Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰4

• 28 309
  • 443
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте!
Преди две седмици си взехме кафеавтомат Gaggia Anima class. Аз пия основно капучино и затова исках толкова автомат за да ми е по-чисто и удобно, но млякото въобще не се разпенва 😭 Пробвах различни видове млека все същия ефект. Каква може да бъде причината? Изгледах сума ти видеа и прочетох почти целия интернет и нищо..то реално няма какво толкова да променя не зависи от настройките за силата на кафето или мелачката. Нямам идея вече какво да правя..

# 136
Капачето на контейнерчето за мляко трябва да се приплъзне в отворено положение. Ако го отваряте, аз не се сещам каква друга може да е причината.

# 137
Отворено е да. Вчера четох пак всички инструкции като някакъв индианец наново всичко сглобих и нищо

# 138
Може би е лош късмет да Ви се падне тази бройка. Не се ядосвайте.
Занесете я в сервиз или я върнете, ако можете.

# 139
Здравейте, знаете ли дали има кафеавтомат с опция за хартиени дози (E.S.E)? Нашият е старичък, Saeco, има опция за мляно кафе, но с доза е по-удобно и се чудех дали има такова животно.

# 140
Здравейте!Моля за мнение за последните модели на кафе автомати Филипс.Интересуваме дали прави еспресо с плътна пяна и дали е лесна за почистване и подръжка и обслужване.Дали си заслужава тази сериозна инвестиция.

# 141
Кратко и ясно- не, защото очаквате друго.

# 142
На всички въпроси отговорът е не.

# 143
Здравейте! Колебая се между тези два модела
https://www.emag.bg/avtomatichna-espreso-mashina-delonghi-dinami … ification-section

https://www.emag.bg/kafeavtomat-de-longhi-magnifica-start-ecam220-21-b-1450w-1-8l-15-bar-rychna-sistema-za-razpenvane-na-mljako-cheren-ro0132220077/pd/DGMP7MYBM/?

Изглежда ми нямат особена разлика във видовете напитки, които правят (обичайно пием еспресо и чат-пат капучино), но ако има някой, който е с тези модели, ще съм благодарна да сподели впечатления Simple Smile

# 144
  • София
Нашата е тази https://www.technopolis.bg/bg/Kafeavtomati/Kafeavtomat-DELONGHI- … 370-95-T/p/824275
Когато купувахме мъжът ми проучваше и това беше най-добрата за нас. Та не съм сигурна точно какво се гледа, каза, че добре сте се ориентирали за марка и да видите някой сайт, в който ги сравняват. Има и видеа с ревюта.
Иначе, питах chatgpt и това каза Laughing
De'Longhi Magnifica Start ECAM220.21.B
Скрит текст:
Мощност: 1450 W
Налягане: 15 бара
Капацитет на резервоара: 1.8 литра
Капацитет на контейнера за кафе: Приблизително 250 г
Система за мляко: Ръчна система за разпенване на мляко (панарело)
Програмируеми опции: Основни настройки за еспресо и кафе
Интерфейс: Бутони с LED индикации
Размери: По-компактен и лек

De'Longhi Dinamica ECAM 350.15B
Скрит текст:
Мощност: 1450 W
Налягане: 15 бара
Капацитет на резервоара: 1.8 литра
Капацитет на контейнера за кафе: Приблизително 300 г
Система за мляко: Ръчна система за разпенване на мляко (панарело)
Програмируеми опции: Разширени настройки за еспресо, лунго и допълнителни настройки за сила и температура на кафето
Интерфейс: LCD дисплей с бутони за лесна навигация
Размери: По-голяма и по-тежка

:Dinamica ECAM 350.15B има по-разширени опции за персонализиране на напитките и е оборудвана с LCD дисплей, което прави управлението по-интуитивно.
Magnifica Start ECAM220.21.B има по-опростен интерфейс, подходящ за потребители, които предпочитат по-малко сложни настройки.
Капацитет на контейнера за кафе:

Dinamica има по-голям капацитет на контейнера за кафе (300 г срещу 250 г при Magnifica), което означава, че може да приготвя повече напитки преди да се наложи повторно зареждане.
Размери и тегло:

Magnifica Start е по-компактна и лека, което я прави по-подходяща за по-малки кухни или за тези, които предпочитат по-малък уред.
Програмируеми напитки:

Dinamica предлага повече възможности за персонализиране на напитките в сравнение с Magnifica Start, включително регулиране на силата и температурата на кафето.
Избор:
De'Longhi Magnifica Start ECAM220.21.B е подходяща за потребители, които търсят по-достъпен и опростен кафеавтомат с основни функции.
De'Longhi Dinamica ECAM 350.15B е по-добрият избор за тези, които търсят по-голяма гъвкавост в настройките и повече опции за персонализиране на напитките.

# 145
Благодаря много, Дези! Аз ползвам от няколко месеца този модел на Делонги и за сега съм много доволна, просто искам още един автомат, но с малко по-бюджетна цена Grinning
https://www.emag.bg/kafeavtomat-de-longhi-magnifica-evo-ecam-290 … D1%80%D0%B5%D0%BD
Все пак ще се радвам, ако се включи и някой, който ползва някой от тези модели Simple Smile

# 146
Здравейте! Мъжът ми купи кафеавтомат на Филипс, серия EP1220/00. Беше на промоция в практикер и засега не бяхме купували никакви кафе машини. Като цяло ми харесва кафето и разпенва хубаво млякото, но е много рядко. Някой, който има такава машина може ли да сподели опит на каква степен върти мелничката и какво кафе на зърна купува? Или просто кафето си е такова рядко и блудкаво с тази машина.

# 147
Върнете се назад в темата и предишните, също. Много от нас са споделили мнения за този вид автомат.
Настройте машината на възможно най-ситното ,моята в офиса е на 2. Използваме арабика, но това е моето предпочитание. Тъй като живея извън Бг-то не мога да ви предложа марка кафе.

# 148
# 149

Много Ви благодаря! В кутията нямахме упътване за това. Ще пробвам онлайн да го намеря.

Общи условия

Активация на акаунт