Прахосмукачка робот - 24

• 51 710
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
iRobot или Roborock си мисля. Изключвам Xiaomi.
Roborock e на Xiaomi.

Не знаех. Но съм чел добри отзиви за тази марка. Явно е по-читаво от Xiaomi роботите

# 736
  • София
Но Roborock се отделят като самостоятелна марка. Това ни го казаха в магазин на Шаоми, където търсехме препарат за роботика.

# 737
по-добри ли са Roborock от останалите? някой с такъв или iRobot  нека сподели мнение

# 738
Бях фен на irobot, но според  мен доста изостават в технологиите вече в сравнение с Roborock. Вече ползвам втори Roborock и съм доста по-доволен от цялостното представяне.

# 739
Имам iRobot от около 7 години, работи си и до днес, малко по-силно бръмчи. Roborock -ът ми е доста по-нов - от 1.5 г.,  има LiDar навигация, много по-тих е, има и миене, пере си сам парцала и т.н. много съм доволна от него.

# 740
  • на малък остров в океана
Аз имах LG Hombot  от преди 11-12 години. Перфектен беше, просто LG спряха да правят роботи и да поддържат старите. И преди две години се наложи да си взема i robot. В сравнение с Lg-то румбата се засилва и  блъска все едно е пияна. Всеки, който е имал LG ще разбере мъката ми. Не препоръчвам irobot. Ако се върнете назад ще прочетете, че даже върнах първата румба, защото един хубав ден при ъпдейт заби и така си остана. След месеци разправии ми го смениха с нов. Новият работи, но изобщо не съм очарована.

# 741
Имам робот на около три години, много малко ползван .
Постоянно е на станцията, пусках го вчера два пъти, на третата минута спира.
Вероятно е батерия , още не съм го връчила на мъжовете да го разучат, но може ли ако е тя, да купя и да я сменим?

# 742
  • Русе
Можете. Много лесно се сменя.

# 743
Здравейте! Включвам се в темата с въпрос - имам Dreame d9 от малко над 3 години и съм доста доволна, не ми беше правил проблеми до сега. Но онзи ден го намерих спрял в една от стаите и със светещи бутони. Подмених всички консумативи, рестартирай ги и т.н., но без резултат . Преди да взема решение за смяна ми се иска да опитам да го поправим, та въпросът ми е дали някой се е обръщал към сервиз и е доволен. От София съм.

# 744
Ние ползваме Airrobo и сме много доволни. Чисти 120 квадрата без проблем. Минава през всякакви килими и се качва на прагове близо 3 сантиметра. Цената е много добра. Пращам линк към сайта от където го взехме:

https://myrobo.bg/prahosmukachka-robot-airrobo-t20/

# 745
  • Асеновград
Здравейте! Включвам се в темата с въпрос - имам Dreame d9 от малко над 3 години и съм доста доволна, не ми беше правил проблеми до сега. Но онзи ден го намерих спрял в една от стаите и със светещи бутони. Подмених всички консумативи, рестартирай ги и т.н., но без резултат . Преди да взема решение за смяна ми се иска да опитам да го поправим, та въпросът ми е дали някой се е обръщал към сервиз и е доволен. От София съм.
Не пише ли в приложението. Аз имам същия. Днес например се случи точно същото. Беше захапал един чорап и го беше влачил няколко метра преди да спре. Даже когато спря и си го каза. Същото пишеше и в приложението. Имаше и косми също. Ама вие казвате, че всичко сте сменили. Вижте дали се въртят лесно четките и колелото. Друго не ми идва наум.
Скрит текст:
Даже след като му казах, че ще го сменя с такъв дето избягва препятствията и се върна там докъдето беше стигнал и си довърши работата. Знам, че не ви е до смях, но няма нищо вечно.

# 746
Не пише ли в приложението. Аз имам същия. Днес например се случи точно същото. Беше захапал един чорап и го беше влачил няколко метра преди да спре. Даже когато спря и си го каза. Същото пишеше и в приложението. Имаше и косми също. Ама вие казвате, че всичко сте сменили. Вижте дали се въртят лесно четките и колелото. Друго не ми идва наум.
Скрит текст:
Даже след като му казах, че ще го сменя с такъв дето избягва препятствията и се върна там докъдето беше стигнал и си довърши работата. Знам, че не ви е до смях, но няма нищо вечно.

Видимо няма нищо. Не знам дали може да се мушне дребен предмет някъде до където няма достъп без разглабяне. Скоро беше засмукал един кламер и блокира, но го открих при главната четка. А приложението ми предложи три неща за смяна и аз го направих.

Странно, че в цяла София откривам само три сервиза, които пише че обслужват тези уреди и затова реших да питам тук имате ли опит с поправките.

# 747
  • Deutschland/HE
Във фейсбук ми излизаше група, в която коментираха роботи, а администраторът имаше сервиз и показваше роботи преди и след профилактика. За съжаление не се сещам точно името, но може да потърсиш.

Може би е тази: iLife, Xiaomi и други роботи

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 07:47 от colibri

# 748
  • София
Имам питане към тези от вас, които са ползвали и двата вида централни четки на робот... в коя от двете се заплитат по-малко косми?
https://www.citytel.bg/xiaomi-rezervna-centralna-chetka-main-bru … uum-mop-essential
https://dedal-robot.com/product/centralna-chetka-silikonova-za-model-magnum
Аз имам от тези косместите и режа с ножица, когато я чистя.

# 749
  • Пловдив
Моят е със силиконова. Чисти се лесно.
Понякога космите се натягат и се е случвало да скъсат силикона. Омотават се и отстрани по осите. На няколко чистения се налага да го обръщам и да го почиствам основно.

Общи условия

Активация на акаунт