Прахосмукачка робот - 24

• 51 722
  • 776
  •   2
Отговори
# 720
  • 1st floor
На сензорите ми излиза такава картинка, но на това съобщение нищо не излиза. Сега пак пробвах.

# 721
Здравейте, дами,
От есента насам разглеждам и чета за прахосмукачки роботи, към момента се спрях на Xiaomi X20 max, намалена на 1100 лв, 8000 Pa, 5200 батерия, изпира мопа, изсушава го, вдига го на килим, мопа е подвижен и излиза по встрани да изчисти до мм близост. По ревюта и коментари в чуждите го дават добър, но нали знаете всеки хвали това което има. Аз нямам с какво да сравня, не съм ползвала досега.

Според вас добър избор ли е? Спрямо Roborock, например.

Бюджета ми е дълбокия максимум 1200 лв.

Аз имам такъв. И аз след много чудене дали да взема по-скъп (например Roborock) взех този. Не мога да сравня със друга марка. Преди това ползвах Xiaomi S1 (само прахосмукачка). При мен работи без проблеми от един месец. Малко по бавно чисти, особено когато стаята е по-затрупана, като се добави и че съм настроил по често да пере моповете.   Хубавото е, че не се блъска по стените и мебелите като по старите модели на марката. Всички килими ги разпознава (не ги отбелязва на картата, но на мен не ми пречи). Ако нещо конкретно те интересува питай, защото ако трябва всичко детайли да се опишат..  Със сигурност по скъпите Roborock, Dreame са по хубави, аз прецених че не си заслужава в моят случай и това е най-евтиният робот от този клас/функции.  Имай предвид, че тези прахосмукачки имат консумативи (торба за прах, четки мопове, филтри). За сега от китай се намират много евтино което е плюс.

Благодаря за отговора.
Този модел според вас е по скоро компромисен вариант ли?
Сравнявайки ги ,  всмукателна сила му е една най високите.
За дом без дом.любимци, 100 кв., с два килима тип шаги, настилка гранитогрес и ламинат в светъл цвят.
Вашите стараете ли се да бъдат поставени по в средата на апартамента? Понеже мисля да го сложа на място което е един вид крайна външна зона на апаратмента, и много път ще минава за да си пере мопа на всеки 10 кв?
А пречат ли му малки постелки, тънки като за пред баня, пред мивка, които се слагат?

А какво имате предвид че е по бавен, по хаотичен ли е, затова ли е бавен?

Аз лично смятам, че изобщо не е компромисен вариант. Xiaomi е една от водещите марки на пазара. Старият ми робот Xiaomi S1 все още го ползвам на друго място и вече почти 5-та година няма никакви проблеми. Имам две малки момчета, не мога да ви опиша какво е преживял този робот. Относно X20 Max - това е премиум модела на марката. Аз лично съм фен на Xiaomi, но преди да взема X20 Max бях решил да пробвам друга марка. Но за цена около 1000-1200 лв,  X20 Max няма алтернатива според мен. Предполагам добре знаете функциите му, но за мен ключови бяха това, че пере моповете с гореща вода (има настройка дали да е топла студена или да не ги пере), резервоар за вода в робота (т.е пълни се самият робот от станцията с вода и си мокри докато чисти) и накрая на почистването ги изушава с топъл въздух (има настройки колко време да суши или да не ги изсушава).

Относно ламината по-нагоре съм написал мнение по въпроса. Аз имах притеснение за килимите, дали ще ги засича автоматично и ще вдига моповете. Бях предвидил, ако има проблеми ръчно да въведа килимите като No-mop зона. Но се оказа, че всеки един килим го разпознава. Това, което би ме притеснило на ваше място (при положение, че не сте ползвали робот преди това), е дали няма да избутва килимите и да се качва на тях по-трудно. Аз понеже преди това имах робот и нямах такива проблеми, но и никога не съм имал килим тип шаги. Същото важи и за по-малките постелки. Но пък тях може да ги маркирате като No-Go зона и да не ги мислите.

Всмукателната сила като число, което дават производителите не е сигурна. В смисъл може да се окаже, че някоя прахосмукачка с 5 6 или 7 kPa засмуква/чисти по-добре. Това е валидно не само за роботите. Аз нямам база за сравнение и не мога да кажат тези  8 kPa с какво да ги сравня.

По бавното почистване идва от това, че X20 Max в сравнение с по-старите модели на Xiаоmi разчита повече на лазерните сензори отколкото на "bumper" сензорите. Когато статята е с повече мебели (столове, маси) и т.н. вместо да се блъска в тях по "финно" ги заобикаля. Като цяло доста се мота по по тесните и претрупани с мебели места. Не толкова че е хотичен, ами по скоро му е заложено в алгоритъма да се опитва да достигне навсякъде. Ако се добави и килим в тези зони може да стане още по забавно. Но със сигурност ще се справи. Хубавото тук е, че ако има нещо забравено на пода, в повечето случаи ще го заобиколи. Това е важно особено ако имате деца Simple SmileSimple Smile. Старият робот, много често спираше да чисти защото нещо е завлачил... Разбира се в разхъврляна стая няма смисъл да се пуска. Връщането до станцията за прането ще окаже влияние, като се има в предвид и че самото почистване отнема време. Все пак има настройки и може да настроите не само на колко квадрата да се чистят моповете ами и на зони или стаи. Мопа който се движи за да почиства ъглите също бави, но той има настройка да се изключва или да се пуска през определен период от време.

Аз пускам да се чисти на максимална мощност с максимално вода навсякъде. Площта  е около 100 кв - 4 стаи и коридор. Всичко чисти за около час (едновременно моп и смучене), но има доста настройки с които да си играе човек. Времето за почистване зависи от много неща - мебели, килими и настройки. Станцията ми е в кухнята (в единят край на къщата и не е в средата), защто много често пускам само там да чисти

Конкурентите съм чувал, че от гледна точка на приложение, софтуерни функции са по добре. По добри карти, повече функции в приложението, може автоматично да се разпознава настилка, в зависимост от настилка различни настройки, разпознаване на по мръсни участъци и т.н. Но просто за мен тези неща не са важни. Може би по добре ще се справят и с тесните и зоните с повече мебели.

Има един неприятен момент с лоша миризма в мръсния контейнер. Контейнера е почти херметично затворен и не мирише ако е затворен - т.е мирише само докато се хвърля мръсната вода. Чувал съм, че всички роботи с такива контейнери с течение на времето малко плесенясват и трябва да се чистят или да се ползват препарати (които уж не са одобрени от производителите). Друг минус е, че торбата/контейнера за прахта е консуматив.

Според мен, при вас избора ще е по-сложен, тъй като до този момент не сте ползвали робот.

# 722
Здравейте,

Дойде време и аз да взема нов робот. Някой има ли Dreame L40 Ultra? Колебая се дали цената в сравнение с Xiaomi X20 Max си струва. И също Xiaomi X20 Max нали със сигурност има контейнер за вода в него, че в някакво ревю срещнах информация, че няма и се връща на станцията да си мокри моповете? X20 Max има ли камера и предлага ли се някъде с удължена гаранция?

Иска ми се да има добра навигация, че сме с малко дете и непрекъснато има нещо метнато на пода...

# 723
Здравейте,

Дойде време и аз да взема нов робот. Някой има ли Dreame L40 Ultra? Колебая се дали цената в сравнение с Xiaomi X20 Max си струва. И също Xiaomi X20 Max нали със сигурност има контейнер за вода в него, че в някакво ревю срещнах информация, че няма и се връща на станцията да си мокри моповете? X20 Max има ли камера и предлага ли се някъде с удължена гаранция?

Иска ми се да има добра навигация, че сме с малко дете и непрекъснато има нещо метнато на пода...

Мисля, че работи с ultrasonic, LDS сензори и един infrared сензор/камера отпред. По скоро няма камера. И по принцип заобикаля предмети, много добре се справя в сравнение с по-старите модели на Xiaomi. Колко по-добре се справя от L40 Ultra не знам. Би трябвало да има вътрешен резервоар 200ml, има порт за зареждане с вода. Връща се да пере моповете по зададена програма (време, зона, или площ). Аз също се чудих между тези два модела и един Roborock. Избрах X20 Max защото е по-евтин Simple Smile. Сигурно L40 Ultra е по добър, но нека някой сподели.

Често бъркат X20+ X20 Pro и X20 Max. Max e черния. X20+ няма резервоар в робота.

# 724
Поръчах Dreame L40 Ultra, да видим... Уж бил по-добър в заобикаляне на препятствия. Ще докладвам, когато дойде, след около 2 седмици ще е тук. Проверих, Дрийми има камера и може да го помолиш да иде донякъде да видиш нещо (разбирайте дали съм спряла ютията Joy) и има малко повече всмукателна мощност, а цената дойде само 100 лв повече от Xiaomi X20 Max...

# 725
Поръчах Dreame L40 Ultra, да видим... Уж бил по-добър в заобикаляне на препятствия. Ще докладвам, когато дойде, след около 2 седмици ще е тук. Проверих, Дрийми има камера и може да го помолиш да иде донякъде да видиш нещо (разбирайте дали съм спряла ютията Joy) и има малко повече всмукателна мощност, а цената дойде само 100 лв повече от Xiaomi X20 Max...

За 100 лв. отгоре си заслужава със сигурност! Аз като взимах беше поне 500-600 лв отгоре.

# 726
Има още една бройка в склада на Амазон.де Simple Smile Кутията е смачкана и липсва торба, иначе си има гаранция.

# 727
Излезе ме съобщение сутринта в приложението на Роборок S8.Къде се намира този филтър?

Погледнете това меню:

Предполагам от там ви изкарва това съобщение.

# 728
  • 1st floor
Всичко ми изглежда нормално

# 729
Здравейте, в брошурата на Лидл има обявен робот за почистване (от четвъртък), който изглежда добре - дали е приличен, ако някой го е видял?

# 730
Здравейте, нова съм в темата. Търся си робот, бюджетен вариант. Някой има ли отзиви за този -

# 731
Здравейте,

Сменям настилката вкъщи и в целия апартамент ще бъде SPC. Сам живея, нямам животни вкъщи. Препоръчайте читава прахосмукачка с моп, която да върши добра работа. iRobot или Roborock си мисля. Изключвам Xiaomi. Мислех, че ще е около 1000лв, но май няма да се вместя в този бюджет, та нека е около тази сума Simple Smile
И друго - виждал съм някои модели да са с като гумена четка. Някакви впечатления дали върши повече работа?

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 18:23 от a_angelov

# 732
  • Пловдив
Здравейте, нова съм в темата. Търся си робот, бюджетен вариант. Някой има ли отзиви за този -

Може да погледнете този :
https://dedal-robot.com/product/magnum-white-robot-prahosmukachk … atichen-konteiner

# 733
Здравейте, има ли значение от кой сайт ще поръчам прахосмукачката? Спряла съм се на Roborock s8 maxV ultra. Относно регион дали ще има проблем със свързването?

# 734
iRobot или Roborock си мисля. Изключвам Xiaomi.
Roborock e на Xiaomi.

Общи условия

Активация на акаунт