Прахосмукачка робот - 24

• 52 598
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
Момичета,прочетох почти всички мнения и оставам с впечатлението,че никой не е доволен от робот с моп.Така ли е?
Взех си един dyson,но отдавна планирам да взема робот защото съм доста заета и си представям как се прибирам и е чисто🙈🥹
Ние сме с големо куче  и не си позволявам да мия с моп пода защото това означава да замажа мръсотията и да сменя гъбата след всяко почистване,та ние чистим с откачен принцип пода:Дълга четка с дълга дръжка и мек косъм с която минаваме с пяна целия под (50кв) и после 3 пъти минаваме с чист моп пяната за да съм сигурна че ще е чисто.Малко е натоварващо,но само тогава чувствам,че ми е достатъчно чисто.
Следях една дама от youtube ,която е с много голям апартамент и чисти само с Xiomi този който мие и каза че е много доволна,та реших да се допитам до вас ще ми е от полза ли мопа или да взема само робот ,който няма моп

https://m.youtube.com/watch?v=OiqutAQfjIA

# 601
  • София
Здравейте, вчера си купих робота на Ровента, който предлагат в Кауфланд (серията е 50). Работи малко шумно на турбо варианта, но да кажем, че цената (330лв) компенсира. Имам проблем - от време на време сам си спира и не дава индикация в приложението. Нищо не му пречи, има батерия и всичко е наред, просто спира. Случвало ли ви се е?

# 602
  • София
Момичета,прочетох почти всички мнения и оставам с впечатлението,че никой не е доволен от робот с моп.Така ли е?
Взех си един dyson,но отдавна планирам да взема робот защото съм доста заета и си представям как се прибирам и е чисто🙈🥹
Ние сме с големо куче  и не си позволявам да мия с моп пода защото това означава да замажа мръсотията и да сменя гъбата след всяко почистване,та ние чистим с откачен принцип пода:Дълга четка с дълга дръжка и мек косъм с която минаваме с пяна целия под (50кв) и после 3 пъти минаваме с чист моп пяната за да съм сигурна че ще е чисто.Малко е натоварващо,но само тогава чувствам,че ми е достатъчно чисто.
Следях една дама от youtube ,която е с много голям апартамент и чисти само с Xiomi този който мие и каза че е много доволна,та реших да се допитам до вас ще ми е от полза ли мопа или да взема само робот ,който няма моп
Аз съм си била доволна и от стария робот d9 и от новия Philips 7000, но не гоня чистота като твоята. Чисто е след тях, като мина с бели чорапи си остават бели, но за хора, които се налага да търкат и по-специлани грижи не съм сигурна. На Филипса ми мопът е вибриращ и все пак не търка и стари петна не може да изчисти, разбира се.

# 603
От никой не съм била доволна защото не съм имала никога робот.Пр чух тази препоръка за Xiaomi и исках да знам дали някой друг е доволен.
Не очаквам да чисти някакви петна,а след моето почистване да поддържа чистотата .

# 604
  • Пловдив
DTDT5, аз съм с този модел.
https://www.amazon.de/dp/B0D9446R32?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Според мен чисти повече от прилично. Мопа се върти, изнася се настрани, както и четката. На определена площ се изпира сам ,съответно сам си изхвърля мръсната вода и накрая сам се суши.
Няколко поста по-нагоре съм дала линк за уред, който наистина мие доста по хигиенично, недостатъка е че не е робот.
Предполагам, че чистите така заради космите и прахоляка, който пада от козината. Не знам каква ви е породата, но колкото и да пишат ,че става за домашни любимци ,старият ми робот се задъхваше. Аз имах 2 овчарки, вече е само 1, живея в къща и те не влизат постоянно. Дори не спят вътре -имат си собствена къща . Особено когато сменят козината беше ад. Сега като е само едно е мноого по-добре, но пак казвам кучето не е по цял ден вътре. Просто имайте предвид когато купувате робота.

# 605
  • София
Аз съм с Xiaomi Robot Vacuum E10 и съм много доволна. Разбира се не може да изичсти, както като мина със стандартна прахосмукачка и парочистчака след това, но за през седмицата си е ок, чисти прилично и не замазва пода. Но нямам домашни любимци и не знам ако трябваше да се справи и с косми, дали щеше да е толкова успешно.

# 606
Скрит текст:
Ние сме с големо куче  и не си позволявам да мия с моп пода защото това означава да замажа мръсотията и да сменя гъбата след всяко почистване,та ние чистим с откачен принцип пода:Дълга четка с дълга дръжка и мек косъм с която минаваме с пяна целия под (50кв) и после 3 пъти минаваме с чист моп пяната за да съм сигурна че ще е чисто.Малко е натоварващо,но само тогава чувствам,че ми е достатъчно чисто.

https://m.youtube.com/watch?v=OiqutAQfjIA
Не е така. Аз съм доволна. Roborock S7 ползвам.

Дописвам. Имам три котки, които излизат и навън. Спят вкъщи. Роботът се справя прекрасно с прахосмученето на космите на котките и моята коса. За миенето, единствено ако има някакво петно, не винаги успява да измие. Тогава вадя парочистачката.

# 607
Напишете в Гугъл - "препарат за прахосмукачка робот" и ще ви излязат резултати.
Аз взех един. Слага се 5 мл. на литър вода. Не мога да преценя дали има разлика без и със Simple Smile

# 608
DTDT5,
Явно не си чела всички мнения. Повечето хора сме доволни от мопа за ежедневно почистване. Но ако ти си свикнала на гореописаното ниво на чистотата, имай предвид, че то не може да се постигне с мопа.

# 609
Здравейте! Имам робот на марката iHunt, но започна да издава неприятен звук по време на работа и се оглеждам за нова. Настоящата ми освен, че с функция моп е и с 2 четки, не успявам да открия друга такава, дали можете да ми дадете вариант за двучеткова или такава с една четка, но да е с наистина добра смукателна мощност. Като цената да е до към 500-600лв?

# 610
Обсъждаше се този препарат https://www.robomax.bg/preparat-za-prahosmukachki-roboti.html?fb … UvOe5-QrgzUPF7dbQ
Аз не слагам нищо във водата, както е по инструкции и ползвам дестилирана вода или такава от филтърната кана. Хрумна ми да пиша на сервиза дали все пак не мога да сложа от този препарат. Ако ми отговорят, ще пиша и тук.

# 611
Има роботи,които си имат отделен контейнер за препарат. Моят е такъв. Така че не генерализирайте,че не се слага препарат на прахосмукачка робот.

# 612
Goldeva, ако е към мен коментарът Ви - написала съм какво пише в инструкциите на моя робот, а не на всички роботи, ето защо не генерализирам нищо Simple Smile

# 613
Здравейте, според ревютата, които съм изчел и изгледал в YouTube, както и от опита който имам от 4-5 години с роботи прахосмукачки, препоръчвам основна марката roborock, която е стандарт с най-добри показатели при сила на прахосмучене на гладки подове и килими,  и достатъчно добри при мокро миене на плодове.
Roborock има две серии s и q като s варианта е флагшип с всички екстри и съответно по-скъп, а q е бюджетната версия, но която съответства по екстри с по-старо поколение s.
В момента на пазара roborock q maxv 8 мисля, че е най-доброто спрямо цена и качество и струва около 650 лв. Минава около 150 квм 2 пъти на пълна сила и с парцал и остава батерия. Винаги събира по нещо, дори и да се пуска 2 пъти в седмицата.  Недостатък, е че опцията за избягване на предмети (основно кабели и чорапи) е  средна работа, и то при положение, че и другите марки не се справят много по-добре.

Освен това:
Има апликация с пълна навигация, зониране, посока на фугите и вс необходимо  (при проблем със свързването рутера трябва да се настрои на 2,4 ghz и на 20 mhz).
Като се пусне да минава по няколко пъти в стая минава на една страна, после напреки и накря по диагонал.
Прескача до 2 см прагове.
Интегрира се с алекса или Гугъл хоум и може да кажеш "ok goolge vacuum the kitchen and coridor with robot 1"
Може да се вземе допълнителна станция за пълнене с вода и изпразване на боклук (ненужна. заплетена коса и конци трябва да се чистят ръчно).
Филтъра може да се мие многократно, а може и да се купи нов неоригинален, но пасващ, в Кауфланд за около 8лв.
Котка не може да се вози отгоре, защото блокира lidar сензора.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:03 от FBID100007166614234

# 614
Моят се справя чудесно с мопа, може би и защото си го пере почти на всяка стая, много съм доволна аз

Общи условия

Активация на акаунт