Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 946
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Питам , защото аз четох че са разрешени ... и се чудя сега

# 406
Уж можело като са минали термична обработка. Аз избягвам.

# 407
И аз незнам със сигурност.От морските дарове и рибата има такива,с които трябва да се внимава. Blush

# 408
Скардитите и морските дарове са разрешени след термична обработка, като е желателно да са приготвени вкъщи.
Трябва да се ограничи консервираната риба тон заради високото съдържание на живак.

Дами, имате ли коластра? Кога горе-долу се появява?

# 409
Аз започнах да си хапвам скариди след като премина гаденето. Попитах в другата тема и ми казаха, че няма проблем. Имаше риби, които наистина не са препоръчителни, но нямам спомен кои бяха, защото като търсих информация просто не ги консумирам и не се постарах да ги запомня.

# 410
Аз имам коластра.Появи ви около 20-г.с.Тук споделих с момичетата и казаха,че при някои бременни се появява по-рано.Аз май съм една от тях.Мислех,че се появява в по-късен етап.

# 411
При мен коластрата не се е появила още, а и сякаш гърдите ми напоследък не са толкова чувствителни. Някъде четох, че може и да се появи по-късно или пък изобщо да нямаш по време на бременността, а после да си тръгне нормално. Не знам дали има някаква закономерност. Ще ми е интересно раждалите мами да споделят! Simple Smile

Скаридите са си позволени, но и аз избягвам, понеже миналата година се натрових тежко и не ми се рискува. Или по-скоро не знам в кои магазини качеството на съхранение е наистина добро. И само чакам май месец, за да си наваксам със сушито. 😋

# 412
Да, кафето не се брои към течностите . Аз си следя с приложение приема, иначе редовно се дехидратирам, но правя над 3л на ден в момента, някои дни и повече.
И аз имам коластра сигурно от около 16-18 г.с., но и предният път имах от много рано. Ако се притесняваш, няма връзка между срокът на появата на коластра и успехът на кърменето. При мен не е изтичала, разбрах понеже много ме сърбяха зърната, стиснах и излезе капка.

# 413
Iffsy, в домашни условия ли ги приготви или някъде на ресторант хапва? Ще избягвам и аз май.

# 414
Аз редовно си хапвам скариди, приготвяме си ги вкъщи. Единствено тях харесвам от морските дарове и са супер източник на протеин.

Относно коластрата, при мен също се появи около 20г.с., 2 - 3 пъти ми направи впечатление, но скоро не съм забелязвала да имам мокри петънца по блузите.

# 415
Ако се притесняваш, няма връзка между срокът на появата на коластра и успехът на кърменето. При мен не е изтичала, разбрах понеже много ме сърбяха зърната, стиснах и излезе капка.
Супер. Да, малко се притесних, защото в 22г.с. нямам, а бях чела и по други теми, че при някои момичета тръгва около 16г.с., а и като цяло не усещам някаква промяна в гърдите си и се чудех дали се случва нещо в тях изобщо Smiley

# 416
Iffsy, в домашни условия ли ги приготви или някъде на ресторант хапва? Ще избягвам и аз май.

В домашни условия ги приготвих и нямаха странна миризма или цвят, което винаги е индикация. Бяха замразени, купени от Кауфланд, затова вече нямам доверие на големите супермаркети за съхранението.
Иначе преди бременността ядях морски дарове в промишлени количества.

# 417
Скариди разрешено ли е по време на бременност  ?
Морски дарове не са препоръчителни за бременни.По-добре бяла риба например.Но ,ако човек е сигурен за произхода им и си ги приготвя домашни не би трябвало да е проблем.Въпроса е ,че не знаеш в супермаркета какви са ,как са съхранявани и тн.

# 418
Моите гърди са станали доста големи.С два размера съм нагоре за сега.Но пък не ме болят.Напоследък усещам нещо като прескачане на сърцето .Незнам дали си въобразявам или има нещо.Обмислям да отида скоро до личната,ако трябва да мина през кардиолог за всеки случай

# 419
Ако се притесняваш, няма връзка между срокът на появата на коластра и успехът на кърменето. При мен не е изтичала, разбрах понеже много ме сърбяха зърната, стиснах и излезе капка.
Супер. Да, малко се притесних, защото в 22г.с. нямам, а бях чела и по други теми, че при някои момичета тръгва около 16г.с., а и като цяло не усещам някаква промяна в гърдите си и се чудех дали се случва нещо в тях изобщо Smiley

Изобщо не е гаранция ,не при всяка изтича в този срок.При някои изтича ,при някои не.Изобщо не се притеснявай,ще ти дойде кърмата .При мен изтече ,но не съм изцеждала ,заради риска от предизвикване на маточни контракции.Беше за ден -два коластра,предимно от 1-та гърда.Не се изстисква .Но това не дава гаранция за нищо в този срок ,това ,ако не ти изтече тогава,не всяка жена има в тези седмици.

За течности чай може ,не съм чула да имат такъв ефект,то ако се изпие 1 -2 чая дневно какъв е проблема ? Дори в болницата,като лежах всеки ден ми даваха чайче.Иначе кафе позволяват по едно,аз не пия просто защото не ми харесва вкуса сега през б-ста ,а и не ми носи и ползи този кофеин.Вода трябва да се пие много през бременността ,поне 2 литра минимум.

Дени и аз съм така ,от бременността нормално ми се ускорява и пулса. На моменти от нарастването на плода ,дори ме стяга и мускула в областта на сърцето ,много неприятно пробождане.Хубаво е за всеки случай да се види и при теб,може ЕКГ да ти направят.Само мен гърдите ме болят и сърбят от растежа и разтягането на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт