Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 925
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Да задължително паспорт

И на нашата ми се виждат ръцете

# 676
Момичета тези от вас на които бебета са само на кърма, може ли да ми кажете колко качват средно напоследък? Моето мъниче е на 3 месеца и половина и за последните 2 седмица е качила 160гр . Педиатърка каза, че  са малко, но може да е от ваксините. Като сравня с батко и който беше вечно залепен за гърдата ми все имам чувството, ще тя не яде като хората. В същото време, когато е спокойна( защото все още я мъчат колики) си спи, даже нощем ми прави по 6-7 часови паузи. Вчера се доизцеждах след кърмене да проверя какво става ами кърма си има, просто тя не иска. Та питам, ей така да си сверя часовника Simple Smile

# 677
Момичета тези от вас на които бебета са само на кърма, може ли да ми кажете колко качват средно напоследък? Моето мъниче е на 3 месеца и половина и за последните 2 седмица е качила 160гр . Педиатърка каза, че  са малко, но може да е от ваксините. Като сравня с батко и който беше вечно залепен за гърдата ми все имам чувството, ще тя не яде като хората. В същото време, когато е спокойна( защото все още я мъчат колики) си спи, даже нощем ми прави по 6-7 часови паузи. Вчера се доизцеждах след кърмене да проверя какво става ами кърма си има, просто тя не иска. Та питам, ей така да си сверя часовника Simple Smile
Здравей,
Моята е изцяло на кърма и качва средно между 25-30 гр на ден. До колкото знам от консултантите , първите три месеца качват средно по 200 гр седмично, след това по 150-170 гр седмично.
Има ли достатъчно мокри памперси?
Може да направиш онлайн консултация , горещо препоръчвам Ася Демирева!

# 678
Ние също вече имаме извадено паспорт на малкия, обаче снимането беше мъка. Така да го държиш, исправи го, на ляво на дясно, па очите зъщо не са му хубаво отворени. Абе ужас, а аз съм дребна и не ми беше никак удобно да го наместя правилно за снимка защото вече и си ми тежи, обаче мина добре.

Относно слънце защитата може ли да ми препоръчате някое кремче. Днес бях да търся и забелязах че на това на нивеа пише за бебета над 6 месеци, на другите нямаше никаква информация. Вие кое кремче го взехте за помалки от 6 месеци?

# 679
Ние също вече имаме извадено паспорт на малкия, обаче снимането беше мъка. Така да го държиш, исправи го, на ляво на дясно, па очите зъщо не са му хубаво отворени. Абе ужас, а аз съм дребна и не ми беше никак удобно да го наместя правилно за снимка защото вече и си ми тежи, обаче мина добре.

Относно слънце защитата може ли да ми препоръчате някое кремче. Днес бях да търся и забелязах че на това на нивеа пише за бебета над 6 месеци, на другите нямаше никаква информация. Вие кое кремче го взехте за помалки от 6 месеци?
Аз вчера купх този

# 680
  • София
Не се мажат бебета със слънцезащитен до 6я месец, защото и не бива да се излагат на слънце. Иначе ние ползваме Биодерма спрей, който е прозрачен и не оставя бели следи.

# 681
Здравей,
Моята е изцяло на кърма и качва средно между 25-30 гр на ден. До колкото знам от консултантите , първите три месеца качват средно по 200 гр седмично, след това по 150-170 гр седмично.
Пълни си памперсите стабилно. В интерес на истината първата седмица след ваксините( те и повлияха много зле) беше качила само 20гр. но  на следващата си навакса с останалите 140гр. та и аз се чудя дали от тях не се повлия нещо качването, но да определено една консултация няма да ми е излишна.

# 682
Здравей,
Пълни си памперсите стабилно. В интерес на истината първата седмица след ваксините( те и повлияха много зле) беше качила само 20гр. но  на следващата си навакса с останалите 140гр. та и аз се чудя дали от тях не се повлия нещо качването, но да определено една консултация няма да ми е излишна.
Предполагам, че е от ваксините и мисля, че всичко ще е наред, но за всеки случай аз бих направила консултация за мое спокойствие. Стискам палци всичко да е наред!

# 683
Наистина бързо минава времето, често гледам снимки от първите дни вкъщи и не мога да повярвам в какво човече се в превърнал вече Simple Smile Миналата седмица педиатърката го измери 6.780 кг. Минаха и вторите ваксини, този път беше само кисел и неспокоен ден и половина, но не вдигна Т като първия път. От около 3 седмици започна да спи по цяла нощ и вече пропуска нощното хранене, направо в 07ч яде. Е, снощи имаше събуждане в 02:30 и после в 04:30, но го отдавам на това, че спа повече вчера през деня.
И ние сме се ориентирали през юни да отидем до Гърция на море, тези, които са ходили с деца, бихте ли споделили кои места са най-удачни за пътуване с кола (като разстояние, настаняване, близост до плаж и т.н)? На различни места в Гърция съм била, но досега без дете и не съм мислила от тази призма Simple Smile

# 684
  • София
Това което най вече трябва да търсите е мястото да има алея за разхождане с количка. Ние примерно ще ходим в Торони на Ситония тази година, покриваше ни критериите да е на близо до плажа и да има дълга алея за разходки. Идеята е: разхождаме се, бебе заспива и сядаме на вечеря. Така процедирахме с баткото. Ние ще ходим края на юли,  аз море юни и септември не признавам, ходили сме, ужасно ми беше, студено, дъжд, мерси съм
С малко дете ходим всяка година края на юли и е разкошно, ходим на плаж до обяд и след това след 17:00 до докато не залезе слънцето.

# 685
Здравейте, връщаме се от преглед и имам питане ако някой евентуално може да ми даде повече информация ,защото се притесних малко.

Никол е здрава, докторът каза, че всичко е наред ,но има лека асиметрия на глутеални кожни гънки, което е нормално и често срещано при повечето момиченца ,и обикновено се оправя самичко с израстването на бебето.Посъветва ни да започнем по-често да правим упражнения с крачетата и да ги слагаме в поза "жабка" (хващаме крачетата и ги разтягаме настрани, за да стане като жаба) не знам дали го обясних правилно Grinning
И все пак искам да попитам някоя мама имала ли е подобен проблем с детето и имам ли повод за притеснение?Според докторът всичко е наред, но все пак искам да попитам и вас ,и да чуя вашето мнение.

# 686
  • София
На ортопед ходихте ли?

# 687
На ортопед ходихте ли?

Точно на ортопед бяхме, извинявам се, че не го написах.

# 688
А ортопедът гледа ли двете стави на ехограф?

# 689
А ортопедът гледа ли двете стави на ехограф?

Да, каза че само това вижда като проблем.Нищо друго не е споменал.

Общи условия

Активация на акаунт