🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 810
  • 638
  •   1
Отговори
# 165
А как може да познаем дали кърмата е достатъчно? Аз съм все още в болницата (надявам се днес или утре да ни изпиишат защото съм в стая с бебето с болна жена...не забелязвам на някой от докторите да му пука обаче  ) кърмя го на 2 часа изглежда спокоен след кърмене но все пак се чудя дали не се залъгва с много малко кърма? Те го преглеждат всеки ден и отново нищо не казват...отказва да пие от шише мръщи и се и го  избутва с език...

# 166
Ако след като е накърмено бебето е спокойно и спи, значи е нахранено. Ако е гладно, ще му личи - извива глава, плаче и търси да суче.

# 167
В първите дни стомахчето им е голямо колкото череша. Няма нужда от много. Но е добре да не гледате часове ,а да е на поискване. Кърмата се обработва доста по-бързо от АМ.

# 168
пие по 20-30 мл кърма в началото . Ако не му стига ще си личи и няма да остане спокойно. Вижте в ютуб едно сууупер старо видио на Опра за различния плач на бебетата кога и как плачат

# 169
MamaBGBG - Честито бебе!
Уникално е чувството, че си се справил, въпреки болката, така е! Само да кажа за жените, които се колебаят дали да присъстват татковците - понеже ти казваш,  че не би причинила на мъжа ти да гледа случващото се - според мен не са толкова чупливи мъжете, а подкрепата им често е незаменима. Поне при мен беше така,  нямаше да успея без него,  а самият той изпитваше различен респект към мен след това.  Сега отново ще присъства.
За кърменето - първия месец и половина кърмих дъщеря ми всеки път с много болки, защото тя засукваше някак неправилно. Консултирах се с Хедра още в болницата,  каза,  че няма скъсена юздичка или някакъв проблем,  просто трябва да се научи. Кърмех със силиконови зърна за седмица- две и ми омръзнаха, та просто стисках зъби, докато се регулира процеса, което и стана и откарахме до почти 2г.
Аз да ви се оплача - последните дни имам брутални прорязващи болки в нервите при ингвиналните гънки, както и в таза. Както си ходя и изпищавам направо, сякаш крампа на сухожилието горе, тръгвам да се свличам, хващам се бързо някъде.  Не съм имала нищо подобно с предната бременност и ми е ми странно -чудя се дали се опитва бебето да слиза в таза и бута по-сериозно, при което притиска някъде.  Във всеки случай ставам лъжливото овчарче вече - първоначално подскачаха и мм, и дъщерята,  сега само ме поглеждат, скоро и толкова няма да получавам сигурно.  😅

Ох аз съм същата с тези болки... направо едвам едвам лягам и ставам от леглото. Докато се разхождам също много ме боли. Днес ще питам докторката дали е нормално. Знам, че е възможно да боли таза от разширяване и подготвяне за раждането, но чак пък толкова режещи болки не знам... Може и да е някакъв нерв. Ще видим какво ще каже :/

# 170
Момичета да се похваля и аз . На 11.01 се роди и моята принцеса Александра 🎀
Водите ми изтекоха на 10ти вечерта и отидохме към болницата,там на 11ти вече бях с 7см разкритие ,но поради високо кръвно се наложи секцио. Днес дойдоха да ме пораздвижат,даже ми махнаха катетъра но болките са ужасни.нямам идея как ще ставам.
Малката е добре,таткото я е видял но на мен още не са я показали

# 171
  • София
Да, естествено родих. Не ги послушах и продължавам да слагам малката на гърда. Ще следя как се чувства и наистина предпочитам да се консултирам с Хедра или Ася преди да предприема такива крайни стъпки. Дохранвам иначе с антирефлукс, защото такова ми носят

# 172
пробвай да не дохранваш. Бебето пие 30 мл , може да го прехранваш просто , слагай по често на гърда и не дохранвай

# 173
Така се надявах днес да си ходим ,но уви май няма. На прегледа тази сутрин докторката чу лек шум на Мишо и сега уговаряме преглед със специалист ,за което явно трябва да останем. Хем че иска и да проследи жълтеницата днес и утре и да види че наддава . Той спря да сваля ,но задържа теглото отхвчера.
Много ме притеснява този шум, нищо че може и да е нищо ,обаче ..... 😞😞😞

# 174
Little paradise, честито! Бъдете здрави, бързо възтановяване на теб и скоро да се гушкате!

Михаела, и аз ще те посъветвам да не дохранваш.

Ден 8 след термин. Мен ме приеха за наблюдение и сега минах всичките прегледи. Нямам разкритие, шийка скъсена на 50%, тонове идеални, никакви контракции. Искат утре да ми правят ФОТ(функционален окситоцинов тест) който имитира родилни контракции, за да видят как ще реагира бебето. За първи път чувам... От него можело да тръгне раждането, но можело и да не тръгне, 50/50. Най-късно обаче в понеделник искат да се предизвика, ако до тогава всичко е наред и не се случи нищо.

# 175
Лоло, те пак доста са те оставили. Моя АГ не е фен на преносването даже и с 2-3 дни. А плацентата как е, узряла ли е? Аз съм 37гс ,но не знам що е то контракция, идеални тонове и почвам да се притеснявам да не пренося и аз. Предпочитам по - рано да тръгне.. казаха ми за рициново масло, ако искаш пий днес или утре и виж ще тръгнат ли контракции.

# 176
Да,доста са те изчакали,на мен в болницата,в която ще раждам ми казаха,че чакат максимум 7 дни ако всичко е наред.

# 177
Little paradise, честито! Бъдете здрави, бързо възтановяване на теб и скоро да се гушкате!

Михаела, и аз ще те посъветвам да не дохранваш.

Ден 8 след термин. Мен ме приеха за наблюдение и сега минах всичките прегледи. Нямам разкритие, шийка скъсена на 50%, тонове идеални, никакви контракции. Искат утре да ми правят ФОТ(функционален окситоцинов тест) който имитира родилни контракции, за да видят как ще реагира бебето. За първи път чувам... От него можело да тръгне раждането, но можело и да не тръгне, 50/50. Най-късно обаче в понеделник искат да се предизвика, ако до тогава всичко е наред и не се случи нищо.
В коя болница си? Интересно е това с теста, звучи ми добре да се направи, но не съм запозната. И аз да питам коя степен ти е плацентата, явно това има значение, на мен докторът затова ми каза, че не мисли,че ще му се излиза по-рано на бебето, каза, че си се чувства отлично вътре и няма да затръгва по-рано. Това всъщност е докторът на Yan, при когото само се следях - и на мен ми каза, че не е фен на преносването и би отлепил мехура ако така стане, на теб предложили ли са ти го? Аз не съм фен, но се чудя дали не е по-добър метод от система с окситоцин.

# 178
Тук в Англия чакат и по две седмици преносване.  Но и предлагат някои подпомагащи процедури като отлепяне на мехура . Много често тръгва раждане така. Аз ще съм с предизвикване другата седмица(38г.с) ,но първо ще сложат хормон да предизвика малко разкритие , да ми спукат водите и евентуално да тръгнат контракции. Надявам се да не отнеме супер много време.

# 179
Моята плацента е тръгнала да зрее,само това ми дава надежда че няма да пренося, но не знам достатъчно ли е Grinning
Междудругото в темата на болница Надежда пишеха, че предизвикват раждане с една забранена таблетка ( забравих й името) ,която може да се пие,но може и вагинално и уж докато ви преглеждат я слагат. В Бг е забранено за употреба. Та имайте едно наум за всяка една болница, щом в частните го правят.... Не знам как човек може да се опази, защото го правят при преглед за разкритие уж, но да знаете какви ги вършат...

Общи условия

Активация на акаунт