Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 754
  • 708
  •   1
Отговори
# 420
  • София
😂 😂 😂 От 16 години суша кърпи в сушилня и попива всичко перфектно... Това лято на къщата на село ми се наложи да суша на простор, ужас, за кърпите двоен ужас. Това задължително трябва да се глади ако не искаш да си свалиш кожата... Да, предпочитам мекички от сушилнята. (не ползвам омекотител)

# 421
Ми то различното мнение никак не се толерира, тва ясно.
Някъде да съм споменала омекотител?
Питах само как след 10 раздени сушилни й се е освободил деня, след като трябва да ги пуска и да ги спира през 2-3 часа .. ама щом се забавлява, да й е честито 😁

Не живея в БГ
Тук имаме перално и отиваха плътно 5ч събота или неделя с всичко натрупано от седмицата
Сега пускам вечер след работа и няма проблем
Уикендът  ми е свободен за други, по-приятни дейности

И да, предпочитаме меки кърпи - от сушилня, не от омекотител

# 422
Ох, много искам да се откажа и аз от омекотителите. Обаче все имам чувството, че излизат твърди и скърцащи нещата без омекотител. Изключвам случаите, когато ги суша.
Но понеже не винаги пускам сушилня, наистина ли не виждате разлика с и без омекотител? Може би си внушавам. А знам каква гняс оставят омекотителите и съм се зарекла да ги доизползвам и да не купувам вече. Имам нужда от малко убеждаване Hug

# 423
Ох, много искам да се откажа и аз от омекотителите. Обаче все имам чувството, че излизат твърди и скърцащи нещата без омекотител. Изключвам случаите, когато ги суша.
Но понеже не винаги пускам сушилня, наистина ли не виждате разлика с и без омекотител? Може би си внушавам. А знам каква гняс оставят омекотителите и съм се зарекла да ги доизползвам и да не купувам вече. Имам нужда от малко убеждаване Hug
Когато се сушат на простор дрехите, действително има разлика и аз също съм ползвала омекотител, но от няколко години суша всичко (с малки изключения) в сушилнята и просто не се налага, самата сушилня ги омекотява. Ако пък сушиш на простор, гладенето върши същата работа. Аз суша в сушилня и гладя, така нямам дрехи, покривки или спално бельо, които да са ми твърди или груби. Само хавлиите не гладя, за тях е достатъчна сушилнята.

# 424
Предлагам ти плавен преход от "развит социализъм" към "западнал капитализъм" Joy   , именно : изключваш омекотителите при памучните дрехи и слагаш по малко само на синтетиката, за да не ти се наелектризира. Това да не е пушене, че да го отказваш от раз, я!
С най-добри чувства ти пожелавам приятен ден и да се чувстваш "поубедена" (без тире)  Simple Smile

# 425
Полу убедена съм вече Joy. Мерси!

# 426
Не харесвам кърпите от сушилнята. Омекотител не ползвам 😀

# 427
  • Варна
Тъкмо си купих омекотител и сега като ви чета, че е вреден за уредите и оставя гняс но тръбите… се заричам повече да не купувам. Не че суша всичко в комбито, но и не съм толкова претенциозна и не ми пречи ако нещо е станало малко по-коравичко на въжето. 2 минути след обличане се отпуска и не ми прави впечатление.

# 428
...не съм толкова претенциозна и не ми пречи ако нещо е станало малко по-коравичко на въжето. 2 минути след обличане се отпуска и не ми прави впечатление.

Така е, когато може и каквото може и аз суша на въже - по-икономично, не ми трака сушилнята, а и удължавам времето до възникване на нужда да се отваря за чистене от мъхове. Но с едно изключение - кърпи и хавлии. Не обичам хавлия като шкурка, а се кефя на мекички и пухкави.

# 429
И аз смятах лятото уж да не ползвам сушилняма, ама не знам как съм живяла преди това с такива твърди кърпи. Пак си суших почти всичко в сушилнята - бързо, удобно и не избеляват от слънцето.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 22:22 от DreamingOfSummer

# 430
  • на Мелмак
Аз откакто спрях омекотителя, ММ и щерката имат много по-малко кожни проблеми.
Сушилня не съм чистила досега, ползвам отделна, повече от 8г.самопочистваща се. Чакам я, защото в темата за сушилни първо ми я препоръчаха, след две години беше анатемосана.
При комбито суша само хавлии, много ми харесват след това Grinning

# 431
Когата живяхме в жилище само с пералня, без сушилня, спазвах тукашните препоръки за омекотяване на тъканите - разтвор на бял оцет с вода 1:2 в отделението за омекотител
По-малко твърди ставаха кърпите

# 432
Здравейте!
 Домакинството стремглаво се увеличава и съм в търсене на комбиниран уред пералня/сушилня. Място за отделни уреди ня-ма, така че компромисно ще е това. Основно ще ми трябва за детски дрехи, домашни парцали и чаршафи, за хавлиите ми е все тая Grinning

Изчетох препоръките в темата, частично и спецификации.

Имам няколко въпроса:

1. Чудя се между тези два уреда на Електролукс и AЕГ, вариантите с термопомпата. Според опита ви, коя от двете е по-удачна, по-лесна за подръжка и по-корава х)  Разбира се, ако има други препоръки също са добре дошли.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … 2?tab=featuresTab

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … 0?tab=featuresTab

2. Освен редовно почистване и момента да забравя за течни препарати, друго трябва ли да съобразя? Течните препрати генерално ли се изключват?

Благодаря предварително на всички отговорили!

# 433
Здравейте!
 Домакинството стремглаво се увеличава и съм в търсене на комбиниран уред пералня/сушилня. Място за отделни уреди ня-ма, така че компромисно ще е това. Основно ще ми трябва за детски дрехи, домашни парцали и чаршафи, за хавлиите ми е все тая Grinning

Изчетох препоръките в темата, частично и спецификации.

Имам няколко въпроса:

1. Чудя се между тези два уреда на Електролукс и AЕГ, вариантите с термопомпата. Според опита ви, коя от двете е по-удачна, по-лесна за подръжка и по-корава х)  Разбира се, ако има други препоръки също са добре дошли.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … 2?tab=featuresTab

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … 0?tab=featuresTab

2. Освен редовно почистване и момента да забравя за течни препарати, друго трябва ли да съобразя? Течните препрати генерално ли се изключват?

Благодаря предварително на всички отговорили!

Не мисля че препаратите имат отношение с работата на самия уред като пране и сушене.
В темата предпочитат сухи, но това не значи че няма хубави течни препарати. Аз ползвам от 10 години само течни, поддържам редовно пералните и никога съм нямал неизпрани дрехи или вмирисана пералня.
Важното е да се пере на програми с нормална дължина, а не кратки и да бъдат на висока температура, както и веднъж месечно да се почиства.

# 434
И аз съм с комбито на АЕГ вече седма година и ползвам само течен Ариел. Но го слагам в барабана. Препоръките май са да не се ползва омекотител.

Общи условия

Активация на акаунт