Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 696
  • 799
  •   1
Отговори
# 300
Тони носа е ои бременноста а гласа е от киселините , ако нямаш изразени то е от скрит тих рефлукс. Имам този проблем и бях на унг онзи ден . Оьесни ми човека че просто изгарят сливиците и или правим кх кх без причина или имаме променен глас това е от стомаха .И  било често срещано

# 301
Тони запушеният нос е хормонален ринит, който ще отлшуми след бременността. така съм от няколко месеца. Пръскам си Стеримар и от време на време Синулан, че иначе не се търпи при мен.

# 302
  • София
Добре, че казвате, момичета - благодаря ви много!!! И на мен ми е странно, че абсолютно нищо друго ми няма - ето, даже днес гласът ми не се променя изобщо. Не бях и чувала за скрит рефлукс, а ям каквото ми се яде и хич не го мисля, щото уж нямам киселини Simple Smile За носа ми е ясно, защото е ужас откак съм забременяла, но сега нещо се промени и започна по веднъж в денонощието да се налага да го издухвам. Ама пак - все същият бистър сопол си е, както винаги…. Няма да си отменям пробата на раници днес, значи.

# 303
Тони и аз нямам киселини , от точно преди коледа почна да ме боли едната сливица и да отдава в ухото , беше супер странно защото вечер и нощем ме боли денем нищо ми няма 🤷♀И така през ден примерно , ден вечер боли , ден нищо ми няма. Бяха празници и реших да ида на Унг след тях. И това ми каза човека че промяната в гласа переоличната или ей такива странни болко не болки в сливиците , или път все едно имаш секрет и правиш кх кх .Това е тих рефлукс . Защото и аз му казах аз киселини имам изключително рядко 🤷♀Човека ме прегледа обстойно .
Иначе носа ми е запушен переодично, имам някакви сополи. Но в предната бременност беше по зле , накрая точно ми течеше цял месец и в мига в който родих спря .

# 304
И аз имам киселини и само вечер болки в гърлото , гласът ми се променя брутално. Носът ми е редовно запушен, от студено и прием на много вода ми е супер.
Колкото до шийката,аз си имам и контракции като предната бременност и за това бухам магнезий ударно. Кака я родих в 37+2, преди два месеца зарди контракции и зацапване започнах и магнезия, имах и скъсена шийка на 2 см. Аз също съм на терапия, с тромбофилия съм. Драмата е , че сега спирам аспирина и искат 3-4 седмици да са минали от него за упойките - дали епидурална за естествено дали спинална за секцио ако се наложи. И съответно искам да устискам до 37, това са четири седмици и броени дни....

# 305
Момичета,ще носите ли колан след раждането и на каква марка сте се спрели?Не мога да се  сега дали сте го коментирали?

# 306
За коланите- май повечето бяхме на мнение, че не вършат кой знае каква работа...но назад в темите коментирахме, ако някой е ползвал да сподели😊
Аз забравих да споделя много важен момент...отивам да си взема 45 дневния болничен онзи ден и с док се уговаряме за тонове кога да ходя и вика дай и сега да видим как са тоновете. Готова съм да си тръгвам и  я питам как процедира при секцио, дати, ще чакаме да си тръгне само или....и док вика , ама защо секцио , тя си е с главата надолу 🤗🤗😳😳😳😄😄😄аз щях да припадна, е викам тя 5 месеца е все с дупето надолу...но сега е главично в 34 седмица, така че винаги има надежда за мамите, които като мен искат да раждат естествено. Надявам се така и да си остане🥰
А от няколко дни и при мен започнаха болките като мускулна треска и болки ниско във влагалището, както споделяте предните дни

# 307
Ооо добре че казахте за носа, сополите,киселините. Не ми дойде наум ,че е пак екстра на бременността. Не се чувствам болна ,ама от два месеца поне го влача, постоянно трябва да се изкашлям да прочистя гърлото. А като се закашлям всичко ми се надига и изгаря. Киселини си имах поносимо,ама сега е страшно. Вземам гавискон ,ама е моментно облекчението. Е, броя си дните аз, при мен наистина не остана. Другата седмица ще се запознаем с бебето. Все си мислих,че до сега все някоя от февруарските мами (в началото)ще се е похвалила. Дали ще открия сезона? Няма ли други,които са скоро

# 308
Аз съм за началото на февруари,ама при мен като гледам май нещата отиват към преносване като миналия път.

# 309
Момичета да ви питам, вчера ходих до сестрата да ми мери кръвното и понеже ръцете ми са с една алергия от която се пукат, тече кръв абе ужас направо, та тя като не видя в кръв ме проми с марля с кислородна вода и наистина кръвта веднага спря, обаче след това като че ли ми станаха още по сухи тези участъци. Имате ли идея кислородната вода по принцип ли така пресушава или на моята кожа действа така, защото сега имам порязано на ръката, което искам да промия че постоянно кърви, но по добре пак промивка с марля или направо мога да го полея? Сори за тъпия въпрос ама нз как най добре се действа при рани и дали пресушава много по принцип, ако някой скоро е ползвал моля да сподели дали му действа така.

# 310
Аз затова до някъде се радвам,че съм с предизвикване. Имам си дата,отивам,приемат ме. Няма да стоя на тръни вкъщи кога точно ще е , няма да пренося и всичко ще свърши две седмици по-рано(че и без това не издържам вече бременна с две дяволчета вкъщи)Ако всичко върви добре като предния път се надявам да не се наложи система и да не усетя онези страшните контракции при предизвикване ,за които говорят( това беше с първото ми раждане) Ами само ще сложат гел или балон да предизвика поне см разкритие и да спукат водите. Тогава би трябвало да тръгне и да не отнема много време,ама кой знае. Отивам положително настроена,пък да видим.
Аз съм за началото на февруари,ама при мен като гледам май нещата отиват към преносване като миналия път.

# 311
  • София
Аз съм на 01.02, но освен някоя друга контракция нямам други индикации. Разбрала съм се с бебето да изчака до 20-ти, че да избегнем Козирога, че имаме едно рогато вкъщи и две ще ми дойдат в повече 😆 След 20-ти ще го очаквам ☺️ Това чакане ще ме довърши. Дано да не пренося 🙏

# 312
И моят термин е тогава. А от около месец вече искам да раждам 🤣И аз индикации нямам и ако трябваше да чакам не знам как щях да издържа. Вкъщи сме със стълби и вече мисля да започвам сериозни опити да подпомогна процеса.
Аз съм на 01.02, но освен някоя друга контракция нямам други индикации. Разбрала съм се с бебето да изчака до 20-ти, че да избегнем Козирога, че имаме едно рогато вкъщи и две ще ми дойдат в повече 😆 След 20-ти ще го очаквам ☺️ Това чакане ще ме довърши. Дано да не пренося 🙏

# 313
Аз затова до някъде се радвам,че съм с предизвикване. Имам си дата,отивам,приемат ме. Няма да стоя на тръни вкъщи кога точно ще е , няма да пренося и всичко ще свърши две седмици по-рано(че и без това не издържам вече бременна с две дяволчета вкъщи)Ако всичко върви добре като предния път се надявам да не се наложи система и да не усетя онези страшните контракции при предизвикване ,за които говорят( това беше с първото ми раждане) Ами само ще сложат гел или балон да предизвика поне см разкритие и да спукат водите. Тогава би трябвало да тръгне и да не отнема много време,ама кой знае. Отивам положително настроена,пък да видим.
То аз миналия път също бях с предизвикване,щото госпожицата си беше много добре там вътре и хал хабер си нямаше да излиза GrinningСега се надявам да имам истински контракции и да тръгне сама,че миналия път нямах въобще.

# 314
Забравих да кажа, ще от продуктите на Матернеа съм много доволна. Като родих каката и ми излязоха доста стрии и с техните кремове се прибраха, но си иска постоянство. Отделно кремчето за зърна е без отмиване и то също се ползваше много вкъщи.
gvendolinka потърси крем с невен и вазелин, дефламол също върши прекрасна работа.
 Вкъщи имам правено кремче против подсичане от варненска аптека, с него изгледах каката, всякакви рани при мен и мъжа ми спасява. Сега и с бебо ще го ползвам за дупето, оправя кървящи рани. Ако прецениш отивам , вземам и ти го изпращам ❤️

Общи условия

Активация на акаунт