Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 634
  • 799
  •   1
Отговори
# 405
Аз и с първото нямах паника и сега също нямам.Ама аз съм от тези,дето се учат най-добре в движение и от практиката,разни лекции и теории не ми помагат.При първото нито съм ходила на курсове за бременни,нито съм се подготвяла за кърменето с конкултации и книги,пък кърмих 4,5 години,а много мами,дето се подготвяха не кърмиха и месец.То си е двустранен процес и си изисква участие и от страна на бебето,напасване между майка и бебе и много упоритост.

# 406
Здравейте момичета,
Следя ви постоянно и съм научила много неща от вас. Не мога да повярвам колко малко остава! Пожелавам на всички леки последни седмици Simple Smile

За щастие за сега имам лека бременност без проблеми. Но сега ми се появи един… доста странен за мен проблем, който ме терзае от 1 месец вече и реших да пиша тук за съвет. С ММ живеем в градът от където е той, а моето семейство е на 3 часа път от тук. Моята или нашата представа за първите дни след раждането са че ще се приберем вкъщи и ще си гледаме бебето двамата. Родителите му могат да идва на дневни посещения за най много 1 час на ден, а от моето семейство - майка ми и братовчедка ми, могат да дойдат след 1 седмица и да останат в хотела до нас за 1-2 вечери. Но преди 1 месец стана ясно че майка ми и братовчедка ми нямат това намерение. Техният план е да дойдат тук когато аз им напиша че съм в болницата и да останат у нас 10 дни ‘да гледат бебето’. Първо бебе е от всички страни и разбирам че всички го очакват и ще се радват, но мисля че такива гостувания ще дадат повече стрес към мен и ММ. Казах им как ние виждаме нещата и че не мисля че е добра идея, докато вчера не ми казаха че въпреки че ‘ние не ги искаме’, те ще дойдат, а пък ако не им отворя вратата, няма да ми проговорят повече.
Бихте ли ми дали съвет? Какво да им кажа? Груба ли е нашата гледна точка?
Майка ми е над 70год и само ми повтаря че може да не види второ внуче и сърцата им щели да се скъсат ако не видят новороденото на първия ден.

Благодаря и се извинявам за дългият пост

# 407
Твоят или вашият план е да си гледате сами бебето? Те имат ли ключ от вашия апартамент? Защото ако нямат, няма как да дойдат докато ти си в болницата.
Аз бих била крайна, дори груба. Манипулацията на майка ти е смешна и детинска. Щом ще се сърди за такова нещо, значи не иска да види толкова детето след това (нямала да ти проговори пишеш). Аз дипломатичен съвет не мога да ти предложа. Дано тук срещнеш такъв!

# 408
Здравей Дени,
Разсъждаваш абсолютно правилно. Това е вашият начин с мъжа ти, вие така искате и ако роднините не сметнат да се съобразят, това си е лично техен проблем.
Не позволявай да ти вменяват вина, по никакъв начин!
Постави граници още сега, иначе после ще стане много по-лошо.
И моята майка реши да цъфне на вратата след като се прибрахме от болницата, въпреки изричната забрана от моя страна (бях и с Ковид и съвсем нямаше никаква опция да пусна когото и да било), стана голям панаир и не си говорихме месец-два. Тя осъзна грешката си, извини се и сега нещата са окей(не че не изкача по някоя драма).

Не позволявай на никого да ти отнема вашите си първи моменти с бебето!!! И какво ще ти помагат? Ще си го прехвърлят от ръка на ръка и най-много да му лепнат някой вирус! Айде нема нужда!
Така наречената помощ от майки, свекърви, роднини трябва да се изразява единствено в домакинства е, пазаруване и т.н, а мама да се гушкам с бебо и да се напаснат. Но повечето рода не си представя така нещата...
Отстоява себе си и бебето си! ❤️

# 409
Нашият план е да си го гледаме сами. Аз излизам в болничен тази седмица, а ММ ще си вземе 6 седмици почивка като се роди бебето. И живеем на 1 Мин от мол със супермаркети, доктори и ресторанти. Така че даже с колата няма да трябва да ходим никъде.
И не, те нямат ключ за нас. Добре че не съм им дала!
И да допълня, ако това има значение - тъй като вкъщи имаме място за гости, не е да няма - те за това са вече обидени че искаме от тях да останат на хотел.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 09:10 от Deni1234

# 410
  • София
На 70 години не виждам с какво може да ти помогне дори при най-добро желание. Кажи й просто, че нея щадиш и пазиш и че ако не дочака да си види внучето след месец, значи това си е Божа работа и никой нищо не може да промени. Такива “няма да ти проговоря” сме ги виждали и чували - издържат твърде кратко, споко Simple Smile Едно време баба ми: “ако не поканиш братовчедка си на сватбата, аз няма да дойда”. Казах й да не идва, щом не иска -  на 80 години игра хоро като млада девойка 😄
Пък и отначало аз лично даже бих се радвала да ми досажда един човек по-малко Simple Smile Между другото, бабите като не са гледали малко дете от 20-30 години, доста са забравили и хич не са в помощ!

# 411
Дени ,добре дошла!!
Съгласна съм с момичетата...
Аз имах в третия месец подобен спор и ти казвам че когато избрах да ценя личното си пространство просто ми се обърна всичко.Според мен ще си по-спокойна и може да избегнеш нежелани съвети или да има неща които искаш да ги направите по свой начин с половинката.Разбира се,нищо лошо да видят бебо който и да е,но съм преценила и съм казала че това е по-личен момент,да не говорим за вируси,целувки и неща които просто ще са кошмарни ако видя.Та просто първия месец ще си е около мен и който иска да се сърди,не желая да си създавам неудобства и да си губя някои моменти.

# 412
Ако смяташ,че ще цъфнат на вратата без да се съобразят с твоето желание просто не им казвай веднага,че си родила,а поизчакай поне да мине една седмица от изписването да имате време да се напаснете с бебето и на теб да ти се поуспокоят хормоните.Малко е хард,ама ако не разбират от дума...

# 413
Ако смяташ,че ще цъфнат на вратата без да се съобразят с твоето желание просто не им казвай веднага,че си родила,а поизчакай поне да мине една седмица от изписването да имате време да се напаснете с бебето и на теб да ти се поуспокоят хормоните.Малко е хард,ама ако не разбират от дума...

Аз затова на никой не съм казала датата на термина и адски много ме дразнят като почнат да ме разпитват.. и то не само близки хора, ами сульо и пульо.
"За кога е събитието?", "Ама ще го вадите ли предварително?" ...

# 414
На 70 години с какво би помагала с бебето ? Бебето в начало яде сере и спи. Помощ трябва с това да ти сготви някой а щом мъжа ти ще почива не виждам сложност в това. Аз бих била категорично крайна и бих и казала . Щом избираш да не си видиш внучето и да не ми говориш избора си е твой , но смятам че е крайно не уместно ла отнемаш от мен мига който никога няма да имам повече с детето си а именно първите седмици на саме като истинско семейство за да се усетим и нагодим.

И мен ме питат постоянно кога ми е термина. Казвам аз не казвам а и освен това ще раждам доста по рано. Е то е ясно че е по рано ама кога е термина ! Абе я бегай бе няма да кажа ! Когато родя ще разберете

# 415
Че и 10 дни!!! Аз разбирам 1-2... ама 10 🙄

# 416
  • София
Ауу, Няма смисъл, това второто е така интелигентно формулиран въпрос… бих изпаднала в неудържима нужда да обясня на задалия го колко е прост (дано не е твой близък, че да се обидиш)

При нас ще дойде свеки, заради кучето, което не стои само (не питайте). А и ММ си я иска да му помага, докато съм в болницата. Ще дойде към седмица преди секциото  ми и ще си тръгне  2-3 дни след като ни изпишат. Нашите само за изписването и после ще се уговарям с тях кога да дойдат пак, може би като свърши на ММ бащинството.
Точна дата никой не знае и учудващо засега никой не е питал.

# 417
Хахахаа толкова е интелигентно, че една позната наскоро така ме извади от кожата.. викам и "не желая да споделям такива неща" "Ама защо, то било най-естественото нещо да питаш една бременна".
- Може би, ако си расал в обор и нямаш грам тактика и уважение към личното пространство на хората...

# 418
Дени, отстоявай си мнението и бъди твърда! Казваш им искаме да сме сами, добре сте дошли на изписването (примерно), но гости вкъщи приемаме след 1 месец. Ако искат да се сърдя, имат пълното право. Но както каза Анастасия по- горе, това е евтина и долна манипулация от страна на майка ти.
А на всичкото отгоре и братовчедка ти иска да мъкне?! Абсолютно недопустимо. Тя от какъв зор ще се вре при толкова малко бебе, че и у вас...
Треснал ги е хормона повече от теб Sweat Smile  Не се поддавай. Ако ти е трудно ти да им кажеш това, нека мъжа ти го направи. На него няма и да могат да мрънкат и извиват ръцете толкова.

Успех, не им се давай!

# 419
те освен че питат кога е термина че и питат коя седмица си . Викам 8 месеца 😀ама то 8 месец е обширно понятие . Викам еми това ти е достатъчно нее ли ?

Общи условия

Активация на акаунт