Дете от предишна връзка и брак в чужбина

• 11 393
  • 297
  •   1
Отговори
# 120
Ми , то и в Алма - Ата, град колкото София, има държавен университет... Ама май на авторката не й приоритет образованието, а други неща...

# 121
Май на авторката й се ходи по чужбина на всяка цена и по - скоро питането е как да навие таткото без да й прави проблеми.

# 122
Ами ситуацията е почти нерешима. Няма какво да направиш, освен да убедиш аргументирано бащата на момичето, че за нея ще е добре да замине. А ти и на съфорумците, които нямат отношения с това дете не можеш да дадеш добри доводи. Или да се опиташ да го прецакаш, какъвто съвет никой не иска да даде, при положение, че човекът си присъства активно - пък и казваш, че уж не искаш. Не знам точно какво искаш да чуеш.

И какво значи да стане щадящо - връзката им трудно ще се запази, ако се виждат евентуално само за ваканции, това е положението.

# 123
Май на авторката й се ходи по чужбина на всяка цена и по - скоро питането е как да навие таткото без да й прави проблеми.

И аз това си мисля, за това не може да се аргументира по никакъв начин.

# 124
A можеше да използва темата да получи полезни аргументи За и Против, ако беше дала малко повече детайли. Би й било от полза при разговора с бащата на малката.

# 125
Като във всяка друга тема и тук не се пропуска да се направи анализ на един напълно непознат човек и на живота му на база прочетени три реда.
Авторката пита конкретен въпрос, изписаха се какви ли не щуротии. Възрастен човек е да взема сама решения за живота си. Прекалявате наистина.
Никакъв анализ не правим. След две деца от двама различни мъже и трети на хоризонта, авторката пита дали да откъсне дъщеря си от баща й, който бил боклук (имал много грехове спрямо нея, цитирам), обаче се оказало, че е прекрасен баща на детето си. За даването на какъвто и да е съвет е нормално човек да осмисли прочетеното и да си направи изводи, на базата на които да изрази адекватно мнение по въпроса. Адекватното ми мнение без да правя анализи е, че авторката така или иначе ще направи каквото си е наумила, а пък мен не ме боли колко ще си повреди децата, те са си нейни и си е нейна работа как ще им вгорчава живота.

# 126
A можеше да използва темата да получи полезни аргументи За и Против, ако беше дала малко повече детайли. Би й било от полза при разговора с бащата на малката.

Тя все още може да получи адекватни съвети, ако даде малко повече инфо.
Много ясно, че отговорите ще поляризират като хвърли две думи и после 2-3 страници не се включи никаква.
После тука всички са лоши...

# 127
Тя е интелигентен човек, само дето с мъжете не и върви нещо.

# 128
И аз не виждам лесно решение, както и да го въртиш и сучеш. Ако детето замине, ще бъде отделено от баща си, ако остане тук - от майка си и сестра си. Това, при положение, че е изобщо възможно.
Единствено остава чужденеца да дойде на първо време и да се види как ще го потръгне семейния живот. Ако всичко е наред и сключат брак, да изградят схема на виждане с бившите и  да заминават в неговата страна. Един вид той ще има възможост да докаже намеренията си и може тогава бащата да се съгласи да пусне дъщерята. Може, но може и да не иска.
В сегашния вариант има много несигурности!

# 129
Абе щом така упорито мълчи авторката за коя страна става въпрос, явно не е някоя бяла държава. Да остави тук децата и да ходи сама да си троши главата. Щом след 6 месечна връзка, основно по Интернет, е готова да хване 2 деца и да хукне след някакъв мъж, и предвид провалените й предишни връзки, явно не мисли много - много, а взема импулсивни решения, според зова на сърцето, и други части на тялото.

# 130
По- добре помисли струва ли си да се местиш изобщо, не дали ще се съгласи таткото. Защо чужденецът не дойде тук, да поживеете под наем с децата и да видите как върви?
Аха, ще дойде той - ще си остави неговото родно дете, дома, работата и ще тръгне за България(!) при милфка с две деца от двама предишни мъже. Що за мъж трябва да е той - сигурно има и такива, ама не са май от типа мечтан хасбънд матириъл.

# 131
По принцип, да отидеш в дома на мъж в чужбина, не е като да се преместиш при български мъж в дома му. Там си де факто много по-зависима от мъжа, не познаваш обстановката, не си наясно с много повече неща. При проблем с бг мъж, може да се обадиш на познати и близки, можеш да се обърнеш към институции и т.н. Може даже на деня да си хванеш децата и да идеш у приятелка, ако се налага. При евентуални проблеми с чужденеца, как ще се организира решаването им? Ами ако се окаже с някакви изблици на гняв, удари детето ти или теб и т.н.? Та ти си на негова територия, в ръцете му. Това би ме тревожило много.
И аз имам втори брак, но с мъж, който живееше в същия град, познавах всичките му роднини и т.н. Различно е.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 09:36 от B2022

# 132
В случая няма значение втори, трети или пети брак е, не е задължително и новият мъж да не го бива. Проблемът е там, че авторката поставя темата като вече взела окончателно решение, без дори бащата на детето да знае за намеренията ѝ. Нищо от това не е в интерес на детето. Няма вариант, в който детето да се размине без травми - откъсване от привързан родител, смяна на място, смяна на език, добавяне на нов човек в семейството. Нито един позитив няма за детето, дори не е неутрална ситуация, а напротив - само негативи. Като родител това би следвало да е първата мисъл. По-малката травма е детето да остане с баща си като начало, а евентуално после постепенно ще свиква с новата ситуация и ще се заговори за преместване при майката и другото дете. Като цяло доста рисково и необмислено е с две малки деца да се пренесеш в чужбина при човек, когото познаваш от няколко месеца и то основно виртуално, но да речем, че не е това темата.

# 133
То риск може да има, ако и в България се премести. Навсякъде може да има риск.

# 134
Нека аз се притеснявам за развитието на децата си, а?

Освен за развитието, трябва да се притеснявате и за образованието им. Пиша го съвсем добронамерено и от опит и преки наблюдения. Образователните системи в различните страни са много различни, и двете ви деца ще трябва много ударно да влязат в чуждата образователна система, и то на много важни етапи. Има страни с добри интеграциони политики за чужденци, но има и такива, които са крайно негостоприемни към деца, които не знаят езика. Това може да бъде притеснително и стресиращо за децата ви, да ги върне назад в развитието им, ако на голямото не му признаят класове, и трябва да учи с по-малки деца. За малкото също ще е стресиращо да се озове в езиково чужда среда. Съветът ми е, да проучите този въпрос много добре - веднъж нормативно как стоят нещата, и втори път - като влезете в темите за родители в чужбина и попитате за опит и впечатления от първо лице. Повечето хора, които заминават неподготвени, и си мислят, че просто отиват в най-близкото училище и записват детето, в повечето случаи остават много изненадани. А в някои страни има и солени глоби, ако детето бързо не се впише в образователната система. Проучете наистина сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт