?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 900
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 12 945
  • София
За обществените личности има опция Последователи и не е нужно да имаш хиляди приятели. Някои имат, но те са отпреди тази опция. Познавам хиляди хора, приятелите във Фейсбук с години ги държах под 150, но напоследък съм му отпуснала края и имам 500, но са само хора, които не просто наистина познавам, но с които общувам. Има сигурно и 100 бройки, с които рядко общувам в интернет, но пък нямам повод да трия.
Иначе кой може да си следи фийда, ако в него има публикации от хиляди хора?
И все пак не бих съдила за човек по броя приятели в социалните мрежи, може спокойно да не означава абсолютно нищо.

# 12 946
С авторката сме набори сигурно и силно ме впечатли целият турски сериал, който се изписа.
Тази цялата несигурност дали не се дължи на много ниско самочувствие? И генерално липсва на мъжко внимание, че сега един ти се усмихва, обърнал ти е внимание като ти е показал котка и припадаш.
 Признай си пред себе си какво не ти е наред/какво ти липсва и работи над него, че нещата няма да се оправят сами. Някои хора животът ги шлифова, ама трябва да имат реална самооценка и да живеят тук и сега, а не във филм за 13-годишни ученички, които попълват лексикони и лепят сърца.
Масово съветите, които са дали хората, са много адекватни и добронамерени. Успех!

# 12 947
Ама нали казваме на всички "да бъдат себе си"? Някои хора и на 20 са печени, ориентирани, на n - тото гадже, самоуверени и т. н. Други запазват по-дълго детското в себе си, нямат опит, съответно и не са много уверени, но пък се радват и на малкото (разговор за кученца с този така изключителен - макар и само в нейните очи Joy - младеж). С две думи - девойката си действа по своя начин, квот такова.

# 12 948
А, моля ти се, Лори. Едно е да запазиш детското в себе си – като да се хилиш тъпанарски на дебилни мемета и други спонтанности, съвсем друго е да си инфантилен и на 30-40 да се държиш като 13-годишна. Обича ме, не ме обича, една маргаритка, 2 маргаритки...

# 12 949
Абе на 25 не е престаряла. Още си е момиче. Не следва да се държи като 40-годишна жена, на която всичко с мъжете й е ясно и не могат да я учудят с нищо (като много форумни образи).

# 12 950
Аз виждам проблем от типа, дето не отшумяват с възрастта.

# 12 951
Аз не виждам каква е драмата , че го е добавила във Фейсбук . Преувеличава и се вкарва сама във филми , но прекалявате с подигравките ..

# 12 952
  • София
Ама нали казваме на всички "да бъдат себе си"? Някои хора и на 20 са печени, ориентирани, на n - тото гадже, самоуверени и т. н. Други запазват по-дълго детското в себе си, нямат опит, съответно и не са много уверени, но пък се радват и на малкото (разговор за кученца с този така изключителен - макар и само в нейните очи Joy - младеж). С две думи - девойката си действа по своя начин, квот такова.
Няма по голяма глупост от "бъди себе си". Първо, човек не може да бъде друг, но второ, някои характеристики изобщо не са част от това, което човек е като личност, а са отклонения, недоразвитост и прочее. В случая тоя уклон към филмиране изобщо не е част от нито един човек като част от личността, а е проблем, който трябва да се преодолее и да се ограничи.
Действането по своя начин е незрялост, действа се по начин, който хармонира с характера, но е обществено приемлив и с вероятно за успех. Иначе интровертите ще стоят и ще чакат вечно, а срамежливите интроверти ще си останат сами, пък всеки се прескача донякъде и постига каквото иска. И това без да искаме срамежливите да са душата на компанията, или екстровертите да мълчат непрекъснато, но в някакви разумни граници човек да се адаптира към нуждите на ситуацията.

# 12 953
  • 🌊
Авторката просто може да няма толкова опит, който да я накара да закоравее и да гледа романтично на всяко нещо. Но съм съгласна и с Lorelada, аз никога не съм била отракана и няма да бъда, ни на 20, ни на 30.
Иначе за фейсбук приятелите за мен не е толкова въпросително, горе-долу сме от едно поколение и при нас имаше един момент, когато се приемаше всеки, никой не знаеше за дигитален отпечатък или безопасност. Ако лекарят си е направил профила в 10 клас може и това да е.

# 12 954
Не знам дали точно това съм писала, сигурна съм, че споменах за специализацията му.
С него разликата ни е около 6м в моя полза.
Последно, стажант или специализант? Щото има огромна разлика и не вярвам една медицинска сестра да не я знае.
Стажантът още не е дипломиран лекар и не работи постоянно в отделение, а кара кратък стаж.
Да те осведомя, макар че, ако си медицинска сестра би трябвало да го знаеш😆

# 12 955
Аз доколкото разбрах отскоро е специализант, доскоро е бил стажант.

# 12 956
Е браво, сигурно е някой гений. Взел си е държавните изпити, после е учил и се е явил на изпит за специализация без да отсъства.

# 12 957
Е браво, сигурно е някой гений. Взел си е държавните изпити, после е учил и се е явил на изпит за специализация без да отсъства.
Отсъства се за изпита за специалност.
А младия доктор тепърва започва да специализира.

# 12 958
А как се става специализант, според вас, само с желание ли ?

# 12 959
Аз доколкото разбрах отскоро е специализант, доскоро е бил стажант.
Това е съвсем различен статут, кое не разбирате? Стажантът е лекар без диплома, специализантът е дипломиран лекар, с договор за работа.

Общи условия

Активация на акаунт