Звездопад от две черти новата година ще дари. ~бебеправене 426~

• 34 156
  • 926
  •   1
Отговори
# 90
2402, Съншайн,  в какви дози приемат добавките вашите мъже?
Бях споделила спермограмата и на ММ в предходна тема, малко преди празниците излезе. Морфологията е 1% и количеството бе леко занижено. Отиде на уролог и там му изписаха добавки, които са комбинирани и той душата веднага ги е закупил 😅 Спермотренд  и Простамед.

Сега мисля да му поръчам в допълнение неща, та тепърва ще изчислявам какво и по колко да му взема от iherb. Той досега си приемаше Б-комплекс, витамин Е, от моята омега 3 с повече DHA, и убиквинол, но видях, че е било по 100мг на ден, а трябва да е минимум 200мг.

При мен излезе и цитонамазката на 05.01 - II група, така че като приключа последните противозачатъчни в края на месеца, официално имам зелена светлина за нови опити в следващите 6 месеца. 🤞 От август не сме имали опити, така че ми е много вълнуващо. Двоумя се дали да ползвам лентички за засичане на овулация.

# 91
Трибестан - 750 мг , Q10 убиквинол -100 мг , л-аргинин - 1000 мг . Приема още цинк и селен .

# 92
baby96, аз лично не бих ходила на погребение или помен бременна и не бих раздавала. Бих дала задачите на другиго. Такова е личното ми усещане, бебето нали усеща емоции и енергия още от утробата, не бих искала да натоварвам със смърт и скръб. Но зависи ти как го чувстваш.

fearless, ще стискаме палци новите опити да се овенчаят с най-желания успех.

# 93
Момичета, аз май пак нямам овулация. 10 ден от МЦ нито обичайна ЦС, нито придръпвания. Утре или вторник ще ме види АГ, но какви могат да бъдат причините за липсваща овулация? Нещо като хормонален дисбаланс или ?

# 94
Alison, не съм много компетентна да тълкувам, но може и овулацията да ти закъснее, вместо да пропусне. При мен този месец дойде на 13-тия ден, като чак на 11-тия ден сутринта ми се появи характерната ЦС.

# 95
Alison , последната година (аз съм на 35) обичайните ми симптоми при О се промениха .  ЦС стана по-оскъдна . Преди си усещах О много осезаемо , сега има месеци , в които нямам никакви симптоми . В един от тези месеци бях на преглед , силно убедена , че не е имало О , но се оказа , че не е така . Искам да кажа , че липсата на усещане , не винаги означава липса на овулация . Вие предния месец с  д-р Калчев проследихте ли  докрая дали се е пукнал фоликула ?

# 96
Не сме следили, на 11 ден имаше един фоликул 9 мм,  след точно две седмици ми дойде, тоест цикъла беше 25 дни. При мен винаги идва през 24-26 дни, няма как да имам кой знае колко късна овулация. До много скоро си имах всякакви симптоми на овулация, като ме почваше ЦС още на 7-8 ден. Не знам какво се случва от 2-3 цикъла насам. Ще видя какво ще каже АГ дано да успея още утре да се вмъкна

# 97
2402, според мен не е толкова лоша спермограмата. Концентрацията е ниска, но подвижността и морфологията са що-годе добре. Под 4% морфология може да се компенсира отчасти с количество сперматозоиди, което според мен е слабата част. Защо не опитате добавки таргетиращи концентрацията? Преди няколко дни гледах за добавките на ММ и ми направи впечатление, че ресвератролът таргетира конкретно количество и подвижност. Също така, ММ пие инозитол от ноември, ще видим на спермограмата в края на януари има ли ефект.

# 98
So close, благодаря за съвета. Аз съм на същото мнение. Като цяло свекърва ми ще се занимава със всичко, предполагам, че няма да в проблем ако тя раздаде, аз дори и няма да отида.
Успех на всички в процедурите, в очакването, в крайния резултат! ❤️❤️❤️

# 99
Аз също съм на мнение , че СГ не е толкова лоша . При нас с покачването на подвижността , се вдигна  и концентрацията .

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 22:02 от 💐💐 Sunshine_00 💐💐

# 100
Момичета спират ли се витамините преди операция и ако да колко време преди това? Говоря за омегата, Б и Д, coq10 и алфа липоева. Някой ми беше казал, че се спират седмица преди операция, ама аз сега се сетих

# 101
Тъй като не съм се включвала от края на миналата година, първо бих искала да пожелая здраве на всички, да е успешна, хармонична и плодородна 2024 година.

Fayona, мисля че не съм ти честитила. Много се зарадвах за теб. Успех ти желая.

Mommy, какво става с твоите тестове? Сигурна съм, че веднъж започнала да се тестваш рано, особено ако видиш някаква сянка на теста, то тестването продължава до разнищване на ситуацията. Поне при мен е така.
Прави ли друг след Престото?

Alison, ти май не успя да пуснеш хормони? Мен наистина ме човърка този Пролактин, тъй като знам при мен какви бели прави. Относно симптомите, според мен е много относително. Ако усетим болка и придърпване в средата на цикъла вярваме, че е овулация, ако не е в средата същата болка може и като настинка например да тълкуваме. Наистина, ако имаш възможност, най-добре мини преглед с ехограф.

При мен нищо интересно и затова не се включвам. Втората редовна менструация след дългото кървене след аборта беше болезнена, което не ми се беше случвало от ученичка. Ще видим дали ще е така и следващите (дано не). Беше на 33 ден , което също мисля е ОК. Не следя нищо. Нямам идея кога и какво се случва. Пия единствено еутирокс и мета фолиева киселина, коята често забравям. Като я пия и се натъжавам. Психика Thinking
И аз разчистих всичко бебешко от нас. Остана само количките да продам, но ще го направя напролет, че искам да ги сглобя и да направя хубави снимки.

Чета ви и стискам палци на всяка една. Когато и да стане, важното е да е до успешен финал Heart Decoration

# 102
Alison, аз също не всеки път имам ясно изразени симптоми на овулация, този месец даже беше такъв. При теб усеща ли се различно лутеалната фаза, когато нямаш О?

2402, аз също мисля, че не е толкова зле спермограмата и бройката има шанс да се подобри с добавки, хранителен режим и спорт. Hug

Насито, има какво да се желае от вашата спермограма, според мен. 2% морфология няма да е проблем, ако има голям брой сперматозоиди. В норма е при вас броя, но може да се опитате да го подобрите. Имате ли ДНК фрагментация?

m-angel, аз затова направих 2 теста в един ден, защото имаше странна сянка на първия. Правих нов онзи ден и нямаше нищо, така че явно е от тестовете,. Аз нямам грам симптоми този месец, така че мисля, че няма да е нашият и се въздържам от повече тестове. Интересно е обаче, че последните дни постоянно ми се случва да попадам на “знаци”. Joy Онзи ден пак видях биберон на улицата и сънувах +++ тест. Днес детето за първи път от месеци попита кога ще имаме бебе. Нямаше никаква провокация за въпроса, чак ме изненада. Оправяхме се се за градина и хич не е ставало въпрос за това, пък ние не говорим нищо с ММ, особено пред нея.

Иначе и аз разчиствам периодично бебешки неща. Няма вече къде да ги прибирам на склад. Преди няколко дни споменах случайно пред съседката и тя ме застреля с въпрос “ами пазете ги за следващо бебе, вие нали искате?”. То да ставаше само с искане…

# 103
moonlit, sunshine, mommy, благодаря ви момичета, но съм реалист. Както казах това му е 7-ма спермограма, като има 2 много сходни с тази, 3 по-зле (да се разбира двойно и тройно по-зле като общо количество подвижни) и една съвсем малко по-добра. Лошото е, че не са прогресиращи показателите - веднъж е като тази, веднъж много зле, и после пак се редуват, т.е. няма трайна тенденция за подобрение. Морфология 3% е имал само още веднъж до сега, иначе е 1-2%. А ДНК фрагментацията въобще не е за подценяване, все пак референтните са <15%.
Ресвератролът иначе виждам си е антиоксидант, ако не му го предпишат, може да му го включа аз (ако се съгласи). Такова май не е пил досега.

alison, може пък да си имаш О въпреки липсата на симптоми. Ако нямаш, вероятно наистина хормоните ще дадат яснота.

# 104
2402 , извинявай , сигурно си казвала , но вие в процедура ли сте ? Не мога да запомня всички истории 🫣

Общи условия

Активация на акаунт