Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 625
  • 799
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Никой не я спира да отиде на изписването. Нека си види внучето, да взима еднолични решения и да се натрапва в чужд дом, без да уважава желанието на околните, е друга тема. Отива вижда, почерпят се и кой от където. Не сме чак толкова лоши хора 😁

# 436
Според мен е важно да се поставят ясни граници още от самото начало и това значително ще намали сръдните после. С бабите сме се разбрали, че идват на изписването и после един път седмично моята майка ще ми помага с домакински задачи, а пък свекито ще ни праща готвена храна по ММ. Даже съм ѝ подготвила вече ваучери да пазарува Grinning  И двете баби ме питаха за ключ от нас, че да можели да идват когато "трябва", но им обясних тактично, че няма как да стане да ми цъфват без да съм ги канила и искам аз и ММ да гледаме бебка, а пък ако ни трябва допълнителна помощ винаги ще им звъннем. Не бяха много щастливи, но им мина за седмица-две.

# 437
  • София
У нас свеки има ключ, но съм и казала, че заключвам правилно с резето на вратата и без покана не приемам. Хубаво е да има граници, спестява много разправии.
За манипулациите, ами ако иска да стои по предтекст разстояние, има хотели, приятен престой. Може да звуча крайна, но да “преглъщаш” не си е работа.

# 438
искам да ви кажа тактичните манипулации на свекърва ми с първото дете.Значи раждам  отивам си в вип стаята в шейново след 2 дни ми звъни телефона с видео разговор. Който аз затварям. И ми идва смс да вдигна за да видели бебето на видео . Моля забележете че ! Те са получили вече и снимки и видео материали. Аз ще седя да говоря с тях на видео разговор с моментите в които мога да си почина защото 1 час кърмя после оправям бебето и му се радвам. После си сиеням гащите и си мия задника по 20 пъти на ден от кръвта. Вероятно ям .Еми извинете ама аз кърма и ще говоря аз с вас разголена по видео разговор. Не сте ми майка и баща.
После казвам на мъжа ми да предупреди че щом сами се натрисат на изписване на което аз исках просто да се прибера защото 6 дена не бях мигнала и едва се движех от безпомощност.Че няма да гушкат бебето защото ако го гушне един това значи да го дам на всеки. С какво тя е по привелигирована от възрастната ми баба например.
Разбирасе че се обиди и грам не и мина през главата че аз не искам в топ ковид да ходи бебето ми по ръцете на 5 човека.
После им казах че 2 седмици не желая никой да идва в нас но така ми стана жал за тях че на 2 ден след иписването ги викнахме в парка. Беше супер топло тогава нищо че беше ноември. За един месец в който видяха детето 5 пъти ( моите родители нито веднъж ) при всяка среща казваха «Ох колко е послушна как не плаче колко е добричка колко е тихичка » и детето ми всичките пъти след среща с тях се скъсваше да реве по цяла нощ. Еми вярвам си аз в тази енергия и не смятам за редно да се говорят такива неща без разборно. На 6 тата среща вместо здрасти ( почти ) директно им казах «Моля ви бъдете по убрани с хвалби към детето защото после детето реве цяла нощ и е много трудно » в отговор на това получих «Ние какво урочасваме детето ли , ти дори не ни я показваш , ти не ни даваш да я виждаме ти не знам какво и се чопнаха и си отидоха » нищо че им казах че те я видяха повече от родната ми майка която е в Русия.
После след една година вдигнаха някакъв пореден скандал и казаха че не желаели да ме виждат и заради това нямало да дойдат на 1 вия рожден ден на внучка им . Еми майната ви 😀Сега понеже да не са по назад всеки ден говоря с нея на видео разговор но въпреки всичко ако ще я гледали лятото то само ако я водят на морето в созопол. Еми аз не съм съгласна. Защото имам много нюанси. И се почва «Вие сте много претенциозни вие не ни давате детето вие не ни давате да го обичаме » за 1 месец им казах 8 пъти да се ограничат с целуването защото ще раждам всеки миг има ковид има грип защо е това целуване . Отговора беше «Еми какво да направим ние я обичаме »

Така че който ще когото да е раждал има си някакви граници и най ме вбесява тя като оьеснява как нейната свекърва и се месила а тя какво прави ? Да не говорим че тоя айкос го коментираме от 6 години че не ми е приятен и тя идва и в нас си пали в хола! Еми 6 години бе

# 439
Направо се изумявам понякога колко свръх нетактични хора има. И единствения начин за поставяне на нормални граници е директното заявяване на такива, без компромис.

В нашето семейство, моята сестра роди преди мен 1месец, на изписването направиха грешката да сме катун с хора и бебето се разболя - а беше топъл Септември!
За това, на изписването на нашия син, ММ категорично заяви, че вкъщи се прибираме само тримата, не е имало сърдити, хората проявиха разбиране, имахме късмет тук.

Сега за второто бебче отново нямам намерение да им ойдисвам на желанията, особено в пика на вирусите.

Риск са малко тия разговори, но спокойствието на мама и бебе в началото за безценни и над всичко, не се притеснявайте да си искате и отстоявате мнението, както намерите за добре. 🤗

# 440
  • София
Леле, колко сте изписали ☺️
Дени, съгласна съм с момичетата за поставянето на граници. Директно или дипломатично няма значение....ти познаваш роднините си най-добре и съм сигурна, че ще избереш най-добрия подход. Например с моите роднини аз съм хипер директна 😁 майка ми като се меси където не е ок съм й казвала директно да си роди още едно бебе и да го гледа както си иска (тя е жена на 60+) и тогава се светна, че имам мнение и си го отстоявам. При роднините на мъжа ми съм по-деликатна....например сега много искат да идват вкъщи след изписването и аз им споменах, че заради грипове и т.н. предпочитам да подходим разумно и да пазим здравето на бебето, а пък има време и ще се съберем по-натам....и те се съгласиха, компромиса беше, че ще го видят на изписването и после всеки по къщите. Не оставяй никой да ти се качва на главата и от опит казвам, че след раждането ще имаш нужда от спокойствие, осигури си го!

# 441
  • София
Уф, аз заради тази тематика даже ей сега заговорих майка ми по въпроса, страх ме беше да не я нараня жената ако викнем свеки, а нея по-натам. Обаче не, миличката ми майчица наистина ме обича и вече си знаем, че ще дойде след бащинството на ММ, когато още ще имам нужда от помощ, а той ще трябва насред цялата дандания и да работи от вкъщи. И не, изобщо не се натиска да се вре в бебето - кротичко ще пере, ще пуска миялни и прахосмукачки  и т.н. Така ми олекна!  Това ми беше от последните неясни неща покрай прибирането вкъщи Simple Smile Разбира се, на изписването ще зависим от епидемиологичните мерки на болницата, но ако е позволено, ще има хора.
Ще изпратим свеки няколко дни след изписването (колкото да имаме възмжност да питаме каквото не ни е ясно, а тя пък скоро е вършила за другите си внуци), ще опитаме да се адаптираме малко сами и после ММ като трябва да работи, мама ми е на едно повикване разстояние без да ме тормози Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 12:20 от ToniShu

# 442
Любимата ми тема сте подхванали🥴
Свекървата точно веднъж ме попита “какво ще правим като се роди бебето, да идвам ли да оставам и тн” , казах и, че мм ще си е вкъщи 2 седмици и искаме да пробваме сами , ако евентуално имаме нужда ще се обадим за помощ” (уж разбраха, ще видим сега като се роди бебето)
Но с майка ми този разговор го водя вече може би не знам 3/4 път, последният от които вчера. Подхвана да ми обяснява как тя била предупредила на работа, че ще излиза в отпуск като се роди бебето. И аз обяснявам пак”мм ще си е вкъщи 2 седмици, той ще ми помага, ако имаме нужда ще звъннем(те живеят на 10 минути пеша от нас, а работата и е на 5 мин от нас) . Остави си отпуската за след тези 15 дни , когато мм ще се върне на работа, да знам, че и тогава ако имам нужда от помощ има на кого да звънна”
И тя на няколко пъти”ще го измислим не се притеснявай”, аз започнах да се напрягам и на няколко пъти повторих същото и казах, че ние вече сме го измислили така сме преценили и те няма какво да мислят. Накрая вече много се изнервих и казах, че ще ме ядосат и няма да пусна никой и това е, ако не се съобразят. Надявам се да го осмисли до раждането, защото не искам да съм груба, но пък ако се наложи - ще.

# 443
Аз тъкмо да тръгна да се оплаквам,че нямам никакви кандидати да ми помагат,ама като ви чета и стигам до извода,че то направо си е благословия Grinning

# 444
  • София
Те стоят в сянка и те дебнат за момент на слабост Wink

# 445
Ами първия път никой така и не прояви интерес да ми помага,та не си мръднаха и пръста,даже кой знае какво желание да идват да виждат бебето нямаха,а сега са още по-възрастни и съвсем няма да имат желание Grinning

# 446
Имам въпрос към мамите, на които им е вливан Феринджект. Има ли някакви условия преди вливането като да е на гладно и т.н?

# 447
Дени, подкрепям момичетата- навреме решавай проблема, за да не се тровиш вътрешно, нямаш нужда да от това сега.
Аз малко да се оплача- от вчера следобед съм с болки доста силни постоянни, като полупръстен на корема без горната част, ниско долу и от двете страни, конракции постоянно, но не са болезнени. По- късно ще отида док да ме види. Има ли някоя с такива болки, не са от време на време, постоянно, като силна мускулна треска😕

# 448
Малеее, като ви чета и осъзнавам, че имаме златна рода с ММ 😅
Мен пък ме е страх да съм сама отначало с бебето, та свеки ще си пуска болнични (по мое желание) за да помага. Майка ми и тя не се натиска, единствено каза, че ако искам да дойде, само трябва да ѝ звънна и ще остави всичко. Общо взето и от двете страни само предлагат помощ, но изобщо не са се сърдили за нищичко. ММ ще си е вкъщи, ама предвид това че ни е първо дете и двамата няма да знаем какво правим, предпочитам да има кой да каже “спокойно, нормално е, не се тревожи”.

# 449
И аз съм на мнението, че 10 дена са прекалено много. Майка ми дойде за около 3 дни, защото повечето май така правят (по това, което съм чела) и аз й предложих да дойде и.... ами нищо не можа да помогне. Тя се чувства като на гости неудобно й е да пита постоянно кое къде е (помага за готвенето), на мъжа ми му беше притеснено и неудобно (не си го каза, познавам го). Аз рева заради болките в зърната, тя горката гледа и не знае как да ми помогне. Гледам и на нея й се пълнят очите със сълзи... Кой на земята спи, кой на легло, защото нямаме място. Абе абсолютно излишно беше. Аз притеснена, тя притеснена, да си призная като си тръгна ми стана по-леко, защото и тя си ходи на работа.
Заплахите с това, че няма да ти говори са абсолютно глупави и детински, незачитане на личното пространство... вече и другите са го казали.
Ние на изписването бяхме 4 човекаа от 2те фамилии. Прибрахме се вкъщи всички, хапнахме на масата (мъжа ми беше приготвил всичко) и всеки (освен майка ми) си тръгнаха. Този път за второто смятам да си тръгнат всички. Даже обмисляме с мъжа ми да не каним никого на изписването, а директно да се приберем, но като наближи ще го решим, зависи в какво състояние съм след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт