Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 34 241
  • 926
  •   1
Отговори
# 105
sunshine, накратко - сега се готвим за трансфер.
По-подробно в скрит текст, да не спамя излишно:
Скрит текст:
От пункцията 12.2020 замразихме 6 ембриона, с 2 от тях забременях с близнаци още от първия трансфер 02.2021, но загубихме едното си момченце при раждането.
09.2022 спряхме да се пазим, подновихме опитите така да се каже, но при мен се наложи операция, после имаше и други проблеми и стигнахме до трансфер чак 03.2023, отново на 2 ембриона, макар да държах на 1. Той завърши с извънматочна бременност и отстраняване на едната тръба.
След това сменихме клиниката, прехвърлихме останалите 2 ембриона. Направихме ЦС, след която почнаха други проблеми, заради тях октомври имах хистероскопия, последно декември направихме биопсии, сега предстои лечение и след това трансфер.
На теория с 2 ембриона можем да направим 2 трансфера. На практика не знам дали въобще някой от ембрионите ще има добра преживяемост след размразяване и дали ще стигнем дори до един трансфер, защото дори нямаме grade на ембрионите. Пък и както всички знаем, трансфер не е равно на успешна бременност, още повече сега имам доста повече съпътстващи проблеми, отколкото при първия трансфер.
Затова и карам мъжа ми да вземе мерки. По-добре да пие добавки и да си промени начина на живот отсега, дори и да не стигнем до нова пункция и оплождане, отколкото да чакаме да видим какво ще стане с трансферите и след това тепърва да започва да ги прави тези неща, да чакаме после 3 месец да видим дали има ефект и т.н.

# 106
Здравейте, запис и ЧНГ от мен! Аз ви следя, макар че не пиша много. Но да кажа, че съм си тук. Simple Smile Вече две години стават, откакто се регистрирах. Нищо ново при нас, освен, че ММ ще си прави нова СГ в края на месеца. Очаквам я със свито сърце, защото предишната беше лоша, а напоследък много се е отпуснал и води изключително заседнал начин на живот. И аз разчиствам бебешки неща, все по-смело. Сега съм в такъв период, в който ми се струва, че никога няма да забременея, че остарявам и че каквото било – било. Simple Smile
Стискам палци на всички ви, от сърце пожелавам тази 2024 година да обърне наопаки всички пораженчески нагласи, да измете и издуха всички трудности и да донесе само радост, куп приятни изненади и най-вече много бебета тук, в групата! Flowers Four Leaf Clover

# 107
2024 , не съм все още много запозната с инвитро процедурите , тепърва навлизам в тези води , но все пак , щом се опложда яйцеклетката и има ембриончета , СГ не е чак такъв проблем . Стискам палци да е успешен предстоящия трансфер ❤ Не знам как стоят нещата , ние можем ли да избираме колко ембриона да се върнат или това е по преценка на репродуктивния ?

# 108
С промените в наредбата за асистирана репродукция от юли 2023 сложиха ограничения за броя трансферирани ембриони според възраст и поредност на опита. Бях слагала извадка от текста в някоя от темите за инвитро, ако искаш мога ти я прати на ЛС, sunshine.
Иначе за тези, които се интересуват от инвитро материята, тук ги има на английски препоръките на ESHRE (европейската асоциация за асистирана репродукция) за оптималния брой трансферирани ембриони, като има материали и за пациенти и за лекари: https://www.eshre.eu/Guidelines-and-Legal/Guidelines/Embryo-transfer Като цяло почти във всички случаи препоръките са за връщане на един ембрион.
Аз вярвам, че като пациенти трябва да можем да изкажем мнение по темата и то да бъде чуто. Покрай трансфера си се оплаквах в темата, та се повтарям за някои от момичетата, но неколкократно обсъждах с лекаря си желанието си за трансфер само на един ембрион, дори това да означа да загубим втория ембрион (замразени са по 2 в една "сламка"), като подробно обяснявах какво ме притеснява, и всеки път имах уверение, че ще се съобразят с това желание. Докато не влезе ембриолога в залата за трансфер и ми каза "размразихме 2, връщаме 2", както и направиха. Обяснението след като попитах "защо" беше, че единия ембрион бил "смачкан и крив" и дори и да се имплантирал, щял да спре развитие и мога да съм спокойна, че близнаци няма да имам...

# 109
Е , как ке ти връщат “смачкан” ембрион ! Много неетично ! Не се ли замразяват само ембриони с добро качество , или този се е повредил при размразяването ?

# 110
Е , как ке ти връщат “смачкан” ембрион ! Много неетично ! Не се ли замразяват само ембриони с добро качество , или този се е повредил при размразяването ?

Не се замразяват само ембриони с добро качество, както и ако не е правен ПИД няма как да са сигурни, че е лош. Прави се оценка по външен вид. Аз имам два замразени с оценка poor и ще правим трансфер на тях.

# 111
Имайте предвид обаче, че макар и с по-ниско качество, лошите ембриони понякога също се развиват добре и водят до напълно здрави деца. Друг е въпросът, че и аз не съм привърженик на връщането на 2. Моят репродуктивен много рядко връща 2 ембриона и избягва многоплодна бременност. Това е много деликатна тема и истината е някъде там...да не говорим, че понякога и 1 ембрион може да се превърне в близнаци...

# 112
  • На изток от Ада
Има ДНК фрагментация да

# 113
Алисън, при мен на цикъл от 26 дни съм имала овулация на 14 ден. Доктора ми твърди, че нямало такова нещо като скъсена лутеална фаза, но аз съм я засичала многократно.

2402, не знаех историята ти. През доста неща си преминала. Стискам палци на твоите снежинки!

# 114
Много имам още да се информирам за инвитрото 😬 Благодаря ви , момичета , за инфото 🌺 Наси , DFI 14% е добре или аз нещо бъркам 🤔

# 115
  • На изток от Ада
Добре е да Sunshine.

Aз щях имунологичният пакет да правя, обаче съм настинала ...

# 116
Като ги замразяваха ми казаха, че и 6те са с добро качество. В деня на трансфера ембриологът пак каза, че са добри. Репродуктивният лекар беше човека, който каза, че бил смачкан. Та идея нямам наистина с какво качество са. Дали са добри и лекаря ми го каза това, за да оправдае връщането на 2 или пък казват, че са добри и правят трансфер без значение реално какви са...
Аз съм ок да ми се трансферира и ембрион, който не изглежда толкова добре, защото щом си е преживял замразяване и размразяване явно не е толкова зле, но не съм ок да ми се обяснява, че се връща заедно с друг, защото грубо казано "бебе няма да излезе от него".

Благодаря, ванила! А какво има предвид лекаря ти като казва, че няма скъсена лутеална фаза - че не може един месец да е 14 дни, а другия 12 примерно или че въобще не съществува като понятие?

# 117
Аз тези дни се чудя за нашата ситуация - това като 2ри цикъл опити ли да го броя или като 6ти? От гледна точка на МФ и биохимичната е 2 месеца, но като цяло са 6. Не че има голямо значение за мен, аз ги усещам като доста повече, но ако трябва да правим изследвания и т.н. да знам как да го броя.

# 118
  • На изток от Ада
Mimmy успех!
Аз взех да усещам болки в ляв яйчник...

# 119
Ами каза ми, че лутеалната е винаги 14 дни и ако си мисля, че е по- късна значи просто бъркам сметките и деня на овулация. Тоест отрича съществуването на лутеална фаза по-кратка от 14 дни.

Общи условия

Активация на акаунт