Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 602
  • 799
  •   1
Отговори
# 450
За фериндект няма , просто не консумирай кофеини

# 451
Ще ви разкажа какво се случи първата вечер вкъщи с бебето. И двете баби бяха тук, свекървата живее на долния етаж, а майка ми на 300 км и нямаше как да я отпратя да си тръгне на същия ден.
Ние двамата с мъжа ми пресни мама и татко, бабите много надъхани, че отгледали по 2 деца, ще показват как се къпе бебето. Първо, че не смееха да по пипнат - много бил малък не знам си какво, взеха да се суетят около него. Едната подканва другата да почва, другата подканва първата… смях, пълен цирк.
Мъжът ми се ядоса, отиде, хвана детето и го изкъпа така, сякаш цял живот това е правил. От там насетне всички желания на бабите около детето секнаха, майка ми си тръгна след два дена, а свекървата помагаше с готвене, пране и т.н. Ние с таткото си гледахме детето.
Та, не се пренавивайте и ядосвайте предварително.

# 452
Ще ви разкажа какво се случи първата вечер вкъщи с бебето. И двете баби бяха тук, свекървата живее на долния етаж, а майка ми на 300 км и нямаше как да я отпратя да си тръгне на същия ден.
Ние двамата с мъжа ми пресни мама и татко, бабите много надъхани, че отгледали по 2 деца, ще показват как се къпе бебето. Първо, че не смееха да по пипнат - много бил малък не знам си какво, взеха да се суетят около него. Едната подканва другата да почва, другата подканва първата… смях, пълен цирк.
Мъжът ми се ядоса, отиде, хвана детето и го изкъпа така, сякаш цял живот това е правил. От там насетне всички желания на бабите около детето секнаха, майка ми си тръгна след два дена, а свекървата помагаше с готвене, пране и т.н. Ние с таткото си гледахме детето.
Та, не се пренавивайте и ядосвайте предварително.
Хахахах да да , това с къпането беше и при нас. Ние гледали вече с мъжа ми някакви семинари, обаче много страхливи, най-вече заради голямата щипка на пъпа. Майка ми около нас гледа, подканва, несигурна, но така и не посмя да я докосне и да я изкъпе тя. Общо взето беше съгласна, че май така се правило, обаче видиш ли едно време такива щипки нямало и са голяма глупост. На мен и брат ми пъпчетата са ни паднали още в болницата, та на нея също й беше страшна и не й се бараше бебето. В крайна сметка и ние пресни родители, сами се оправихме и с това.

# 453
Живот и здраве, ако болницата позволява, на изписването ще сме майка ми и баща ми и на мъжа ми майка му. После вкъщи ММ ще е взел торта и други сладки неща. Ще се почерпим за половин час и кой откъде е. Знаят, че никой няма да спи в нас или да ми къпе бебето вместо мен, а аз да гледам като саката отстрани.

За феринжект - не. Аз бях хапнала, пила вода. Много е продължително и скучно обаче 😀😀😀

# 454
Моята майка вече е при нас ,но пък и не се виждаме често ,като си ходим веднъж годишно само в България за две седмици най-много. А с други две деца на 4 и на 2 ,в помощ ще ми е с готвене и чистене. Не че не обича и да дава непоискани съвети ,но гледам да избягвам конфронтация и просто се съгласявам като пак си правя каквото аз знам. Най-смешно ми беше като каже закво реве бебето ,ами за мен за кво 😁

# 455
Много добре са го написали момичетата - абсолютен опит за манипулация. Не зная какви са ви взаимоотношенията, но е доста подмолно ... абсолютно сега е момента да поставиш границите, за да не страдаш още повече после. Какъв да бъде подхода - ти прецени, познаваш си родата.

За изписването, да стигнем до там, нямаме кой знае какви планировки, но "грипния сезон" за мен е перфектното тактично извинение за това да не идва никой повече от родителите ни.
Ключове от вкъщи имат и двете ни майки, но и двете имат достатъчно разум да не си позволяват фриволности 🤭
Изобщо не е коментирано кой кога ще идва след това, но и 2те са ни на по 20мин, така че ако има зор, ще отреагират. Не мога да кажа отсега ще имам или няма да имам нужда от помощ, но мм ще си е вкъщи; за готвене - няма да им откажа - и без да съм бременна им раздавме "поръчки" така или иначе 🤭

Облаче, моля те сподели за това среднощно самоизписване, че много ме заинтригува 🙄

# 456
момичета само че бебето не се къпе преди да е паднал пъпа и да е зараснала рана , това е 2 дни след падане на пъпа.

# 457
момичета само че бебето не се къпе преди да е паднал пъпа и да е зараснала рана , това е 2 дни след падане на пъпа.

Бочи, това не го знаех...и ние си го къпахме с непромокаема лепенка за пъпче, поне така ми казаха като ни изписваха🤔

# 458
всъщост изобщо няма смисл да се къпе бебето толкова спешно .
Пъпа е хубаво да заздравее , реално то бебето ме цапа само гениталии та може само с подмиване Simple Smile лицето да се изплакне и косата може да се мие без къпане Simple Smile Колкото по натам се изкъпе толкова повече микрофлора запазва по кожата си Simple Smile В шейново не ги къпят само ги подмиват дупарите така Вецев ми беше казал и че той много държи да не ги къпят също.
Пъпа може да ск инфекцира от водата и препаратите. А и то наистина такова чистичко :6

# 459
Потвърждавам,че и тук в Англия не ги къпят като се родят ,само ги забърсват с кърпа,мисля,че точно защото това,с което са покрити предпазва кожата и е полезно. А вкъщи само на мивката леко съм забърсвала с мокра пелена докато напълно не падне пъпчето. Защото то първо пада,ама понякога остава мъничко вътре след това и трябва хубаво да зарастне ,за да може във ваничка да се потапя бебето. Освен това честото къпане изсушава много кожата и по-вероятно излизането на различни лишеи и екземи,които после доста трудно се лекуват. А има и бебета с екстра чувствителна кожа и атопичен дерматит ,които понякога го израстват като пораснат ,понякога не. Нас тук ни препоръчват да не къпем всеки ден. Разбира се след пълен памперс подмивам дупе, става въпрос за цялостното къпане.
всъщост изобщо няма смисл да се къпе бебето толкова спешно .
Пъпа е хубаво да заздравее , реално то бебето ме цапа само гениталии та може само с подмиване Simple Smile лицето да се изплакне и косата може да се мие без къпане Simple Smile Колкото по натам се изкъпе толкова повече микрофлора запазва по кожата си Simple Smile В шейново не ги къпят само ги подмиват дупарите така Вецев ми беше казал и че той много държи да не ги къпят също.
Пъпа може да ск инфекцира от водата и препаратите. А и то наистина такова чистичко :6

# 460
И ние не сме къпали дъщеря ми всеки ден.Мъжа ми при смяна на памперса й миеше дупето на мивката,а мен ме беше страх да не ми се хлъзне и да я изпусна на мивката и затова като бях сама я бършех с обилно намокрен памук.

# 461
И мен много ме е страх на мивката и все ми идва малка ръката,те показваха системата как да хвана за коремче и да подпра главата,ама ми отнемаше време да свикна ,преди да спре да ме е страх. И аз пращах таткото,че е с по-стабилни и големи ръце 😁
И ние не сме къпали дъщеря ми всеки ден.Мъжа ми при смяна на памперса й миеше дупето на мивката,а мен ме беше страх да не ми се хлъзне и да я изпусна на мивката и затова като бях сама я бършех с обилно намокрен памук.

# 462
Лайф хак за такива които ги е страх или бебето им се надриска на нощното хранене и не искате да го будите .
Взимате си една пелена ( сега тука не съм ви грин пис но ако може да нее еднократна ще е топ за природата ) примерно или хавлия или многократна не пропускаща пелена. Ръгате под дупарата на бебето през ноща като се надриска , взимате си големи памучни тампони ( не от тия за лице но подобни и големи ) купувате си една термална вода спрей , пръскате и подмивате с памука Simple Smile
Туй то 😀

# 463
А някоя мама може ли да сподели за почистване на пъпчето!?
Щото чух за спирт,мокри кърпи и другото беше задължително само с вода 😃

# 464
никакви мокри кърпи 😀Взимаш клечка за уши , напояваш я в спирт и минаваш хубаво защипанато пъпче от вътрешната страна нали . Така по 2 пъти на ден Simple Smile След като падне пак се минава със спирт но веднъж. Аз слагам и сулфатиазол защото има раничка и нее зле да се предпази инфектиране. Но само за 3 дни максимум след падането

Общи условия

Активация на акаунт