Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 818
  • 708
  •   2
Отговори
# 405
Аз се надявам да има и друг положителен ефект от термопомпата.
Да, никой не иска да му се свиват дрехите, този бонус е ясен.
Но по-ниската температура, поне според мен, ще намали и броя на отделения мъх. В допълнение към това, като част от технологията имаме и отделението за събиране на мъх.
Тези неща би трябвало да допринесат за това да не се получи задръстване на целия уред и оттам той да работи и да суши добре доста по-дълго време.

# 406
  • София
Не бих казала, че има по-малко мъх при термопомпените,същата работа е, поне при самостоятелните сушилни с и без такава.

# 407
Отделянето на мъх спада силно с времето. Аз си мисля, че мъхът не е от износване на дрехите, а са свободни и незахванати влакънца по текстила, които свършват по някое време.

# 408
Отделянето на мъх спада силно с времето. Аз си мисля, че мъхът не е от износване на дрехите, а са свободни и незахванати влакънца по текстила, които свършват по някое време.
Аз достигнах до същия извод. Да, мъхът определено ми се редуцира, като се е пооскубаха от дрехите и чаршафите.

# 409
  • Варна
На работа имаме отделна сушилня, в която се сушат единствено хавлии - едни и същи, от години. Никакъв мъх не намалява. Част от хавлиите вече са изтънели и с някоя друга дупка.

# 410
Е, хавлиите са по-специфичен продукт все пак, по идея силно мъхести. И пак по мои наблюдения първите пранета на нови кърпи се различават от следващите след време.

# 411
Аз след 1 samsung и 2 miele и сега AEG , най-малко мъх имам от АЕГ-то как е възможно това. Едни и същи дрехи, да не кажа че хавлиите ги сменям всяка година с нови, тоест не са изтънели вече.
Миелето по 2 топки мъх събирах като суша хавлии, сега по една и не много голяма. Или отиват някъде по чарковете на сушилнята Joy

# 412
Аз след 1 samsung и 2 miele и сега AEG , най-малко мъх имам от АЕГ-то как е възможно това. Едни и същи дрехи, да не кажа че хавлиите ги сменям всяка година с нови, тоест не са изтънели вече.
Миелето по 2 топки мъх събирах като суша хавлии, сега по една и не много голяма. Или отиват някъде по чарковете на сушилнята Joy
По-бавно сушене=по-щадящо….. е, стига да не е прекалено бавно.

# 413
Свикнах вече. 2:30 часа. Като цяло е по-нежно сушенето да, така че едното за сметка на другото.

# 414
Аз все още пробвам
Чаршафите ни са сатенени и много плътни
Досега ги перях и суших заедно - 2 комплекта
Но излизат сдъвкани от сушене въпреки топките, а и горните са леко влажни на степен "гардероб"
Следващия път ще извадя долните и ще суша само горните

Полотениските на мъж ми излизат добре, без много гънки, ако са само те вътре

Кърпите стават супер меки от сушенето
Иначе са като шкурка ако ги суша на простор

Дрехи, които не са минавали през сушилня,  пускат много мъх
Иначе не се събира много по филтъра

Вълнен пуловер прах, не го съсипах, излезе същия размер

Тези дни ще пробвам освежаване с пара

Доволна съм много засега
Голямо облекчение и ни освобождава единия почивен ден

# 415

И като са супер меки нищо не бършат. Не ги харесвам аз през сушилня.
Как ти освобождава единия почивен ден, като трябва да разделяш всичко едно по едно да пускаш, да чакаш другото...

# 416

И като са супер меки нищо не бършат. Не ги харесвам аз през сушилня.
Как ти освобождава единия почивен ден, като трябва да разделяш всичко едно по едно да пускаш, да чакаш другото...
Ти смяташ така, а аз съм на мнението на потребителката. Да, стават супер меки, не-не слагам омекотител да ги омазнява и да-бършат супер като са сушени е сушилня!
Какво те интересува графика на хората? Явно жената си е организирала времето по-добре с новия уред. Защо да вади и да разделя, като казва, че пере и суши само чаршафи, само кърпи и т.н.
Чета те в темите за техника и се чудя как пък един път не каза "да ти е честит новият уред и със здраве да си го използваш"....

# 417
И аз предпочитам пухкави и меки кърпи, попиват идеално - това си зависи и от самите кърпи. Омекотител не ползвам, не само за кърпите. Определено сушилнята спестява време и мотаене по простиране, дебнене кога ще изсъхнат, че прибиране, особено от неостъклени тераси и двор. Прането и сушенето стават на едно място, не мъкнеш тежки легени с мокро пране, а после обратно със сухи. Особено отчетлива ми е тази разлика в селската къща - образно казано, докато си наглеждам с едното око манджата, пускам сушилнята и после вадя между другото, без да тичам по двора с легените.  През студените сезони и когато вали, няма нужда да уточнявам колко е удобно.
Пожелавам дълго и безупречно да служи машинката!

# 418
Ми то различното мнение никак не се толерира, тва ясно.
Някъде да съм споменала омекотител?
Питах само как след 10 раздени сушилни й се е освободил деня, след като трябва да ги пуска и да ги спира през 2-3 часа .. ама щом се забавлява, да й е честито 😁

# 419
  • на Мелмак
Меките хавлии са страхотни!
А това дали попиват или не, зависи от материала на хавлията и може би от количеството омекотител Wink
Не от сушилнята.

Общи условия

Активация на акаунт