Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 594
  • 708
  •   1
Отговори
# 465
Моите дрехи не се мачкат. Но аз пускам сушилня отделно. Като една от програмите ми е 30 мин. и на всеки 30 мин. могат да се добавят още. Така ако дрехите ми са към 2 кг. ги изсушавам за 1 час. Другите програми за сушене не съм ги използвала и трябва да ги пробвам. Пералнята ми комбинирана и е Горение.

# 466
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
Чисто нова пералня със сушилня LG.
При първото пране със сушене дрехите останаха мокри. Извадих част от тях, защото реших, че съм сложила много и оставих само един юргански плик за проба. Резултата е същия - плика е мокър, от него капе вода!
Притеснявам се да не би да съм купила дефектна пералня Sob

# 467
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
При първото пране със сушене дрехите останаха мокри. Извадих част от тях, защото реших, че съм сложила много и оставих само един юргански плик за проба. Резултата е същия - плика е мокър, от него капе вода!
На коя програма ги изпрахте?
Запознахте ли се с упътването как се работи с такава пералня?
Кой модел е тази пералня?
Защо капе вода? Центрофугата спряна ли е?

# 468
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
На коя програма ги изпрахте?
Запознахте ли се с упътването как се работи с такава пералня?
Кой модел е тази пералня?
Защо капе вода? Центрофугата спряна ли е?

Пералня със сушилня  LG F4D509SB*
Пуснах програма  Wash+Dry и на дисплея се изписаха 3:48ч. След 7:00ч. отворих и вътре дрехите бяха мокри все едно не са центрофугирани.
Упътването го прочетох поне 16 пъти, почти го знам на изуст. Центофугата не е спряна.
Предишната ми пералня също беше комбинирана  Indezit и почти 10г. нямах никакви проблеми, но се развали накрая.

# 469
Добре, а пробва ли да пуснеш само пране да я видиш какво прави. После само сушене. Пробвай с една-две дрехи вътре и ще разбереш дали центрофугира и суши. Струва ми се невероятно да е толкова потрошена, щом е чисто нова.

# 470
Аз даже не мисля че би пуснала сушенето без да е имало центрофуга. При LG избираш програма и просто натискаш DRУ, за да включиш сушенето на автоматична степен.

# 471
  • София
Нещо да не е свързана правилно, да има прегънат маркуч, запушен филтър, нещо да има проблем с оттичането на водата? Със захранването с вода по време на сушене?

# 472
  • Бургас
От програматора изберете последната (най-долу в дясно) програма. Би трябвало да пише download и стартирайте. Фабрично там е зададено плакнене с центрофуга, около 20 минути е програмата. Вижте какво ще се случи. Би трябвало да източи водата (заслушайте се, звука на помпата като източва е характерен) и всичко да е наред. Ако не, проверете маркучите да няма нещо прегънато. Ако не повикайте техник.
И моят бАклук в неделя реши, че ще суши прането без да е източило водата, и след три цикъла на сушене се наложи да ги простра на простора. Тази събота пак ще го отворим да му почистим тръбата на сушилнята.

# 473
На нова пералня следя винаги в началото дали изпълнява всяка част от програмата
Вкл и на тази сега - първо пуснах само пране, после само сушене, чак след това пробвах комбинирана програма
Това разбира се след първото пускане празна пералня на 90 според указанията

# 474
На нова пералня следя винаги в началото дали изпълнява всяка част от програмата
Вкл и на тази сега - първо пуснах само пране, после само сушене, чак след това пробвах комбинирана програма
Това разбира се след първото пускане празна пералня на 90 според указанията

Да, първо пране на 90  празна пералня, после само пране при което си изпра перфектно и след това сушилня - греда!
Пуснах да пробвам и само изплакване с центрофуга - свърши си работата идеално. Само сушенето нещо не се получава. С предишната комбинирана дрехите излизаха сухи наистина само да ги сгъна и прибера в гардероба. Тук дрехите са МОКРИ!

# 475
А на колко оборота са центрофугирани? Питам, понеже казахте, че капе вода от тях.

# 476
  • Бургас
На Wash+Dry никога не съм прала, защото пише че е за малко количество. Чаршафи и бельо пера на памук и ръчно включвам сушенето. Колкото и да съм я натъпкала - изсушава си ги, не мога да се оплача.

Дописвам - на Wash+Dry може да центрофугира на максимума обороти, но ако не сте ги задали ръчно, предполагам е програмирана да работи на по-ниски. А чаршафите си искат обороти.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 14:34 от Verano ®

# 477
Мокри като след изплакване или влажни като след центрофуга?
Ако пускате само пране, на колко оборота е центрофугата и колко влажно/мокро е прането след това?

Ако правите всичко според указанията и от дрехите капе вода както описвате ситуацията е за техник

Ползвала съм комбинирана LG в един хотел, без проблем изпра и изсуши

# 478
Здравейте, гледам в момента има и по 800-900 лева комбинирани уреди(Горение, Канди, Беко...) дали си струват? Някой ползвал ли е? 1800 за Бош например ми се вижда прекалено много, ако вършат една и съща работа като евтините. Нямам пространство да взема само сушилня, а и си мисля, че вече трябва да са ги оправили проблемите им.

# 479
Няма как с едни и същи материали и качество на изработка да се постигне същевременно висок и нисък клас уред, съответно и "не вършат една и съща работа", което е различно от "имат едно и също предназначение" - въпросът е как го осъществяват и колко са надеждни като здравина, което е относимо към периода на експлоатация.
Особено за комбинирана пералня със сушилня аз не бих рискувала да проверя как работят някои марки. Щото проверката ще е върху гардероба ми и ще ми излезе многократно по-скъпа. В моята суша палта /вълнени включително/. Ако повредя две, ще купя нов уред за същите пари. Приятелка се оплакваше от Канди, че съсипала дрехи, същото и колега на ММ - той се изрази по-цветисто от нея, но в същия дух, отиваше да си купува ризи, когато го срещнахме и се разговорихме.

Общи условия

Активация на акаунт