Къде срещате нови мъже?

• 32 879
  • 880
  •   1
Отговори
# 765
Защо на мъжете не им пречи да си дават дните за работодателя?

И четейки това се чудя, ако бях с такъв мъж, дали щеше да трябва да си искам като момиченце от тати, да разчитам да ми одобрят разхода и да се надявам да не се окаже, че не съм изпълнила някое условия, щото" те дават парите"? Да, не всички са такива, ама има и такива. А на мен ми е кеф да се развивам, да имам свое и аз да решавам. Другото може да ми е бонус, но винаги ще знам, че имам избор и опции, и не завися като дете от родител. Е това ми е безценно. И като чета някои писания тук - се чуствам отлично с избора си.

Защото поне едниният в семейството трябва да е провайдър. В този смисъл мъжът няма голям избор - или приема съдбата си такава, каквато е, или до голяма степен рискува да бъде изгонен рано или късно от жена му, която няма да иска да го вижда мързелив, неамбициозен и по-малко печелещ от нея.

Иначе защо да трябва да искаш пари като момиченце от тати в такава ситуация? Правите общ бюджет за месечни разходи, а ти, като имаща повече свободно време, харчиш по-голямата част от него. Blush Това в такъв хипотетичен случай. Ясно стана, че не си човек, който ще приеме подобна семейна организация.

# 766
Много сложен живот живеете.

# 767
Разбира се. Никой не те спира цял живот да си на сух хляб и салам "Кучешка радост" ама хайде да не ми се обяснява колко готино било. И това да е цената, която да плащам, за да си стоя вкъщи? Не, благодаря.

# 768
Наистина ли мога да очаквам от мъже, които преди няколко страници излизаха с реплики от типа "като иска еди какво си, да работи и да си изкара парите", "защо да й купувам неща, които и сама може да си купи", "не й купувам обувките, защото тя не е дете" да дават щедро пари и аз да си харча? Освен всичко друго, въпреки приказките как не им пречело, се усеща някакъв реваншизъм спрямо работещата жена.

И четейки това се чудя, ако бях с такъв мъж, дали щеше да трябва да си искам като момиченце от тати
Защо да е реваншизъм? Напротив, това е точно отношение като към голям и самостоятелен човек - моята жена работи, изкарва добри пари и сама си купува обувките. На нея би й било обидно да ми иска за обувки, предполагам - никога не го е правила. Искала ми е пари много отдавна, когато беше майчинство мисля с първото дете. Отвреме-навреме казваше "дай 200 лева, дай 300 лева". Не съм поставял условия като на децата, че трябва примерно да се учат добре и да си изпълняват домашните задължения, за да си получат джобните.
Трябвали са й, нямала е, защото тогава втората година майчинство беше мисля 240 лева - дал съм й.
Виж, обаче, ако наистина жена избере да не работи постоянно, въпреки че децата са на градина или на училище, и тя няма какво да прави в къщи, но предпочита да ходи на мола и на фризьор и да гледа сериали - тогава нормално е мъжът да очаква тя да изпълнява някакви условия, като й дава пари за харчене. И аз да съм мъж на такава жена, и аз сигурно бих имал някакви условия. Ти ако си работеща жена, издържаща такъв мъж, няма ли да имаш?

# 769
Не би трябвало да чакаш тя да ти каже “дай”. Ти си наясно с финансите й.

# 770
  • София
Сещай се да ѝ даваш за обувки БЕЗ да иска.
Ей, така, с кеф.

Друг път ще ми благодариш.

# 771
  • София
Защото поне едниният в семейството трябва да е провайдър. В този смисъл мъжът няма голям избор - или приема съдбата си такава, каквато е, или до голяма степен рискува да бъде изгонен рано или късно от жена му, която няма да иска да го вижда мързелив, неамбициозен и по-малко печелещ от нея.

Иначе защо да трябва да искаш пари като момиченце от тати в такава ситуация? Правите общ бюджет за месечни разходи, а ти, като имаща повече свободно време, харчиш по-голямата част от него. Blush Това в такъв хипотетичен случай. Ясно стана, че не си човек, който ще приеме подобна семейна организация.

Че защо да трябва?  Аз обичам баланс. И не обичам крайнсти. Нито крайни кариеристи, нито мързеливци. Повечето хора така или иначе са по средата. Не знам колко мъже наистина живеят с идеята, че това им е съдбата, и на колко им е изгодно да го промотират, защото това е конфигурацията, която им харесва - финансовия контрол в тях и да не се занимават с домашни задължения. Но аз този модел не харесвам. Предпочитам и финансово да си разпределим задълженията, и домашно. За мен този вариант носи и много повече сигурност - знам, че каквото и да се случи, другият може да буферира. Никой не е безпомощен без парите на другия/с децата, например.

Такъв хипотетичен случай, ама ми е интересно как стоят нещата в реала. И колко мъже никога не са тропвали по масата, никога не са си използвали последната дума, никога не са казвали неща от рода на "аз изкарвам парите", "който изкарва парите, той поръчва музиката", не са очаквали жената да си съобрази разхода, не са гледали покупка накриво и т.н. производните. Или пък не са обявявали как домакинстването е "ниско квалифициран труд" Wink Такава реплика също имаше по-назад, и каквото и да се върти тук, и в темата за кариерата лъсна, че много мъже изобщо не уважават този труд, гледат отвисоко на тези, които го вършат, но в същото време очакват да убедят жената, как точно това й е призванието в живота.

Трябвали са й, нямала е, защото тогава втората година майчинство беше мисля 240 лева - дал съм й.

Ето чудесна илюстрация - трябвали й, искала си, той й дал. Няма парите са общи, няма оставил съм пари, защото тя е майчинство, парите са общи и тя разполага с тях. Трябва да си иска жена, а той герой, че дал. Ми сори, ама не ме кефи тая работа мен. Който иска да се цани. Даже след апартамента, сега ще предложа нещо дори по-възмутително - по време на майчинството, половината от заплатата на мъжа, по сметката на жената... да не се налага да си иска Joy

# 772
  • София
Аз Рийгън го разбирам, съвсем ясно го разбирам и адмирирам.
Аз и Крис разбирам, че се прави на мега якия господар тук, а в живота въобще не е така, ама да речем му трябва поле за изява.

# 773
Крис не е научил една житейска истина за повечето жени "Моите пари са мои, неговите са общи", явно, и прави грешки в изказа си. Smile

# 774
  • София
Общи са му парите, само вдига пушилка тук.

# 775
Не би трябвало да чакаш тя да ти каже “дай”. Ти си наясно с финансите й.
Не, не съм наясно с финансите й. Ние с жена ми си имаме лични сметки, заплатите си получаваме по тях, спестяванията всеки си ги слага където реши (моите са по-рискови, аз имам толерантност към риск, а тя си ги държи на влог в банка - почти без доход, но без риск).
Как да съм наясно, че тя в момента е свършила парите, като не й гледам в банковото извлечение?

Трябва да си иска жена, а той герой, че дал.
Напротив - не съм герой, даже на обратното натякнах - колко рядко е искала и се е налагало да й давам, защото тя си изкарва и сама. Ако не изкарва, бих й давал - както давам на децата си. Но като е възрастен работещ човек и изкарва повече отколкото харчи, защо трябва и аз да й давам?

Даже след апартамента, сега ще предложа нещо дори по-възмутително - по време на майчинството, половината от заплатата на мъжа, по сметката на жената... да не се налага да си иска Joy
Ми ти нали каза, че твоят приятел не го знаеш точно колко пари изкарва - вземи разучи, ако ще раждаш деца от него, че да пресметнеш колко ще ти е майчинството Simple Smile
Дано му остава някой лев на човека, ако половината дава на теб, а с половината плаща ипотека, кола, сметки и други общи работи за теб и децата, ама все ще му отпускаш там по 20 лева за бира отвреме-навреме, от твоята половина.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 14:53 от chris78

# 776
Не знаеш колко е майчинството- добре.

# 777

Уважавам и домакините, гледащи си децата и спокойствието, само че това идва с цената на определни пропуски, както и големите пари, в повечето случаи, идват на цената на по-голям стрес, повече отговорности, напрежение в семейството, липса на време за децата и партньора - всичко си има и плюсове, и минуси.

Да живееш на боб и леща и промоциите в Кауфланд, понеже мъжа ти не печели достатъчно, но иска да се бие в гърдите как жена му си била "вкъщи" хич не е за завиждане. Мерси от такъв "живот" макар, че за някои жени и това е рай - стига само да са си вкъщи.
Да съм като оная дето харчи хилядарки ежедневно - да, така може. Ама да ми хвърлят 1500 лева за месеца и "да се оправям" ми, не благодаря. По-добре да работя.

България е свободна държава от около 146 години. Не е малко, но не и много. Няма да давам за пример сегашните баби и дядовци щото и те се модернизираха бетер с нас, но пра-дядовците и пра-бабите ни са живеели заедно в мизерия и кочина. Изключения разбира се е имало, но са били много малко в сравнение с цялата страна.

По червенохапчестите глупости, които колегите се опитват да пропагандират тука излиза че нашите пра-баби трябва да са си го търсели или от турците, или от високопоставените комунисти, вместо от нашите пра-дядовци, щото ония са яли и пили като за последно, но точно обратното било. Въпреки мизерията и нищетата, в която са живяли, нашите пра-баби са си били заедно с нашите пра-дядовци.

В момента много хора и от двата пола виреят в облаците, без да осъзнават че са нищо особено. Нито комплексаря червенохапчест ще стане мултимилионер с 3000 жени в харема си, нито Малинка от дълбоката провинция, дето до вчера е пасяла овцете ще намери богаташчето от Бояна, който ще я води по почивчици и ще й купува апартаменти.

Единственото, което ще стане е че и двамата ще одъртеят сами и ще злобеят, когато виждат Ванчето със съпруга й, които живеят на боб и леща и следят промоциите в Кауфланд.

# 778
  • София
Така. Моят опит. За да се гледат 2 деца в България, още повече ученици, си трябват поне две заплати, че и доста отгоре. Да не говорим за логистиката и помощ в образованието. Тъй че, почти няма българка, която си е седяла само домакиня.
Абе въобще за какво говорим...
И хубавата тема отиде....

# 779
  • София
Напротив - не съм герой, даже на обратното натякнах - колко рядко е искала и се е налагало да й давам, защото тя си изкарва и сама. Ако не изкарва, бих й давал - както давам на децата си. Но като е възрастен работещ човек и изкарва повече отколкото харчи, защо трябва и аз да й давам?

Тоест, и ти признаваш, че ако жената не работи, приемаш динамиката като родител - дете, а не двама партньори Wink

Ми ти нали каза, че твоят приятел не го знаеш точно колко пари изкарва - вземи разучи, ако ще раждаш деца от него, че да пресметнеш колко ще ти е майчинството Simple Smile
Дано му остава някой лев на човека, ако половината дава на теб, а с половината плаща ипотека, кола, сметки и други общи работи за теб и децата, ама все ще му отпускаш там по 20 лева за бира отвреме-навреме, от твоята половина.

Никога не съм коментирала доходите на приятеля ми, но добър опит Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт