Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 698
  • 708
  •   2
Отговори
# 435
  • София
И аз съм с комбито на АЕГ вече седма година и ползвам само течен Ариел. Но го слагам в барабана. Препоръките май са да не се ползва омекотител.

А кое AEG използвате - това с термо помпата ли?

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 19:20 от denizara

# 436
Разбира се, иначе нямаше да пиша. Нали за него се пита.

# 437
Миналата седмица вече дойде момента и купих AEG LWR98165XE
Но жена ми изобщо не е доволна - суши добре, не е в това проблема.
Според нея има много силна, дори задушаваща миризма докато работи, която се просмуква и в дрехите. Аз усещам някакъв мирис, но е слаб.
Нейното най-близо сравнение за задушаването е, все едно е на бензиностанция.
Както пишеше в упътването пуснахме първа пералня само с малко препарат, без никакви дрехи, на максимална температура. Оттогава насам сме пуснали поне 5-6 перални с идеята миризмата да изчезне.
Не сме слагали никакъв омекотител, защото предната ни сушилня стигна до задръстване. Купихме топки за сушилня и слагаме по няколко капки за ароматизиране в тях.
Имали ли сте такива проблеми и какво е решението?

# 438
Не, не сме имали. И не виждам откъде ще дойде тази миризма. Да беше миризма на изгоряло, разбирам, ама това?
Да не е фреонът от термопомпата?  Ако имате съмнения за това звънете на сервиза.

# 439
  • при него
Аз също не съм усещала такава миризма.

# 440
Здравейте, от няколко дни и ние сме собственици на AEG LWR98165XE, като все още не сме я пускали. Наши познати ни бяха казали, че за този модел било препоръчително да се използва само прахообразен прах за пране, което ми стори много съмнително...
В тази връзка, вие как я потребявате, предполагам ако използваме течен препарат за пране, се поставя директно в барабана ?

# 441
Аз ползвам течен Ариел направо в барабана. Вече седма година.

# 442
Здравейте, от няколко дни и ние сме собственици на AEG LWR98165XE, като все още не сме я пускали.

Като я пуснеш сподели има ли такава миризма.

# 443
  • На брега на реката
Аз имам такава машина и няма никаква миризма. Ползвана е около 10-тина пъти.

Жена Ви вероятно е с много остро обоняние, щом вие усещате съвсем слабо.

# 444
Единствената причина е теч на фреон. Тогава ще спре да суши, ама след време. Това обаче е вредно за вас и ако сте сигурни, че има миризма, повикайте сервиза.

# 445
Миризмата отслабва е наблюдението до момента, а и други хора са имали подобна миризма с нови перални сушилни. По-скоро е миризма на гума, може би от уплътнението на вратата.

# 446
А, това е различно, така трябваше да се каже в началото.

# 447
Течния винаги слагам в барабана. Но се питам - какво ако слагам и прахообразния направо вътре? Понякога ми остават едни бучици в чекмеджето, а навътре може би също.

# 448
https://veto.bg/products/peralnya-sas-sushilnya-whirlpool-ffwdb-864349-bv-ee1

Мнение за този уред? Ще се ползва от студент, иска ми се да има и опция сушилня. Аз ползвам отделни уреди, но няма място за 2 уреда, затова гледам комбиниран. Благодаря предварително за споделените мнения.

# 449
Здравейте, дали някой има отзиви за тази пералня със сушилня

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … S-ANTHR-/p/680130

Иска ми се най-вече да сушилнята за се справя с якета и вълнени дрехи без да ги свива и съсипва. От приложението мога да си изтегля много програми, но е друго ако някой сподели опит. Благодаря 🙂

Общи условия

Активация на акаунт