Избор на име за момче 2024г

• 6 297
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
  • София
От анкетата най-много ми харесва Антон, харесвам и галеното Тони.

Самуил не е лошо име, но за мен е исторически обременено /първата ми асоциация е битката при село Ключ и ослепената българска армия на цар Самуил/.

Милен ми е много на сърце, тъй като мой близък човек се казва така, но не гласувах за него. Негативите - в семейството казваме на близкия ми Мили, но от приятелите му съм чувала всякакви галени, повечето от които не ми звучат добре; в някои държави името Милен е женско. Не че трябва да съобразява човек във всички държави как би се възприело името на детето, но за мен е някакъв фактор при избора.

Матей ми харесва, но ми липсва хубаво галено име.

Максим ми е с твърде руски привкус (не защото самото име е с руски произход, но ми се струва много разпространено там). Ако буквата М се търси като първа буква на името (предвид че три от имената в анкетата започват с нея), в пъти повече бих предпочела някое от сходните му варианти Макс или Максимилиан (макар едното да е твърде кратко, а другото тромаво и леко претенциозно пак ми се струват много по-добри варианти от Максим).

# 16
  • Най-красивата страна
Гласувах за Антон и Максим.
Антон-гръцко име
Максим- древно латинско име ,означава ,,най-голям,,

Да,среща се и в Русия,но руснаците използват гръцки,латински,библейски.. имена.
Александър,Антон,Виктор,...

# 17
Самуил и Матей са адски популярни в момента. Милен не ми харесва. Максим не е лошо, но гласувах за Антон.

# 18
  • Банско
Максим и Самуил са ми любими имена за момче.

# 19
Гласувах за Самуил.

# 20
  • Бургас
Самуил и Максим.

# 21
Гласувах за Матей. Кръстих сина си така, на галено - Мати. Преди изобщо не го харесвах това име, но не знам какво ми стана, дъщеря ми го избра и то така си му пасна....

# 22
Бих избирала между Милен, Антон и Самуил. От тези трите по-редки са Антон и Милен (познавам само по едно от тях, за сметка на 4-5 Самуил).  Така че Милен и Антон получиха моя глас Simple Smile)

# 23
Антон

Наскоро по повод имена ми обясняваха, че детето Сами е всъщност Самуел, защото е родено във Франция, а  братчето му Християн пък във Франция му викали Ристо.
Стана ми смешно, там се обяснявали за Християн, тук се прибрали  вече и уточняват кой е Сами

# 24
  • София
От изброените - Самуил и Максим ми харесват. Доста разпространени напоследък забелязвам.

Матей ми е ок за малко момче, но като за мъж не ми е мъжко звученето. Все ми идва в главата галеното Мати (сещам се от една наша бг инфлуенсъри а с дете с това име) и ми е едно прекалено нежно, чак момичешко.

Милен, Антон - лично за себе си ги свързвам с неприятни хора и като чуя тези имена ги свързвам директно с тях. На Милен галено все Миленчо ще се вика. Тони е нормално съкратено.

# 25
  • на последния етаж
Антон и Максим.

# 26
Здравейте. Много ми харесва името Анимир, но не ми звучи мъжко да му казвам на галено Ани. Дайте ми предложения как бихте се обръщали на умалително към човек, който се казва  Анимир?
Благодаря!

# 27
Съжалявам, но Анимир звучи ужасно! Даже не бих го нарекла име, а комбинация от букви.

# 28
Ако се търси нещо по-рядко с А, предлагам Алтимир. Познавам само един, около 60-65-годишен е. На кратко му казват Алти, но може и Мирко, Ал и както решете да си го съкратите. Анимир не ми харесва, прекалено натъманено ми звучи. Ани е обръщение към момиче, така че ако държите на това име - Миро, Мирко

# 29
  • Най-красивата страна
Анимир-не.Ще му викат Ани и ще отнася подигравки.

Добре е името на детето да има някакво значение,да не е просто поредица от букви.
Славянските имена ,които завършват на -мир и -слав имат много хубаво значение.
Например като Любомир-любов и мир,обича мира.
Обаче Анимир?Няма никакъв смисъл.

Алтимир,Алдимир,Алдомир-стари славянски имена.
1.желязна ръка
2.висок и мирен

Алтимир е рядко срещано име с хубаво значение.
Алти или Миро звучат много по-добре от момичешкото Ани.

Станимир
Радомир
Драгомир
И любимото ми Владимир.

С буква ,,А,,
Антон,Алексей,Антоан

Общи условия

Активация на акаунт