Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 30 686
  • 708
  •   1
Отговори
# 660
Сушенето с термопомпена сушилня е много по-щадящо. Аз така или иначе друга не съм имала, де, ама не се суобразявам с етикети, всичко си суша. До сега не е имало смалени дрехи. Обаче моята е отделен уред.

# 661
  • София
Въпросът ми е за проблемните дрехи, които имат знак да не се сушат, рискувате ли ги в сушилня с термо помпа или не? За тези дрехи има ли практическа разлика от технологията на сушилнята? Благодаря.

Има разлика, сушилните с термопомпа сушат на по-ниски температури. Изобретени са именно за да не повреждат дрехите.

Суша всичко в сушилнята и не се съобразявам с етикетите, иначе нямаше да имам нужда от нея. Моята обаче също е отделна. Преди това имах комби и дрехите не ги сушах.

# 662
Като разгледахме със съпругата ми домашния гардероб се оказа, че голяма част от дрехите ни имат знак против сушене "do not tumble dry". Това са всякакви ластични дънки, спортни панталони, термо блузи/бельо, плюс доколкото разбирам всичко, което има ластик (сутиени, боксерки...). За сушене останаха чаршафи и хавлии, за които оставам с впечатлението, че няма значение дали сушилнята е с термо помпа или не.
Въпросът ми е за проблемните дрехи, които имат знак да не се сушат, рискувате ли ги в сушилня с термо помпа или не? За тези дрехи има ли практическа разлика от технологията на сушилнята? Благодаря.

Това е презастраховане, главно за сушилните без термопомпа. Аз суша практически всичко - изкуствено, с ластици, с ликра... Внимавам само с някои трикотажни блузи или пуловери от вълна (ако са ми останали такива). Всичко си е ОК освен веднъж една трикотажна блузка с явно кофти материя. И съм с комби с термопомпа, не с отделен уред.

# 663
  • Майничка
С комби без термопомпа съм, суша всичко (без едни кашмирени пуловери ... засега), не съм имала издънки. Но пълен цикъл пране/сушене пускам само на чаршафи и кърпи, всичко останало пускам на отделно сушене, според вида материя, като предварително стръсквам или сгъвам. Винаги пускам сушенето на "за гладене", по-сгодно ми е после да оформя сгъването.

# 664
Здравейте! Писах в темата за сушилнята, че решихме да сменим нашето комби Whirlpool. Справя се ужасно със сушенето - дрехите се свиват и доста мачка. Към прането нямам забележки, но центрофугира така:
https://streamable.com/99h0nh

Нали не е нормално да се тресе така? На 5 години е, не помня дали не беше с транспортен дефект, та може да й се е случило нещо... Ще я ползваме на вилата, но дали не е зле да я види техник преди това?

Първото видео е с нормално пълна пералня, а тук съм пуснала да се пере детски зимен гащеризон:
https://streamable.com/5fkmz3

# 665
Нормално е за малките перални от нисък клас, защото хем са леки, хем не са положени грижи за успокояване на вибрациите. Ти се радвай, че не се разхожда. Старата пералня на свеки, май някакъв Самсунг беше, при центрофуга искаше надзор и понякога държане с ръце за да не тръгне да простира. Купи си една съвсем не висок клас АЕГ шеста серия и стои като паметник.
Иначе свиването при сушене има две причини - кофти материи на дрехите и висока температура. Второто се оправя при сушилни с термопомпа, а първото е личен избор. За съжаление комбитата, които перат добре и сушат (почти) като нормална отделна сушилня са само няколко и са скъпи.

# 666
Черна станция, може ли да ми кажеш кои са те? Искаше ми се да вземем комбиниран уред. Става въпрос за пране и сушене на бебешки дрешки. По-добре да си купим отделна сушилня ли? Знам, че някои сушилни остават лош аромат по дрехите, а аз искам да миришат на хубаво и да не са много намачкани. Използвате ли вълнени топки за тази цел?

# 667
Хубавите са девета серия на АЕГ и пак девета серия на Електролукс.
Те са с термопомпа и филтър за мъхове.

# 668
Много благодаря за информацията 🤗 Ние сме и с домашни любимци, което също ще е плюс за нас, за да няма косми по дрехите след сушене 😁

# 669
Много благодаря за информацията 🤗 Ние сме и с домашни любимци, което също ще е плюс за нас, за да няма косми по дрехите след сушене 😁
Този факт трябва да наклони везните към отделен уред. Комбитата с филтри за мъхове, точно преди филтъра имат един крив под почти 90 градуса въздуховод, който е гофриран. През него минава въздуха, носейки със себе си и космите/мъховете. Той ще се задръсти много бързо и ще имате ядове, а с бебе не е добре да оставате без пералня. В сервиза ще стои поне седмица, обикновено-две. Вие няма да можете сами да си го чистите, защото уредът ще е в гаранция.

# 670
ЧС, не се разхожда, защото сме взели мерки. Но веднъж дали не беше подпряла вратата... Купили сме я преди 5 години точно, за...520 лв Smiley От Емаг, разопакован продукт, с деформации по страничните панели 🫣 Разопакованите продукти май не ги хваща дългата гаранция. Отказахме се да викаме техник. Не си струва да наливаме пари за диагностика и евентуален ремонт след това. И без това ще се ползва рядко, пък колкото изкара.

Иначе първоначалната идея беше този път да вземем някое комби на АЕГ, но след кратко четене, мъжът ми се спря на отделни уреди. Набелязали сме моделите благодарение на Петя и други, които се включиха с мнения Heart Ще се разходя тези дни да ги видя на живо все пак и ще ги поръчаме. Лошото е, че мокрото помещение над пералнята се ползваше за склад и ще трябва да се лиша от него...

А свитите дрехи са основно тениски на мъжа ми, някои бяха на повече от 10 години. LCWaikiki тениските са ясни Grinning Освен това май пресуших цяла пералня с мои дънки, към 4-5-6 чифта бяха... И вече покривалата за легло няма да ги споменавам Grinning

# 671
Барбалена, щом имате подходящо помещение, не се замисляй дали отделна, щом сте и с домашни любимци, и с бебе. 
Писала съм тук преди време - моето комби след 4-годишна безупречна работа (и както се оказа, могло е да изкара още дълго без профилактика) се задръсти изведнъж от едни смотани хавлиени кърпи, а не си представям какво ще се случи с козина. 

# 672
Да, решихме го вече, Кубратова, отделни уреди ще са. Иначе с бебе и домашни любимци е Кактус. Нашите бебета са на 5 и на 2 Grinning

# 673
Много Ви благодаря за информацията 🤗 Предполагам за сушилня пак препоръчвате AЕG, BOSH или Електролукс ☺️

# 674
  • Бургас
Е, моето LG веднъж се задръсти на третата година, бях писала и спря да суши. Сега след още три години започна да дава пак признаци и тази събота го отворихме за почистване. Еми на три години се задръства - това е. Ще редактирам след малко да кача снимки. Лошото е, че тази тръба, която и Петя казва, ляга на едно профилно уплътнение, което се е деформирало за 6 години. Сега си имам чиста пералня, но текна. Та влязохме в друг филм. Генерално решение - игра силикон. Така или иначе след още три години я камилата, я камиларя, комбито ще е на над девет години и ще инвестирам в отделна сушилня, ако трябва зад телевизора ще я сложа Wink

Светлина не преминава от тапата която се образува, а аз искам да суши

И вече чисто

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:15 от Verano ®

Общи условия

Активация на акаунт