в това отношение, бях и много млада. Имах два-три кризисни момента, в които БНД ясно показа какво му е отношението към мен в началото. Реагирала съм остро, и с готовност да се разделяме и изнасям. Извинения после, страдания, няма да се повтори, сълзи, сополи.
Наистина не се повтори... докато не се роди детето. С раждането, нямаше и 10 дена се върнаха тези настройки.

# 11 965
  • София
Невъзможните подбират някой уязвим я след смърт семейството, я след друг катаклизъм, или по принцип по-наивни и слаби. И са съвършени наистина, мъж или жена мечта. После става като с варенето на жаба, полекичка, докато изведнъж се усетят в какво положение са. И вече започва трудното откачане, панаирите с децата, цял свят настроен срещу жертвата. Това не си е за приказка.

# 11 966
  • Поморие

Не, мъжа ми не е психопат, който да ме забремени нарочно, нито пък аз искам да го лъжа и да обещавам за нещо, за което може и да не се навия. Определено обаче ММ си е манипулатор.

Абе понякога си мислиш, че познаваш някого и накрая след години се оказва, че не  го познаваш.
Не лежи на таз кълка.
В друга тема някъде ти четох, че точно това пишеш. Как ти казал нещо подобно, че нямало да те пази и нарочно ще те забремени. От поста стана ясно поне начина  по който го написа, че това ти е неприятно.
А не сякаш е било майтап.
Ами всъщност ти си му обяснила, ама той просто не те слуша.

Тоз папагал дали няма да го продаде? А? С надежда питам!!!!

Няма шанс Grinning
Той им е като детенце, обичат си го.
Братовчедка ми в Испания също имат говорещ. Много псува военни и полицаи като види Joy
А на една друга папагала пък не понася руси жени. Обижда ги всеячески като види руса жена.
А пък преди години, някъде 2000 работех в едно кафене след като завърших. Кафенето под апартамента на певицата Кали, която имаше говорещ папагал.
Опитах се да разговарям с този, приказвах му какво ли не. Включително и глупости.
Не ми отговаряше. Идва един ден Кали за бира и я питам, защо тоя говорещ не говори.
Вика - той с непознати не разговаря Joy
[/quote]
Аз ако ме "заплашат" по този начин ще спра всякакви интимности с мъжа. Ако уж се разберем и пак нещо стане случайно - ще направя аборт.
Само ние сме господари на тялото си и никой друг.  Докато ние жените раждаме и отглеждаме, ние ще определяме броя на децата си.
Аз за щастие нямам този проблем, но разбирам авторката, защото и ние имахме разногласия дали да имаме второ, но накрая просто го усетих, така да се каже, в сърцето си и го реших. Исках дъщеря и тя вече е факт.
Но перспективата на партньорските отношения е много важна!

# 11 967
Здравейте!
Виждам, че коментирате друг казус, моят май не е много за тук, но може би просто имам нужда от малко подкрепа.

Днес почина колежка. Не бяхме много близки, но 3,5 години работихме заедно. Млад човек. Много ми е мъчно. Сдържах се някак в работа, после се прибрах и ревах.

Наистина ми е много мъчно за нея!

# 11 968
  • При семейството си
Напълно нормална реакция, особено когато става въпрос за млад човек.

# 11 969
  • България
Трудни моменти са.
Колега и приятел на партньора ми почина на 40 си рожден ден.
С времето бяхме станали приятели, гостувахме си.
Беше по-млад от нас, но много се разбирахме, не ни беше лесно.

Общи условия

Активация на акаунт