Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 629
  • 799
  •   1
Отговори
# 420
Чак се напрегнах като чета Grinning Следващия път в който ме питат как ще раждам, съм се зарекла, че ще кажа анално и ще гледам сеир Grinning

# 421
  • София
Ахахахах 😂😂😂 “Нов метод, ти не го знаеш” 😂

# 422
Не очаквах наистина да получа такава подкрепа от вас! (Вече си мислех че ние сме си изгубили мозъците)

Благодаря ви много за отгорите! Да, ще трябва да им кажа и да бъда твърда, дори това означава да не дойдат въобще да видят бебето Sad

Първа бременност ми е и така се учат уроци. Надявам се да има следва път, и тогава на никой няма да си казвам датата, или ще кажа по късно дата хахаха

# 423
Ами предвид, че повечето хора вепе като родят и всичко е наред го съобщават публично, не знам криенето на термин дали върши работа хаха
За мен не е проблем да си казвам термина на близки и приятелки като ме питат, а ако не са ми близки казвам само другия месец и така.
За близките е тъпо и винаги съм се дразнела на големи хора, които се отнасят така с личното пространство на децата си, без капка разбиране, а егоистична сръдня. Не се чувствай виновна или ако предполагаш, че при по-груб тон от твоя страна после ще ти е гузни, измисли някоя благородна лъжа. Или бъди фалшиво мила, за да не я обидиш, но да постигнеш твоето.

# 424
Не забравяйте ,че без майките Ви и вас нямаше да Ви има !!! Един ден може и децата Ви да Ви изпратят на хотел ,за да усетите какво е чувството !!!
Не очаквах наистина да получа такава подкрепа от вас! (Вече си мислех че ние сме си изгубили мозъците)

Благодаря ви много за отгорите! Да, ще трябва да им кажа и да бъда твърда, дори това означава да не дойдат въобще да видят бебето Sad

Първа бременност ми е и така се учат уроци. Надявам се да има следва път, и тогава на никой няма да си казвам датата, или ще кажа по късно дата хахаха

# 425
Ами предвид, че повечето хора вепе като родят и всичко е наред го съобщават публично, не знам криенето на термин дали върши работа хаха

Аз не съм от хората, които си споделят майчиното мляко в социалните мрежи.... Това, че някой го прави си е негова работа. Има някои неща, които са лични в тоя живот...

Не забравяйте ,че без майките Ви и вас нямаше да Ви има !!! Един ден може и децата Ви да Ви изпратят на хотел ,за да усетите какво е чувството !!!

Дай тогава да нямаме никакво лично пространство и да не вземаме никакви лични решения, защото те не уважават нашите? Поведението на майката в случая е токсично и манупулативно и въобще не трябва да бъде толерирано.

# 426
Няма значение че аз съм родена благодарение на майка ми . Но някой ден дъщерите ми когато родят ще помоля само да ми покажат снимка на бебенцето и ще дойда тогава когато ме поканят. И няма да се натреса ако тя самата не ми каже «Мамо ела , ние ще се оправя с бебето но ще имаме нужда от теб по дома »

# 427
Ранарска, когато срещу теб стои егоист, трябва и ти да си егоист, че да се съхраниш "!!!!!" Много назидателно пишеш "!!!!!" 😉

А за тия нетактични въпроси... Вчера сме с моя навън, в кафе и до масата се приближава жена - майка на бивш мой ученик. И започва да ме разпитва кога ще се случи събитието. Отговарям - скоро. Не й е достатъчно. Продължава - е, ама кога де, кога. Отговарям пак възпитано - другият месец.
Доволна пита за вида на раждането. Дипломатично и възпитано, както се очаква от бившата класна на сина й, отговарям, че както прецени докторът. Следва лекция как естественото е най-хубаво и т.н. и т.н. и т.н. 🫣 Щях да припадна! Добре, че се усети сама и си тръгна ...

# 428
Ранарска това е супер, ама супер токсично! Децата НЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ!
Освен това уважение и любов се заслужават, а не се получават по подразбиране!
ДА кажеш на собствената си дъщеря в най-важния момент от живота ѝ, че ще ѝ се сърдиш, защото не поставя ТВОИТЕ нужди пред своите и тези на бебето си, е признак на егоизъм и емоционална незрялост, но не и любов.

# 429
Аз мисля, че може да има вариант за по дипломатически разговор между двете страни. Съгласна съм, че такива ултиматуми от страна на вашата майка са нетактични и груби, но предвид това, че жената е на 70 години има някои неща които може никога да не се върнат и за нея. И не мисля, че 70 годишна жена не може да помогне с нищо. На мен майка ми ми беше много от полза първите дни, дори ми помогна с изцеждането на гърдите, които, както казах, бяха станали твърди и болезнени. Готвеше, оправяше, пазаруваше ми, ядосваше ме също така, карахме се, но после се оправяхме. Свекърва ми ме дразнеше, защото на нея не мога да и кажа всичко, което мисля, така както на майка ми. Според мен това с поставянето на такива тежки граници е много крайно. В крайна сметка това не са някакви си там хора, а най-близките ни, тези които са дали живот на нас. Те също имат емоции и се вълнуват, а вкрайна сметка ние сме зрели хора и можем да се съобразим с някои неща. Всичкото вас го казвам в случай че отношенията са все пак в здрвословните граници, разбирате се с родителите като цяло и имате добри отношения. Ето сега на мен също не ми се иска да идват на изписване (предния път нямах такова (самоизписах се посред нощ) и мен като цяло ме напрягат такива простотии) не искам да идват и вкъщи, но сърце не ми дава да им откажа. Не мисля че е справедливо, а и човечно. Моля не ме нападайте, просто споделям още една гледна точка.

# 430
И то от жена на 70 години. Тя ако на тази възраст нее разбрала какво е лично пространство дс си се цупи сама на себе си.

# 431
  • София
Бабата на ММ има един лаф “ Ти като си прави кефа, пита ли детето иска ли да се роди?” Децата не са собственост на родителите си. Незачитането на граници и липсата ма възпитание у хората, е покъртително. Баща ми не се натиска, идеално ми е. Свекито е от онзи тип жени, които смятат само себе си за прави, не приемат чуждата гледна точка и се натрисат навсякъде. Казала съм, ако има нещо, ще си кажем. У нас ще бъде заключено, не идвай. Който иска да се обижда. Ние и нашето спокойствие е най-важно. С помощ освен да се нажежи ситуацията, няма какво друго да стане.
Най-абсурдното, което ме питат от около месец е как ще се казва бебето. Като продължение ми предлагат дори имена, приятели и познати.

# 432
Стига де ,момичета ! Нека жената да види детенцето на изписването поне. Няма нищо лошо в това !!!
[/video]

# 433
Нека отиде на изписването, разбира се, но и да уважи желанието на майката.. на собствената си дъщеря.
Като иска толкова да помогне, да отиде у тях, да почисти, да сготви и така.
После по живо по здраво и кой откъде е !!!

# 434
Да отиде на изписването, ама болницата й е на три часа път. После да не излезе с манипулацията "Три часа пътувахме, а ти сега ще ни върнеш обратно и няма да ни викнеш у вас", защото на мен на това ми мирише с оглед на манипулативните реплики още отсега.

Общи условия

Активация на акаунт