🤰 Гушкат вече сладки беборани януарски мами 👩‍🍼

• 39 856
  • 638
  •   1
Отговори
# 195
Момичета има ли някоя от вас отоци и високо кръвно след раждането. От няколко дни съм с толкова отекли крака, че не мога да си обуя обувките. Днес ни изписаха и от преди малко съм с кръвно 150-90 и съответно ужасно главоболие. Казаха ми да пия Допегит, но не съм сигурна колко е съвместим с кърменето. Получавам различни мнения…

Допегит става по време на кърмене. Бях така след предното секцио. За отоците - има в аптеките едни течни протеинчета. Дадоха ги на сестра ми след раждането и супер бързо помогнаха.

# 196
Момичета има ли някоя от вас отоци и високо кръвно след раждането. От няколко дни съм с толкова отекли крака, че не мога да си обуя обувките. Днес ни изписаха и от преди малко съм с кръвно 150-90 и съответно ужасно главоболие. Казаха ми да пия Допегит, но не съм сигурна колко е съвместим с кърменето. Получавам различни мнения…

Аз бях по същия начин и затова ме задържаха в болницата още 2 дни. Вливаха ми албумин и започнах терапия 3х1 Коринкер, но аз все още не кърмя, когато дойде моментът, ще разбера дали да ги пия още или да спирам. Отокът ми спря ден - два, след като се прибрах вкъщи, а кръвното сега ми държи 120/80, но моето нормално е 90/60, та сега ще ходя на кардиолог да видим какво ще кажат.

# 197
За Ангустата да кажа, че и аз я пих - 3 таблетки през 3 часа. Предизвика ми контракции и поомекоти шийката, но не родих след нея. Доста изчетох и с докторката говорих, наистина е доста лек медикамент за предизвикване. На следващия ден ми включиха и система.

На колко време кърмите първите дни след болницата? Ясно, че ще е на поискване, но колко е минималният интервал? Може би на по-малко от час не е ок.. Ами нощем? На мен днес ми е 3ти ден и ми слиза кърмата, бебето си пие, но през нощта му дават АМ. През деня, като е при мен, иска да седи само на гърдата. Слагам го през около час, хапне малко и си заспива.
Утре живот и здраве ни изписват. Нямам търпение да се приберем и да се опознаем на спокойствие без фиксирания график на неонатологията

# 198
нощното хранене е най важно за избработка на кърмата , ако го пропускаш нее много ок за кърмата ти.
Иначе не повече от 3 часа Simple Smile тогава го будиш и даваш. А ако иска по често нее проблем но надали ще иска на под час , те в началото сучат доста бавно защото са безсилни мишлета

# 199
Елица, благодаря ти за инфото за тази пуста Ангуста Simple Smile
До колкото си спомням "графика" в началото беше следния: бебето се събужда, правим тоалет ако има нужда,  кърмене, заспиване.
А в твоята болница не разрешават ли да си вземеш бебето при теб през нощта? Тук в Шейново няма проблем, само се подписва една декларация.

# 200
А другите в стаята трябва ли да са съгласни? Знаеш ли на какво АМ са в момента?
Много ли е топло в стаите, че се чудя нощници с къс или дълъг ръкав да нося, или пък никакви, те нали дават....Сори за многото въпроси ,но търся прясна информация, че отпреди 3г сигурно са се променили нещата.

# 201
Не съм искала съгласие от никой, но и моето бебе не е плакало и си спеше по цяла нощ от първия ден.
Иначе в предродилна зала минават акушерки, после в следродилна минават лекари и сестри. Прекалено е топло според мен, но аз и вкъщи постоянно се оплаквах и отварях прозорци за въздух. Намалила съм радиатора на 2 в стаята, добре че съм сама и мога да си го настройвам както си искам.

# 202
Наистина и аз ще кажа през нощта се произвежда най-усилено кърма и ако го пропускате няма да има стимулация и съответно производство. С кърма не може да преяде,та интервали нямат значение. В началото са толкова бавни,че имате време и един епизод от сериал да изгледате на телефона. Но и бързо се обработва кърмата и се пробуждат за още. Това не означава изобщо,че не ви е достатъчно. С често кърмене бебето си увеличава количествата и така още на следващия ден ще е вече повече ,защото сукането му е дало сигнал на тялото да произвежда,че има търсене. Съответно едно шише ще запълни стомахчето и няма да стимулира производството на още. Аз опитвах като се наяде ,но остане на гърда да спи и вече не се усеща преглъщане ,да се дърпам и да давам биберона. Не знам колко правилно беше ,ама иначе трябваше нонстоп да сме закачени.
За Ангустата да кажа, че и аз я пих - 3 таблетки през 3 часа. Предизвика ми контракции и поомекоти шийката, но не родих след нея. Доста изчетох и с докторката говорих, наистина е доста лек медикамент за предизвикване. На следващия ден ми включиха и система.

На колко време кърмите първите дни след болницата? Ясно, че ще е на поискване, но колко е минималният интервал? Може би на по-малко от час не е ок.. Ами нощем? На мен днес ми е 3ти ден и ми слиза кърмата, бебето си пие, но през нощта му дават АМ. През деня, като е при мен, иска да седи само на гърдата. Слагам го през около час, хапне малко и си заспива.
Утре живот и здраве ни изписват. Нямам търпение да се приберем и да се опознаем на спокойствие без фиксирания график на неонатологията

# 203
Много благодаря за полезното инфо! Явно пред нощта наистина е ключово, тази нощ се събудих в 5 подгизнала от течащи гърди. Изцедих малко и чаках да ми доведат бебето в 7. Мога да го оставя при мен, но е много неприятно със смяната на памперс пред нощта. Не дават да си го смениш сам, а през нощта искат да им го водя да го сменят и се получава едно обикаляне на отделението с бебе в леглото в търсене на персонал (леко позаспал и кисел през нощта) и не е приятно нито за току-що родила, нито за бебето.

# 204
😳защо не дават ? за пръв път чувам такова чудо

# 205
И аз за първи път чувам такива нещо...в девата в Бургас с легълцето имаше две чекмеджета и те бяха пълни с памперси,дрешки,мокри кърпички,крем...и мамите си сменяха всичко сами...ако неможеха нещо звъняха на неонатология и идваше момиче...там беше забранено да се разхождах с бебето извън стаята...ако искаш да го вземат или ти трябва нещо звъниш и те го взимат...те го връщат ..
Yan днес си взех газ бимби ...пише че трябва 10-20 капки през целия ден или еднократно вечерта...как е най добре да го ползваме

# 206
Аз го давах по няколко пъти, само не помня преди или след хранене.

# 207
Много благодаря за полезното инфо! Явно пред нощта наистина е ключово, тази нощ се събудих в 5 подгизнала от течащи гърди. Изцедих малко и чаках да ми доведат бебето в 7. Мога да го оставя при мен, но е много неприятно със смяната на памперс пред нощта. Не дават да си го смениш сам, а през нощта искат да им го водя да го сменят и се получава едно обикаляне на отделението с бебе в леглото в търсене на персонал (леко позаспал и кисел през нощта) и не е приятно нито за току-що родила, нито за бебето.

Ти в коя болница беше? Много е странно това с памперсите :/

Аз две нощи поред се будя с мокро бельо и днес дойдох на преглед да видим какво става. Тоновете са си екстра, шийката няма омекване и скъсяване, 1.5см разкритие и никакви индикации за скорошно раждане. Преди Коледа беше зор да излиза, сега хич не иска.

# 208
  • София
Преди години в Тина Киркова също не даваха да сменяме памперси. Даже си бях отнесла един скандал, че съм сменила, но нямаше как да оставя бебето от 2 часа през нощта до 6 (тогава идваха за тоалет) да стои мокро и наакано. Там през нощта не търсиш никой, просто чакаш за тоалета сутринта. Беше преди 10години, надявам се сега да не е така.

# 209
Преди години в Тина Киркова също не даваха да сменяме памперси. Даже си бях отнесла един скандал, че съм сменила, но нямаше как да оставя бебето от 2 часа през нощта до 6 (тогава идваха за тоалет) да стои мокро и наакано. Там през нощта не търсиш никой, просто чакаш за тоалета сутринта. Беше преди 10години, надявам се сега да не е така.

Боже! Просто не си представям как някой ще ме задължи да държа детето наакано цяла нощ. Не знам те дали биха ми вдигнали скандал, но аз на тях със сигурност.  В Тина Киркова правих аборт преди няколко години, та не им знам политиките на неонатологията, но това е тотално безумие.

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 22:08 от Bobby_g

Общи условия

Активация на акаунт