Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 31 466
  • 708
  •   1
Отговори
# 510
Толкоз са им екологични "еко-тата" на всичкото, че само като видя в нещо "еко" и бягам...и не визирам само уредите.
И аз така.
Ама не знам що се бях вързала, че ще е супер еко-то на АЕГ-то. И нямаше да се усетя, ако не почнаха да посивяват бели кърпи и чаршафи, а по-миризливи блузи да си миришат след пране.

# 511
  • София
Здравейте,

Коя марка бихте препоръчали за комбиниран уред? Миле или АЕГ? Сега имаме 10 годишен Хотпойнт Аристън, искаме да го сменим с нещо с подобен капацитет за пране и сушене, първоначално към Милето се бяхме насочили ама чета че повече АЕГ се хвали.

Нямаме опция за два отделни уреда защото някой е решил в мокрото да сложи водомерите точно над пералнята и няма как да затворим това място с уред ( недай Боже да трябва да се спре крана няма как цяла сушилня да сваляме) това го уточнявам че всеки път се намира някой да ми дава съвет че има как 😂

# 512
Здравейте,

Коя марка бихте препоръчали за комбиниран уред? Миле или АЕГ? Сега имаме 10 годишен Хотпойнт Аристън, искаме да го сменим с нещо с подобен капацитет за пране и сушене, първоначално към Милето се бяхме насочили ама чета че повече АЕГ се хвали.

Нямаме опция за два отделни уреда защото някой е решил в мокрото да сложи водомерите точно над пералнята и няма как да затворим това място с уред ( недай Боже да трябва да се спре крана няма как цяла сушилня да сваляме) това го уточнявам че всеки път се намира някой да ми дава съвет че има как 😂
Зависи дали искате да е с термопомпа или нагревателна. АЕГ има и от двата вида, а Миле само с нагревател.

Скрит текст:
А дали можете да сложите отделна сушилня над пералнята, всичко зависи от това, колко високо са водомерите.
Ако не са много високо и ще можете да стигате сушилнята, то върху пералнята се слага достатъчно виосок П-образен шкаф/стойка, върху който стъпва сушилнята, а водомерите и крановете остават достъпни.

# 513
  • София
Термопомпата е по щадяща към тъканите нали? Сегашния ми проблем с Хотпойнта е с пералнята, пере ужасно дрехите, сушенето не е толкова зле защото капацитета е голям, пък АЕГ гледам имат подобен капацитет, на Милето е по-малък, но пък пере по-добре... Та това ми чуденето

Няма как да се сложи, идва някак на средно ниво и ще трябва сушилнята да е на тавана залепена. Абе хич не е измислено както трябва.

# 514
Миле НЕ пере по- добре от АЕГ. Казвам го понеже имам и двете марки. Дори мисля, АЕГ пере по-добре. И друг потребител рече същото в темата за пералните 😉
На Миле предимствата са откъм надеждност на уреда, но и това не е кой знае какво предимство. Не я искам да ме надживява.

# 515
Здравейте, търся за майка си комбиниран уред, с идеята да е основно сравнително здрав модел. Поизчетох темата и разбрах, че най-често се препоръчват моделите на АЕГ и Електролукс с термопомпа. За мое съжаление обаче предвиденото място е ниша в която може да влезе само уред с височина 85см, а всички модели с термопомпа са 87см. Та в този ред на мисли ще помоля да ме посъветвате по кой друг критерий да избера уред или направо ако може да препоръчате конкретен модел/марка. Отново ли да гледам Електролукс и АЕГ или щом няма да е с термопомпа има и по-добри алтернативи?

# 516
# 517
  • София
След 7 г., един месец без пералня+сушилня, скъп ремонт, 2 месеца по-късно и маркучът е за смяна 300+лв. Cry, След ремонта не суши както преди, сякаш температурата е по-ниска, повтарях сушенето, за да е сухо, дори при малко количество пране, ако наложи и нагревател да се смени, че и врата сякаш не е съвсем ОК... направо ще си я купя още веднъж.Cry
Бошът  ще потегля към вечните ловни полета, а аз клоня към бюджетен вариант.
Въпросът е какво... трябва да е за вграждане.
Сега поне не е спешна съвсем покупката, че в жилището при детето има комбинирано LG -  същият модел, за който се писа по-назад с мокрото пране, при нас няма подобен проблеми.

# 518
Точно комби бюджетно не знам доколко е далновидно да се взема. Влез в някои магазини за техника, филтрирай само на вградени комбита и ще ти излязат всички, не са много. Моята е Neff, купувана е преди 4 години,  и тогава нямаше голям избор, да не кажа - хич. 

# 519
  • София
Kубратова, скъпото и хубавото се оказа недалновидно.

Neff няма (едно към едно изглежда като моя паметник)
Bosch- ът замени Whirlpool (без сушилня) - извадихме я заради лагер - не може човек да сбърка този звук, оказа се спукан казана - пукнатина, тръгваща от оста към края, за щастие не се наводнихме, тъй като беше в горната част. Оказа се с пластмасов залепен барабан - ремонт чрез замяна, цена като за нова. Е, купихме далновидно на цената *2,5 на старото.
2 г. след това ми стоя на терасата, сърце не ми даваше да я хвърля - външно беше като току-що разопакована.
Заложихме на небюджетно и сега пак сме в изходна позиция, 2 месеца след като се опитахме да ѝ продължим живота и което костваше месец пране като в миналото и цена на ремонт колкото нова пералня.
Да, изборът е ограничен - 5-6 модела: Bosh (категорично НЕ), AEG, Electrolux, Whirlpool (2 модела)...

Направо ми идва да почна да звъня по сервизите и да сравнявам кое колко струва от към ремонт за Нероден Петко.

Принципно съм фен на Bosh (постепенно измести  Whirpool), но днес не бих си купила тяхна пералня (и Neff), ако не ми гарантират поне 15 г. При тези цена искам нещо което да напъхам в шкафа и да забравя, че може да се вади от там.

# 520
Скрит текст:
Kубратова, скъпото и хубавото се оказа недалновидно.

Neff няма (едно към едно изглежда като моя паметник)
Bosch- ът замени Whirlpool (без сушилня) - извадихме я заради лагер - не може човек да сбърка този звук, оказа се спукан казана - пукнатина, тръгваща от оста към края, за щастие не се наводнихме, тъй като беше в горната част. Оказа се с пластмасов залепен барабан - ремонт чрез замяна, цена като за нова. Е, купихме далновидно на цената *2,5 на старото.
2 г. след това ми стоя на терасата, сърце не ми даваше да я хвърля - външно беше като току-що разопакована.
Заложихме на небюджетно и сега пак сме в изходна позиция, 2 месеца след като се опитахме да ѝ продължим живота и което костваше месец пране като в миналото и цена на ремонт колкото нова пералня.
Да, изборът е ограничен - 5-6 модела: Bosh (категорично НЕ), AEG, Electrolux, Whirlpool (2 модела)...

Направо ми идва да почна да звъня по сервизите и да сравнявам кое колко струва от към ремонт за Нероден Петко.

Принципно съм фен на Bosh (постепенно измести  Whirpool), но днес не бих си купила тяхна пералня (и Neff), ако не ми гарантират поне 15 г. При тези цена искам нещо което да напъхам в шкафа и да забравя, че може да се вади от там.
Whirpool вече е собственост на Арчелик(Беко).
Нищо няма да гарнтират. Бош никога не са правили добри комбита, не са и много на "ти" с всичките си модели перални.  Може да има някоя бройка, изкарала по-дълго... Вградените уреди пък хептен не са ок, на която и да е марка.  Според мен, едно 5 години ако изкара, ще е добре. Всички са с пластмасови казани и неотваряеми, а пък при бюджетния уред, в повечето случаи, контролът на температурата е "мани бЕгай".  При невградените комбита поне има повече избор.

# 521
Да, въпросът е не само колко ще издържи, а и как ще работи, докато издържи. Аз от моята засега нямам оплаквания, вероятно ще се наложи да се профилактира по някое време, няма начин, но пък я експлоатирам интензивно, рядко имам ден без пране, а ако имам, то на следващия е двукратно. Разбира се, не мога да я сравня със свободно стоящите в селската къща (относно сушенето - и като обем, и като времетраене, иначе нямам повредени дрехи, дори и вълнени палта, всичко суша в нея без естествена коприна), но в градското жилище положението е каквото е и не мога да извадя място за отделни. Не бих казала, че 7 години за експлоатация на такъв уред са малко. Дори към ремонт бих пристъпила предпазливо, по-скоро бих го сменила. 

# 522
  • София
За съжаление никакъв шанс за свободно стоящ уред - няма къде. Ако имаше вариант за сушилня с дълбочина 50 см, щях да взема некомби вариант, пералнята пак трябва да е вградена, нито имам място за свободно стоящ уред, нито за два.

Нямам проблем с ремонтите - правили сме го, въпросът е ремонтът да не е на цената на нов уред.
На старата пералня сме сменяли сами водна помпа и аматьори. За съжаление се разделихме с нея поради необходимостта да има и сушилня. За 20 г.  ~100 лв. допълнителни разходи за ремонт.
Малко са 7 г. Никакъв смисъл от "висок" клас уред, ако живее колкото ниския, а средно годишния "абонамент за пране" и ядовете в повече предвид цената ... след тази пералня каквото и да купим все ще е "бюджетно". Като ще карат по 5 г. поне да не e тройна цена.

# 523
Комбитата са особен и капризен уред, затова казвам, че и 7 години безаварийна работа и без ядове със съсипани дрехи са приемливи.
И при мен нямаше никакво място в градското жилище, затова съм с вградено комби, при всичкото съзнание за рисковете, които поемам. 

# 524
  • София
Съсипани дрехи не съм имала с никак от уредите, които съм ползвала
Скрит текст:
:
- свободно стоящи - 2бр. Whirlpool, 3 бр. Candy, 1 бр. Electrolux, LG (комби), 2 бр. "соц" едната Татрамат, другата май беше Перла.
- вградени - Ariston, Whirpool, Bosh (комби).
Ползвани са през различни периоди или все още се ползват, но не в къщи.

Шум ( спиращ мислите ), вибрации, "тръгване да простира", докато центрофигира, теч, отказ да работи, но съсипани дрехи - не .
При положение, че се дава гаранцията е 5-6 г.,  е повече  от неприемливо 1г.+ за "високия" клас.
Ако не се получава нещо повече за парите, марката не си заслужава, още повече, че се и изтри от почистващия препарат.

Общи условия

Активация на акаунт