От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 25

• 58 469
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
и аз сега виждам тк пратката ми идва от международна спедиторска фирма и също плащам на кг до тях са ми го изчислили на 7.900кг,а те са го измерили на 8.050 кг:)
Аз не ползвам Еконт за да им покажа,но е тъпо тк получавам по 3-4 кашона поне и не ми се иска да прецакват

# 256
  • София
Искат фактури, за да изплатят стойността на клиентите според мен. Жалко, моето са дребни неща, но си ги исках.

# 257
По-скоро може да се стигне до обмитяване на пратките, както при вноса от САЩ.  Не мисля, че ще изплатят стойността на клиентите. Моите неща са на стойност около 700 лв, а има хора, внесли и стока на стойност над 1000 лв. Пратките вероятно са застраховани за някаква съвсем малка сума.

# 258
Обикновено не се застраховат самите стоки, освен ако не е обявена предварително огромна стойност и не се поиска изрично застраховка, което за такава сбирщина от пратки надали някой би задействал.
Тук не става дума изобщо за такова нещо.
Става дума че износа от ЮК( които не са в ЕС и важат някакви подобни правила като за “трета” страна(но може би облекчени)), подлежи на обмитяване(вносни мита в ес+ддс). Тъй като до момента това не е правено, вероятно чрез някакви схеми и вратички, сега се е получило възпаление; каквото там се е правело не е сработило, австрийците са се запънали да са изрядни (или да искат по-сериозни схеми) и затова да е отекло толкова. Предполагам че е 50:50 да се заплати каквото там е нужно за да пуснат камиона : към това дори да подходят към конфискуване.

# 259
Аз съм си лаик ама ми минават няколко неща на ум. Австрия не е първа страна от ЕС в която стоките влизат. Защо "инфекцията" не е станала на влизане в ЕС? Като Австря се пъне може да бъде лесно заобиколена. На скоро въведоха безплатна доставка за стоки от Амазон над 50 Евро. Всичко това ме кара да мисля, че калта е тукашна втрешна. Познавайки другите държави в ЕС сматам, че калта е чисто с БГ произход. Някой иска да се докаже за голямата работа с приходите от Амазон при въвеждането на безплатна доставка над 50 Евро. Аз съм си тъп и до там ми стигат предположенията. Лошото е че вече съм над определена възраст и боклуците ги надушвам въпреки че не ги виждам.

# 260
Обикновено не се застраховат самите стоки, освен ако не е обявена предварително огромна стойност и не се поиска изрично застраховка, което за такава сбирщина от пратки надали някой би задействал.

На сайта на Габиели пише следното:
Всички пратки са застраховани въз основа на Конвенция за международен автомобилен превоз на стоки (CRM) до 50 лева за всяка пратка. Сумата е определена в зависимост от таксата за транспорт.

# 261
Конвенцията е CMR, и застраховката е “отговорност на превозвача”. Ако изобщо може да се докаже , тя важи само за : “Отговорността на превозвача за пълна или частична загуба и/или повреда на превозваните от него с автомобилен транспорт товари, съгласно гл. IV от Конвенцията за договора за международен автомобилен превоз на товари (CMR)”

Ама за тази цел товарителниците трябва да отговарят на определени правила, да има пълен опаковъчен лист, което никакъв шанс да е изпълнено. Най вероятно в товарителницата пише нещо от сорта на “33 палета/22,5 тона” и нищо повече

# 262
  • софия
Аз съм си лаик ама ми минават няколко неща на ум. Австрия не е първа страна от ЕС в която стоките влизат. Защо "инфекцията" не е станала на влизане в ЕС? Като Австря се пъне може да бъде лесно заобиколена. На скоро въведоха безплатна доставка за стоки от Амазон над 50 Евро. Всичко това ме кара да мисля, че калта е тукашна втрешна. Познавайки другите държави в ЕС сматам, че калта е чисто с БГ произход.  Аз съм си тъп и до там ми стигат предположенията.
Точно в това съм убедена! Първо-сроковете за митническа проверка по принцип не са такива, после полицейска. За да забавят безкрайно доставката  и да загубят клиенти.
От фирмата ми намекнаха, че ще се стигне и до съдебен спор, което сещайте се в какви срокове  на доставка отива.
За клиентите са  проблеми, но и на тях не им е лесно..
Пак да кажа, аз съм от доволни те клиенти, не съм се задълбочавала да меря грамове, но не съм забелязала фрапантни  разлики. Нито  ми се е губила пратка, а и са ми отговаряли на телефон.

# 263
Аз съм си лаик ама ми минават няколко неща на ум. Австрия не е първа страна от ЕС в която стоките влизат. Защо "инфекцията" не е станала на влизане в ЕС? Като Австря се пъне може да бъде лесно заобиколена. На скоро въведоха безплатна доставка за стоки от Амазон над 50 Евро. Всичко това ме кара да мисля, че калта е тукашна втрешна. Познавайки другите държави в ЕС сматам, че калта е чисто с БГ произход.  Аз съм си тъп и до там ми стигат предположенията.
Точно в това съм убедена! Първо-сроковете за митническа проверка по принцип не са такива, после полицейска. За да забавят безкрайно доставката  и да загубят клиенти.
От фирмата ми намекнаха, че ще се стигне и до съдебен спор, което сещайте се в какви срокове  на доставка отива.
Според батко ChatGPT, няма срокове, в които трябва да се извърши митническата проверка. Единствено има едно условие, че не трябва да се забави неоправдано(Регламент 952/2013). Общо взето ще продължи, докато австрийската митница реши. В тази връзка ти как реши, че сроковете не били такива? Може да имаш по-вярна информация от батко ChatGPT, който специално го накарах да потърси в австрийското законодателство(няколко пъти), но все пак не е перфектен и може да е сгрешил.

Съдебен спор за какво? Заради конфискация, контрабанда, глоба, забавяне или че не са ги пуснали да отидат по-малка нужда? Не бих вярвал на подобни "намеци".

# 264
Цитат
Точно в това съм убедена! Първо-сроковете за митническа проверка по принцип не са такива, после полицейска. За да забавят безкрайно доставката  и да загубят клиенти.
От фирмата ми намекнаха, че ще се стигне и до съдебен спор, което сещайте се в какви срокове  на доставка отива.
За клиентите са  проблеми, но и на тях не им е лесно..
Пак да кажа, аз съм от доволни те клиенти, не съм се задълбочавала да меря грамове, но не съм забелязала фрапантни  разлики. Нито  ми се е губила пратка, а и са ми отговаряли на телефон.

И аз мисля, че само Съдебен спор и Жоро Игнатов могат да ни помогнат да си получим пратките от ггбг.бг

# 265
А те може ли 6 седмици да няма развитие?Той беше задържан преди 15.08 и каквото и да са искали чак сега ли се сетиха?Били търсели нещо по сигнал,но все трябва да са дали някакво инфо кога ще се освободи курса .Страшни идиоти са тези австрийци.

# 266
А те може ли 6 седмици да няма развитие?Той беше задържан преди 15.08 и каквото и да са искали чак сега ли се сетиха?Били търсели нещо по сигнал,но все трябва да са дали някакво инфо кога ще се освободи курса .Страшни идиоти са тези австрийци.
"Били търсели нещо по сигнал .... Страшни идиоти са тези австрийци." Минали покрай австрийците Wink

Поредните "австрийци" с БГ корени ми се струва и им говорят от едни места ... като на снимката. Joy

# 267
Мен ми е интересно, защото имах две пратки през Роял Мейл доставени в един и същи ден и час. Едната евтин калъф си дойде с курс 1351. Другата мобилен телефон казаха, че пътувала с проблемния курс задържан на митницата.
А това което още повече дразни освен абсолютно неадекватната информация е , че в профила ми си начисляват всеки ден такси за магазинаж за пратката която е на митница ... вече достигна 3.80 БГН. 

# 268
А някой от …. въпросният курс, дали получи документ, който удостоверява по някакъв начин, че камионът е на митница, а не…… в някоя нива да речем….. Защото всички получихме искане от GGGB за документи, удостоверяващи съдържание и заплатена сума на пратките, а от тяхна страна реално само тяхната история, която може и да е истина, но пък ние не сме приятели и не е задължително да им вярваме. Колкото повече чакаме, толкова повече гадаем…

# 269
  • София
Щом се начислява магазинаж, значи е тук пратката ти. На мен не ми е начислен магазинаж. А и не вярвам да го събират точно от този курс.

Общи условия

Активация на акаунт