Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 490
  • 708
  •   1
Отговори
# 495
Потвърждавам, аз се напатих с пералня Беко, която не е товарена и разтоварвана правилно. Добре че техника оформи добре протокола, нова пералня на 3 пранета, като третото беше да запиша видео, защото всички ми казваха - не може да очакваш от този клас пералня да не е шумна, а тя тракаше като, че ще се разпадне, смениха я с нова също посукана  още при отварянето се видя, най-интересното е, че отгоре стиропорите са здрави и като се махнат отдолу се вижда, че е притискана от вилиците на товарача, което по някакъв начин компрометира барабана, та тогава я отказах и си доплатих за друга. Мениджъра на Технополис каза, че не е при тях проблема, а става въпрос за заводски проблем. В крайна сметка се радвам, че се отървах от нея лесно. Тогава подлъгана по приказки на колеги, че евтина да си изкара гаранцията било най-добре и се подведох, смених 17-18 годишен Бош с Беко, ми мерси. От този ми опит не харесвам Беко. Цял месец се занимавах с перални, посред лято - август месец, кошмарно беше.

# 496
Според мен всичко е до късмет не до марка. Предната ми пералня беше Беко и за 8 години не е влязла нито веднъж в сервиз. Работеше перфектно докато не реших да си купя тази година пералня със сушилня. Подарих на майка ми Бекото а сега съм с Горение.
Има програми на сушилнята ,които не съм пробвала ,но зимата ще тествам. Купих я март месец за деня на жената.
Доволна съм много. Тиха е ,пере много добре ,а кратката програма за сушилня ,която мога да си я наглася за колкото си искам е още по-голям плюс ,макар че като я купувах нямах никаква идея какви програми искам и какво специално да търся.
Доволна съм от избора си и мисля ,че всичко в днешно време е дали ,ще имаш късмета да улучиш качествен уред или не. И както споменахте по-горе дали ,ще бъде транспортиран съвестно.

# 497
Когато трябваше да избирам критериите ми бяха да има термопомпа и филтри за мъх
Тук няма моделите на AEG, така популярни в темата
Затова взех модела на Електролукс - бяха 2 варианта, по-скъпият с центрофуга 1500 и леко по-икономичен и този, който взех аз на 1400 оборота

Моделите с термопомпа са леко по-шумни
При еднакви други характеристики гледайте и колко децибела са

# 498
😂 😂 😂 Не мога да не попитам, ако не пере добре и сушенето е компромисно от какво сте доволна?
Просто не използвам еко програмата. На останалите 10 си пере идеално.
Сушилнята ми ги изкарва леко влажни. Може би има някъде задръстени мъхове, може би слагам повече дрехи, може би заради различните материи не ги суши еднакво.
Но определено е доста по-добре, отколко да са чисто мокри или сухи и смачкани. Също така ако ми се налага спешно да бъде изпрана и изсушена някоя дреха - справя се.

# 499
  • Бургас
Те еко програмите на всякакви уреди принципно пестят енергия, време, вода, препарат...
Какво пише в книжката за тази програма? Според мен това е програмирано и това излиза като краен резултат, не че не работи както трябва на тази програма.

# 500
Пише, че спестява до 70 % ток и вода, особено на нощна тарифа. Какво да пише?
Според мен това е програмирано и това излиза като краен резултат, не че не работи както трябва на тази програма.
Това не го разбрах.

Дори и на 60 градуса, по-запотени тениски на децата си намирисват на пот… А се перат на всяко обличане, не е да са носени 5 дена.

# 501
  • София
Просто, че еко програмите на вс са смотани именно защото са прекалено пестеливи, за да изперат като хората, не че специално нещо на твоята й има. Аз лично еко програми на нищо не ползвам. Те са си достатъчно еко и пестеливи уредите и на другите.

# 502
Еко програма никой не ползва, тя е само за да се минат изискванията.
Различните дрехи (като материя и плътност) е съвсем нормално да съхнат различно и не знам кой се учудва от това.
Машините имат различни степени на изсушаване, задай по-висока. Но с различни дрехи ВИНАГИ ще има конфликт - или тънките дрехи добре изсушени, а дебелите мокри, или дебелите добре изсушени, а тънките пресушени. Няма как да е иначе.

# 503
  • София
Добре де аз пресушена дреха от сушилня не съм виждала, от простор да, отнсушилня как изглежда, аз вадя сухи, меки, добре изглеждащи дрехи, както съм писала суша спокойно заедно чорапи с тениски и сутчър. Което са тотал различни материи и дебелини.

# 504
Зависи от дрехата, не всичко се пресушава така, че да личи. По-скоро върти се и се суши ненужно.

# 505
На простор как точно да я пресушиш? Въздухът си е еднакъв, без значение дали е висната на простор вкъщи или е в гардероба.
В сушилнята се суши на температура, ако е прекалено дълга програмата се пресушава. Някои материи не го понасят това и стават безвъзвратно намачкани, свиват се размери и всякакви такива нежелани ефекти.

# 506
  • София
Лесно - на силно слънце.

# 507
На силно слънце (па и на слабо) ми стават на кокал кърпи, чаршафи, всичко. Аз затова предпочитам вкъщи да ги метна на сушилника, пак са твърди, но една идея по-малко. Та това за мен са пресъхналите - на терасата.
 От сушилната са ми винаги меки, дори след това да досъхнат на стайна температура. .
Еко програма никой не ползва, тя е само за да се минат изискванията.
Не знаех.

Не съм казала, че съм учудена, а само го отбелязах като една от вероятните причини.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 19:44 от Arwen Amarantha

# 508
Аз пък винаги ползвам еко програма, трябва да опитам на другата за да видя по-добре ли е 🤔

# 509
Толкоз са им екологични "еко-тата" на всичкото, че само като видя в нещо "еко" и бягам...и не визирам само уредите.

Общи условия

Активация на акаунт