Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 615
  • 708
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Ние сме с модела на електролукс  с термопомпа,но имам въпрос...Тъй като с предната пералня си ползвахме капсули за пране,а тук при тази капсулите не се разтварят... Започнах да добавям и течен препарат,но просто се чудя, защо е така....

# 451
Здравейте! Оглеждам се за първата си сушилня и търся отзив за тази Bosch
https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-bosch-wng254u0by

# 452
Не знам някой дали е споделял отзиви за Бош като комбинирани ?

# 453
Не знам някой дали е споделял отзиви за Бош като комбинирани ?
Не им знам другите модели, но от 4 години имам комбинирана Neff (тя е на същия производител), която е напълно вградена, изцяло самопочистваща се. Така се наложи, заради единственото място, на което можех да я позиционирам. От работата на машината съм доволна, но е с малък капацитет за сушене - мах 4 кг. Ние сме двама възрастни, аз и без това разделям прането на няколко категории и пера често, така че ме устройва, но да се има предвид, че на някого може да не стига. Впрочем, тази година проверявах за някой, който питаше в темата - моделът вече не се предлага, но може да излезе друг подобен.

# 454
Бош комбинирана, вече 2ра ползвам. Сушилнята  много рядко пускам.
Ето така стават дрехите и не е моето...

# 455
Духи-пухи, на каква центрофуга ги пускаш при прането?
Аз нямам чак така намачкани, поне не масово, но имам един комплект, който се мачка повече от другите, особено на центрофуга над 1200 и си го знам. Правила съм различни опити с всички памучни дрехи /пране и сушене/ и за себе си установих, че намачкването не е от сушилнята, а от по-високите обороти на центрофугата, особено когато пералнята е пълна. Също така, както споменах, много зависи от материите. Суша всичко без коприна и някои ризи на ММ, които се мачкат повече, защото дебна да ги изгладя по-влажни, а в сушилнята ще излязат съвсем сухи, иначе не се мачкат повече, пробвах. 

# 456
Най-вече от материите зависи. И при мен чаршафите се мачкат, може би не чак толкова, ама не ми пука. Другите дрехи не се мачкат. Също така при слят цикъл пране + сушене. Аз винаги вадя, поизтръсквам и после вкарвам за сушене. А тези гънки са си още от центрофугата, не от сушенето.

# 457
Ммда, аз изобщо не съм фен на гладенето, така че не би ми се искало да вадя дрехите в такъв вид.
Насочих се към Бош поради по-ниската цена, 3000 за АЕГ ми идва множко.
Ние сме 4ма, в момента сме с пералня 7кг и ме устройва, така че гледам комбиниран 10/6

# 458
Има AEG та без термопомпа доста по-големи като обем на живо от въпросния Бош.

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr73044be-11 … teamr-1400-ob-min

Например тази 11/7 кг

# 459
При мен така намачкани излизат само долните чаршафи от ИКЕА
Те излизаха така и от професионалната сушилня долу в пералното
Другите ни чаршафи са от плътен сатен и са без гънки, ако суша по един комплект
Кърпите излизат без гънки

Аз също вадя и изтръсквам след пране, слагам и топки за сушилня
Прането се вади и сгъва веднага след сушене

# 460
Ето снимка на току що изваден и изсушен в комби на АЕГ чаршаф (калъфка). Обърнат е наопаки за по-лесно вкарване после на олекотената завивка, но и от двете страни ще е еднакво намачкан Simple Smile Не е като изгладен, ама съвсем не ми е проблем. Не е и като на снимката по-напред.

# 461
Освен и аз да снимам ако не забравя

За отделението с филтрите за мъх ползвам частта за прах от този комплект, добре обира навътре (жълтото на снимката долу), линкът нещо не излиза при мен
https://www.ikea.com/se/sv/p/pepprig-staedset-bla-gul-80567621/

# 462
Центрофугирам на 1200-1400. Ако простирам на простора, никакъв проблем с намачкано, изпъват се идеално.
От сушилнята са умопомрачителни. Тениски, блузи, всичко е такова...

# 463
Такова намачкване не се ли получава, ако се суши повече от указаното пране?

# 464
Такова намачкване не се ли получава, ако се суши повече от указаното пране?
Не знам. Автомарични са програмите за сушене. Всеки път е така, малко дрехи, много дрехи...
3 вида комбинирани съм имала - Индезит, Бош и Бош.. сушенето не го ползвам или по-скоро съвсем рядко, заради това мачкане. Не гладя и супер ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт