Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 32 902
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
VaniaK, Mims1900, бързо възстановяване!
VaniaK, напълно те разбирам, че от лежане ще полудееш, защото това правя по цял ден, но стискай зъби и бъди спокойна, че е за добро и това ще мине.
Mims1900, може ли да те питам този Ентерокок, за който спомена, от урокултура ли е или от влагалищен секрет?

# 496
Да се оплача,аз мисля,че днес имах от тези контракции Бракстън Хикс.От снощи и днес през деня имах болки ниско долу,непостоянни,като бодежи и няколко прерязвания. Лежах,седях,пих си магнерота и но шпа-то и пак не минаха напълно.Притесних се,защото доста време продължиха,цял ден.А досега не се беше случвало.Най-накрая ми размина и се поуспокоих.Четох,че въпросните Бракстън Хикс са такива,непостоянни,на неравни интервали и се повлияват от смяна на позата.Пък се зачудих дали са от движенията на бебето ама толкова да е голямо,че да са болезнени движенията му не ми се вярва.Незнам,просто всяка болка ми е стряскаща и гледам да не се притеснявам Confused

# 497
И аз цял ден съм с контракции... Утре ще обсъдя с АГ дали да не вляза на системи за всеки случай.

# 498
Ох не ми звучи добре, но ако така се налага ще е по-доброто решение.

Дано всичко мине добре и да си останеш вкъщи.
Дени, дано и теб те отпусне.

Аз живнах малко, особено след като унищожих едни овесени бисквитки.
Вчера като си легнахме споделих на ММ, че много ми се е дояла бисквитена торта ама от детството, най-често в детската градина я правеха с един розов крем и днес миличкия се прибира с едно нишесте ягода и бисквити.
Много мило ми стана.🤣🐪

# 499
VaniaK, Mims1900, бързо възстановяване!
VaniaK, напълно те разбирам, че от лежане ще полудееш, защото това правя по цял ден, но стискай зъби и бъди спокойна, че е за добро и това ще мине.
Mims1900, може ли да те питам този Ентерокок, за който спомена, от урокултура ли е или от влагалищен секрет?

Влагалищен секрет ,обилни количества ,почти ми липсват изцяло лактобацили.Само да кажа ,че съм на изцяло въздържание,всеки ден се къпя ,спазвам хигиена ,бельото ми е от памук изцяло  ,и за втори път съм на силен антибиотик ,заради рецидив на този ба.🥺🥺🥺Имунитета явно пада и се реактивира.Благодаря ,дано бързо минава 🥺🤗
Да се оплача,аз мисля,че днес имах от тези контракции Бракстън Хикс.От снощи и днес през деня имах болки ниско долу,непостоянни,като бодежи и няколко прерязвания. Лежах,седях,пих си магнерота и но шпа-то и пак не минаха напълно.Притесних се,защото доста време продължиха,цял ден.А досега не се беше случвало.Най-накрая ми размина и се поуспокоих.Четох,че въпросните Бракстън Хикс са такива,непостоянни,на неравни интервали и се повлияват от смяна на позата.Пък се зачудих дали са от движенията на бебето ама толкова да е голямо,че да са болезнени движенията му не ми се вярва.Незнам,просто всяка болка ми е стряскаща и гледам да не се притеснявам Confused

Не се притеснявай,аз от началото съм с болки долу ,като при менструация,бодежи,а пия и Магнерот ,и Но Шпа ,и на Утрогестан съм .🤗❤️В такъв момент лягам на лявата ми страна директно бед рест ,не мърдам.То ти притиска всичко душка,расте си бебока,матката постоянно си увеличава размера ,натискат се и други органи.Точно от растежа и натиска на бебчо е  тази болка долу .

Като усетиш така лека болка или дискомфорт, си легни на ляво,полежи повече време.Пий повече вода.Като полежиш така ,ако ти не е комфортно-сменяй позата ,надясно ,по гръб(ако по гръб се чувстваш ок).Да не вадиш и ти песъчини някакви с тия прерязвания ,ти каза ,че не пиеш достатъчно вода,и аз ги имам и затова ,заради бъбреците ,поради натиска от плода.

Мами дано всички да се оправим  бързо ,всичко ще е наред ,вярвайте само в доброто .❤️🍀🤗

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 22:51 от Mims1900

# 500
По повод декларациите за припознаване на детето - аз раждах първия път в частна болница в Бургас, където искаха предварително заверена декларацията от нотариус, за да може веднага да задействат документите към общината за издаване на акт за раждане.

# 501
Това само като нямате брак, нали?

# 502
А ако имате сключен брак изискват ли се някакви допълнителни документи от бащата?

# 503
По принцип знам, че като има брак, детето по закон се пише на съпруга, дори и той да не е бащата 😃 Но все пак и аз попитах дали тези документи са само при липса на брак.

# 504
Декларацията от нотариус е когато нямате брак.
Аз питам защото ние ще сключим преди да се роди малкото и не знам дали трябва да правим нещо допълнително 😀

# 505
Да речем, че ако не е малко преди раждането, всичко би било наред, защото на нашите системи и служби им трябва според мен поне 3-4 седмици информацията, изпратена по гълъб, да пристигне навсякъде 😃

# 506
Всички документи ми дадоха в болницата. Никъде не е ходил мъжа ми. Ще го питам на работодателя какво е дал.

# 507
Да речем, че ако не е малко преди раждането, всичко би било наред, защото на нашите системи и служби им трябва според мен поне 3-4 седмици информацията, изпратена по гълъб, да пристигне навсякъде 😃

О това изобщо не е вярно, няколко дни след сватбата пътувах до Гърция и добре че предвидливо си бях взела от общината едно удостоверение за имената + превод на акт за брака (защото пълномощното от лизинга на колата ми беше с моминска фамилия), защото в техните системи веднага излязох с новата. А сещате се, че все още нямах новата ЛК.

И пак малко след това бях до личния за направление, все още без ЛК, и по ЕГН излязох с новата фамилия. Впечатлих се 😁

Pauly, не се изисква доколкото знам. Цялата работа с нотариус е ако нямате брак.

# 508
Оххх... Ами ще сключим брак през Февруари, надявам се до Май всичко да е нагласено по системите 😂

# 509
  • Варна
И ние сме без брак, така ще си и останем 😄😃 в деня на раждането, планово секцио, бащата имаше уговорен час за най-близкия до болницата нотариус. Дадоха му един документ за припознаване,  чието копие още си пазим 😄

Общи условия

Активация на акаунт