Къде срещате нови мъже?

• 32 879
  • 880
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ааа, правят, правят сметка. Оня екса, така както уж не правеше, все изтъкваше как аз нищо не правя, а накрая взе да се заяжда за стотинки.

# 736
  • София

Е като не искат това, къде е проблемът? Аз говоря за мъже, които искат. Ето, в арабския свят също има изисквания срещу това жената да си стои вкъщи.

На мъже, които искат да вкарат жената вкъщи, тя им казва няма да стане и продължава да работи!

Примерът с арабския свят ми беше крайно не на място, сори. Първо, ние не живеем в арабския свят. Те са различна култура, която е много по-материално насочена. И, второ, заливането на жената с чеизи, осигурени имоти и пари върви ръка за ръка с такова неприемливо за много на запад отношение към жените  - въобще не са смятани за хора, полигамия, многоженство - че за мен арабите не са пример за подражание изобщо. Но която иска е свободна да отива в арабския свят и да си търси арабин.

Ами аз това им казвам де... Четете бре, хора Laughing И не просто продължавам да работя, ами не се занимавам с мъже с такова мислене.

Не живеем, ама на някои май им се иска... Затова и казвам, че и там срещу тези неща се иска нещо насреща. Примерът си имаше контекст.

# 737

Не живеем, ама на някои май им се иска... Затова и казвам, че и там срещу тези неща се иска нещо насреща. Примерът си имаше контекст.

Преди време из фейсбук ми се появи клип за богата съпруга в Дубай. Ами тя освен да харчи пари по моловете друго не правеше - децата бяха метнати на гувернантки. Самата съпруга изглеждаше като принцеса защото ежедневно ходеше на някакви процедури, които изненадващо пак струват маса пари.
Коментарите поляризираха и в двете крайности, но истината е, че за да можеш да си позволиш и жена ти да не се запусне докато работиш трябва да печелиш повече от 3000 лева заплата. Уви малцина го могат това.

# 738
Ами, искрено се надявам тогава, като си искат, да го получават... макар че един апартамент не зная какво толкова голямо обезпечаване е в днешни дни - един трус и край.

Лично не бих останала вкъщи и за няколко мезонета на топ локация Joy, хуманният капитал и квалификациите са най-доброто обезпечаване, но хора и идеали - различни.

Уважавам и домакините, гледащи си децата и спокойствието, само че това идва с цената на определни пропуски, както и големите пари, в повечето случаи, идват на цената на по-голям стрес, повече отговорности, напрежение в семейството, липса на време за децата и партньора - всичко си има и плюсове, и минуси.

# 739

Уважавам и домакините, гледащи си децата и спокойствието, само че това идва с цената на определни пропуски, както и големите пари, в повечето случаи, идват на цената на по-голям стрес, повече отговорности, напрежение в семейството, липса на време за децата и партньора - всичко си има и плюсове, и минуси.

Да живееш на боб и леща и промоциите в Кауфланд, понеже мъжа ти не печели достатъчно, но иска да се бие в гърдите как жена му си била "вкъщи" хич не е за завиждане. Мерси от такъв "живот" макар, че за някои жени и това е рай - стига само да са си вкъщи.
Да съм като оная дето харчи хилядарки ежедневно - да, така може. Ама да ми хвърлят 1500 лева за месеца и "да се оправям" ми, не благодаря. По-добре да работя.

# 740
  • София
Напомням, че не всички домакини остават у дома, защото мъжете им искат това и не всички са финансово зависими.
Колкото семейства, толкова и варианти.

# 741
  • София
Има всякакви шарени схеми. Особено на днешно време.

# 742
Да живееш на боб и леща и промоциите в Кауфланд, понеже мъжа ти не печели достатъчно, но иска да се бие в гърдите как жена му си била "вкъщи" хич не е за завиждане.
Познаваш такива хора или си ги изфантазираш?

# 743
Да живееш на боб и леща и промоциите в Кауфланд, понеже мъжа ти не печели достатъчно, но иска да се бие в гърдите как жена му си била "вкъщи" хич не е за завиждане.
Познаваш такива хора или си ги изфантазираш?

Познавам да. Жената е напълно щастлива от начина си на живот и няма ни един работен ден през живота си.

# 744
Аз пък се чудя на такива жени, да се лишават, да се задоволяват с минималистичен начин на живот и да чакат на мъжете си.
Няма как да съм щастлива, без да са ми задоволени елементарните нужди, но за някои мъже са изглеждали големи.

# 745
Аз пък се чудя на такива жени, да се лишават, да се задоволяват с минималистичен начин на живот и да чакат на мъжете си.
Няма как да съм щастлива, без да са ми задоволени елементарните нужди, но за някои мъже са изглеждали големи.

Те точно елементарните нужди са задоволени - ядене, пиене, покрив над главата, ток и вода.
За някои хора и това е достатъчно.

# 746
Не вярвам, че мъжът тиранин е накарал жената да не работи, защото му е "изгодно". Просто я мързи милата. Grinning

# 747
И аз познавам такива семейства, описани от Ариел. Не бих казала обаче, че мъжът държи и я натиска вкъщи, по-скоро е с двустранно одобрение. Сума ти хора има на 30-годишна възраст, които нямат нито един ден трудов стаж и чакат на джобни от родителите си, а не са хилядарки, ами 10-20 лв на ден за кафе. Тъй че изобщо не ме изумява, че някои хора са ок да ядат боб и леща, но не и да работят. На тях повече не им трябва.

# 748
Като има родители да издържат 30 годишни така ще е Simple Smile

# 749
Ариел, възможно е жената да е напълно щастлива и удовлетворена от положението си и искрено да съжалява теб как всеки ден работиш. Въпрос на гледна точка!

Общи условия

Активация на акаунт