Ние сме 4-членно семейство, имам по-голяма сестра, аз и сестра ми сме си най-близките хора, и с майка и татко си имаме много топли отношения, благодарна съм на Господ, че съм се родила точно в това семейство.
Сестра ми си има мъж от 10 години. Тя е на 35, той на 36, изглеждат щастливи един с друг, успяха да се стабилизират кариерно и финасово последните години, мъжът й с нашите се разбира повече от добре, и вече от доста време насам се случва да получават въпроси от близки, приятели и роднини кога ще имат бебе. Опорни точки на историята:
1. Аз лично от нея знам, че за последните 2 години тя се е преглеждала няколко пъти при различни АГ и са й казвали, че няма пречки да забременее нормално.
2. Спомням си ясно, че преди време присъствах на разговор между сестра ми, мъжът й, неговия брат, и приятелката на брат му, в който си говореха как двамата братя са си направили спермограми, и те не са били добри.
Тази информация я знам само аз, сестра ми е преценила, че ще говори с нашите когато има яснота какво ще се прави, за да не ги тревожи излишно и предварително.
3. Наскоро мъжът на сестра ми на своя глава отива при майка ни и й казва, че били ходили за прегледи и изследвания, имало проблем в сестра ми, в него не. Ще си дадяли още някакви месеци срок и ще се насочели към инсеминация/инвитро, ако не се получело. Казал й го, защото виждал, че започват да се тревожат. Нямали са възможност да говорят надълго и нашироко, та накратко е отишъл специално за да й каже, и си е тръгнал. Почти веднага ми сподели, успокоих я колкото можах, че от това, което знам, сестра ми си е добре и не изглежда никак притеснена. Казах й, че сигурно мъжът й нещо не е разбрал напълно и я посъветвах да си я изчака сама да й сподели преди да си прави изводи.
Не се съмнявам изобщо в това, което ми е казала сестра ми, че е ходила на няколко прегледа и резултатите от тях са били, че тя може без проблем да забременее естествено. Това, което казва мъжът й на майка ни обаче, е съвсем обратното, и противоречи и на разговора за спермограмите, на който присъствах, а аз съм сигурна в ушите си на 100%. Казал е, че и при брат му и неговата приятелка проблемът бил в момичето, което също противоречи. Възможно ли е изобщо за 2 години да се коригира лоша спермограма и да отпадне като фактор?
Казусът ми е, че аз знам една информация, която нашите не знаят, и сериозно злепоставя мъжът на сестра ми, който е сметнал за нужно да цъфне, да разтревожи майка с неясна и/или невярна информация и да си тръгне. За мен по незнайни причини е излъгал, и съм много озадачена. Не искам да казвам нито на нашите какво съм чувала аз, нито на сестра ми, че той е изнесъл информация без нейно знание, човекът е изключително добре приет в семейството и сестра ми го обича много. Но според това, което знам и помня, направо си е излъгал. Освен ако, наистина не е възможно за 2 години да си коригира своето изследване, а сестра ми за 2-3 месеца да е получила сериозен проблем(последния й преглед за който ми каза, беше тогава, и нямаше пречки, тя е напълно спокойна). Няма как да "разузная" нещо от нея, тъй като смятам, че всичко дотук ми е казала, и ще усети че питам с някаква цел, познаваме се добре.
Нищо няма да кажа на никого, не съм аз човека, който да внесе яснота по техните реподуктивни въпроси, но родителите ми се притесняват, и започвам да се чудя и аз как да се държа, хем да ги успокоя, хем да не натискам и сестра ми да говори с тях, като още не е решила, че е време. Вие как бихте постъпили в моята ситуация?