Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 410
  • 799
  •   1
Отговори
# 105
Още по-добре! Благодаря ти! 🩵

# 106
  • София
Анастасия, за Д3 в референтните на Надежда пише само >30, на Рамус е 20-100 нормални граници и >100 предозиране. За мен е важно, ме моят се качва Simple Smile
sd, как пък няма да се занимаваш! То аз няма да ида да гледам… 😂 Ако предаването е до 10-то число само, значи моят болничен ще стигне в НОИ другия месец и ще карам януари без заплата явно. Или бъркам?

# 107
Не е задължително, работодателя може и веднага да го подаде, само срока му е до 10-то число на следващия месец. Зависи как процедират в самата фирма. 🤷‍♀️

# 108
Здравейте! Чета ви от самото начало,но за първи път пиша тъй като съм много притеснена и бих искала съвет ако сте наясно. Още в самото начало на бременността хемоглобина ми беше 90 ходих 2 пъти на хематолог оказа се че съм с таласемия. След това стана 85 а сега е 88. Говорих с лекаря при който ще раждам и той ми каза че трябва да ми стане поне 100 а аз за 3 месеца съм го качила само с 3. Не знам какво да правя пия 3 по1 фолиева киселина мета и по 1 б12 анкерман. Фолиевата ми е 45.4 , а б12 163.

# 109
Аз съм от средата на декември в 45 дневен и ми казаха да си го чакам края на януари. Иначе останалите болнични винаги в края на месеца ми се изплащаха.
За да се виждат въведени в НОИ зависи кога ги подаде счетоводството на фирмата работодател, т.е. болницата издава болничния, вие го представяте пред работодателя и от там счетоводството го завежда към НОИ.

Точно се върнах от тонове....дечко пак спа 😔 та стоях седнала. Изскочиха и 2 контракции, които не усетих. Озадачих се как като ме сложиха в седнало положение диаграмата скочи до 170, а чета, че нормален диапазон е до 160. АГ каза, че всичко е ок, ама аз си се притесних. Другата седмица ми е последния преглед и съм в шаш паника ако пренося какво правим, ще ме гледат ли или....уффф.... от сега почвам да си записвам всички въпроси, че другата седмица да задам всичко към лекарката. Термина ми е на 01.02.

Изобщо не се притеснявай за тоновете, на едното проследяване на бебока му стигна до 190 и се шашнах супер много, но преди това бях пила кафе, което май е грешка. Предният път пак му стигна до 170-175 пулсът и се притесних, но проследяващата ме увери, че няма проблем, ако пази равномерен сърдечен ритъм - временна акселерация било при раздвижване. Днешните тонове ми бяха ок - не вдигна повече от 160. Иначе и аз съм като теб с термин на 02.02 и честно казано хич не искам да пренасям, защото ако стане повече от 3.200 не знам как ще го раждам нормално, та на следващия преглед ще си подготвя и аз въпросите и евентуално ще попитам дали има шанс да ме индуцират преди термин.

# 110
  • София
ToniShu, не искам да пренасям понеже вече съм го играла с дъщеря ми...преносих я няколко дни, а си бях с контракции. Горе долу седмица си ходих с 2...3 см разкритие и нерегулярни контракции. Тя се роди 3100, а сега бебока е горе долу толкова, а съм 36+6. Както казва Belle25, ще е голяма мъка с голямо бебе, а ако мине термин ще е около 4кг. Качвам яко стълби и се чепатя върху топката пък дано да се забърза малко.

# 111
Здравейте! Чета ви от самото начало,но за първи път пиша тъй като съм много притеснена и бих искала съвет ако сте наясно. Още в самото начало на бременността хемоглобина ми беше 90 ходих 2 пъти на хематолог оказа се че съм с таласемия. След това стана 85 а сега е 88. Говорих с лекаря при който ще раждам и той ми каза че трябва да ми стане поне 100 а аз за 3 месеца съм го качила само с 3. Не знам какво да правя пия 3 по1 фолиева киселина мета и по 1 б12 анкерман. Фолиевата ми е 45.4 , а б12 163.

А желязо не приемаш ли, вливка нещо....

# 112

А желязо не приемаш ли, вливка нещо....

При таласемия не се приема желязо противопоказно е въпреки това пия витамини елевит в които има малко желязо.

# 113
Завеждащия АГ не ти ли каза какво да пиеш? Консултация с хематолог правена ли е?
И, ако не е тайна в кой град се развива действието, да те насочим към някой специалист, ако можем. 🙂

# 114
Завеждащия АГ не ти ли каза какво да пиеш? Консултация с хематолог правена ли е?
И, ако не е тайна в кой град се развива действието, да те насочим към някой специалист, ако можем. 🙂

Аз съм от София следящата ме изпрати на хематолог. При хематолога бях в началото на бременноста и в средата и резултат няма..

# 115
Някъде бях чела, че Биозин мама също помага за вдигането на хемоглобина.
Според мен трябва консултация с някой читав хематолог, нека момичетата, които посещават препоръчат. Аз съм чувала добри отзиви за Паскалева.

# 116
Някъде бях чела, че Биозин мама също помага за вдигането на хемоглобина.
Според мен трябва консултация с някой читав хематолог, нека момичетата, които посещават препоръчат. Аз съм чувала добри отзиви за Паскалева.

Пия и биозин мама до скоро дори по 2 но нищо:(  Ще я погледна паскалева дано има свободни часове

# 117
Nikitaaaa, аз съм се консултира с д-р Галя Кондова от болница Вита, но не гарантирам за нея, понеже консултацията беше еднократна и не беше сложен случай. Ако не ти се чака за преглед, можеш да си изтеглиш приложението Healee и да си платиш за онлайн консултация, като си изпратиш резултатите.

KrissSsstina, моят миналата седмица го измериха 2.995 в 36 + 0, сега ще видим колко е наддал, но док-и ми каза, че ако наддава така до термин ще е 3.500. Абе гледам в крайна сметка да не се настройвам прекалено много за нормално. И секцио да е, важното е с бебето да сме здрави и това е.

# 118
  • София
За хематолог много съфорумки препоръчват д-р Веселина Иванова, аз също съм правила консултации с нея през Халее, но има и кабинет в Белите брези или Хиподрума, ако не се лъжа, просто на мен ми е по - удобно през платформата.

# 119
Аз съм от средата на декември в 45 дневен и ми казаха да си го чакам края на януари. Иначе останалите болнични винаги в края на месеца ми се изплащаха.
За да се виждат въведени в НОИ зависи кога ги подаде счетоводството на фирмата работодател, т.е. болницата издава болничния, вие го представяте пред работодателя и от там счетоводството го завежда към НОИ.

Точно се върнах от тонове....дечко пак спа 😔 та стоях седнала. Изскочиха и 2 контракции, които не усетих. Озадачих се как като ме сложиха в седнало положение диаграмата скочи до 170, а чета, че нормален диапазон е до 160. АГ каза, че всичко е ок, ама аз си се притесних. Другата седмица ми е последния преглед и съм в шаш паника ако пренося какво правим, ще ме гледат ли или....уффф.... от сега почвам да си записвам всички въпроси, че другата седмица да задам всичко към лекарката. Термина ми е на 01.02.

Изобщо не се притеснявай за тоновете, на едното проследяване на бебока му стигна до 190 и се шашнах супер много, но преди това бях пила кафе, което май е грешка. Предният път пак му стигна до 170-175 пулсът и се притесних, но проследяващата ме увери, че няма проблем, ако пази равномерен сърдечен ритъм - временна акселерация било при раздвижване. Днешните тонове ми бяха ок - не вдигна повече от 160. Иначе и аз съм като теб с термин на 02.02 и честно казано хич не искам да пренасям, защото ако стане повече от 3.200 не знам как ще го раждам нормално, та на следващия преглед ще си подготвя и аз въпросите и евентуално ще попитам дали има шанс да ме индуцират преди термин.

И аз съм с термин 2.02, но понеже ми е второ раждане много се надявам да тръгне само по-рано. Дъщеря си родих ден след термин, но предизвикано и много искам този път да си спестя това, меко казано не беше приятно. Иначе 3200 не ми се струва много за нормално раждане. Аз родих 3250, но както казах - с индукция.

Общи условия

Активация на акаунт