Февруарчета 2024 - Тема 10

• 41 529
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
Може и онлайн, с евротръст.
Вероятно, ако има пълномощно, ще му го дадат и на него, ама с НОИ никога не може да си сигурен Sweat Smile

Иначе самата процедура отнема точно 3 минути, ако няма опашка от чакащи.

# 631
Значи единственият вариант е да се пробвам с Евротръст, но като си знам възможностите с тези технически неща, от сега е загубена кауза 😂 Благодаря ви, момичета ❤️

# 632
  • София
А този ПИК лично ли трябва да си го изкарам, тъй като нямам възможност да ходя по институции и трябва да лежа. Възможно ли е моят съпруг да отиде вместо мен 🙄
Сваляш си на телефона Евротръст приложението и не се учудваш, че при настройването му ти искат доста лични данни - нормално е и не е рисково точно с това приложение. Имаш три безплатни електронни подписа - с един от тях си подписваш заявлението за ПИК от НОИ. Ак ти хареса или ти потрябва в бъдеще, минаваш на платена версия и си подписваш каквото ти скимне онлайн.
Не е трудно, обещавам ти! То си те води, ти само четеш и изпълняваш.

# 633
Анастасия, ти всяка седмица ли ще пътуваш за тонове? Как се чувстваш в колата?
Момичета, знам, че го обсъждахме, обаче хич не ми е ясно с изплащането на болнични. Моля ви да ме насочите ако има тема във форума да попитам там кога ще изплащат януарски болничен, да не спамя тук.
Аа не, не. Вчера пътувах, че и за преглед. Иначе ще ги меря тука в моя град при една частна АГ и ще му пращам резултати на моя доктор от София по Вайбър. А в кола се чувствам добре. Спря и да ми е лошо вече по завои. Само спираме по-често за тоалетна.

# 634
Още днес ще пробвам, че ми омръзна само да се чудя всичко наред ли ми е с болнични, майчинство и т.н. 🤗

# 635
  • София
Пиши ми, ако потрябва помощ Wink

# 636
Мале, толкова съм благодарна, така не ми се разкарваше и на мен да си вадя код. Точно за 5 минути изтеглих и евротръст, и си изкарах код за НОИ. БЛАГОДАРЯ! Ето затова се кефя на тази група. Отново в помощ на блейки като мен Grinning
А този ПИК лично ли трябва да си го изкарам, тъй като нямам възможност да ходя по институции и трябва да лежа. Възможно ли е моят съпруг да отиде вместо мен 🙄
Сваляш си на телефона Евротръст приложението и не се учудваш, че при настройването му ти искат доста лични данни - нормално е и не е рисково точно с това приложение. Имаш три безплатни електронни подписа - с един от тях си подписваш заявлението за ПИК от НОИ. Ак ти хареса или ти потрябва в бъдеще, минаваш на платена версия и си подписваш каквото ти скимне онлайн.
Не е трудно, обещавам ти! То си те води, ти само четеш и изпълняваш.

# 637
  • София
Хахахах, то май всички сме се научили как става, само защото не ни се ходи до НОИ Grinning Пак добре, че има опция Wink

# 638
Няма смисъл,именно заради това беше и мотивът ми  да избера моята докторката.Тя подкрепя нормалното раждане и не те кара да родиш секцио,защото така ще й е по-удобно на нея,а не поради това,че някаква медицинска индикация го налага!Аз понеже съм медицинско лице и знам и рисковете на цезаровото сечение,та за това избрах нормалното раждане!И да,да родиш със секцио въобще не е лесно според мен,това си е коремна операция.😬
Но когато се касае за теб и знаеш,че и в нормалното раждане могат да се объркат разни неща,пак си е страшно!Важното е всички д а преминем успешно през това иначе много яко преживяване за всяка жена и да се справим,а най-вече да родим здрави бебета!

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 18:01 от Мария 1

# 639
Днес или утре би трябвало да имаме първото бебче в групата.Mira,пиши като мине събитието и стискаме палци да стане бързо и леко Heart

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 17:57 от nieves85

# 640
Успех!🍀🙏🏻😇

# 641
Момичета, вече и аз имам ПИК, наистина беше лесно 😁 Благодаря за помощта ❤️
А имам въпрос към вече раждалите мами. Как усетихте, че ви изтичат водите, как изглежда? Аз понякога си имам по-обилно течение при по-продължително движение, а и поставям Утрогестан, който понякога през целия ден изтича, та ме е страх, че ще изпусна този момент 😀

# 642
  • София
Момичета, вече и аз имам ПИК, наистина беше лесно 😁 Благодаря за помощта ❤️
А имам въпрос към вече раждалите мами. Как усетихте, че ви изтичат водите, как изглежда? Аз понякога си имам по-обилно течение при по-продължително движение, а и поставям Утрогестан, който понякога през целия ден изтича, та ме е страх, че ще изпусна този момент 😀
Точно този въпрос зададох днес на януарските мами като минали през това. И на АГ писах, че имах обилно течение и се уплаших да не би да са води, че днес си направих доста добра разходка и доста упражнения на рехабилитационната топка. Според АГ и други мами бебето е вече голямо, тежи и най-вероятно притиска мехура и се изпускам. Ако са води би трябвало да се усети като напишкване, което не можеш да контролираш, т.е. и да се стиснеш няма как да го спреш.

Сега да ви кажа и за тази топка - имам я от предишното раждане, т.е. взех си да си правя упражнения на нея за отслабване след раждането. Резултата беше уау, даже приспивайки бебето не усещах как активирах мускулите на тялото, а коремните преси са топ. Сега се сетих за нея, че е прибрана в шкафа и я вкарах в действие, започнах да гледам клипчета за упражнения за по-лесно раждане и малко по малко да подканвам бебока да излиза. Та препоръчвам я - евтина и полезна покупка е, която ще ви върши работа преди и след раждане ( мисля че са към 30, 40 лв. с помпата).

Относно нормалното раждане - за мен няма по-нормален процес от това. Както казва баба ми - майките сме създадени за да понесем тази болка. Операцията е в пъти по-страшна поне за мен. Но да не забравяме, че най-важното е да сме спокойни и ако една жена ще се чувства по-добре със секцио, защо не....21 век сме, имаме право на избор.

# 643
И за мен операцията е по-страшна, но уви за 2ри път ще съм с операция. Няма значение как, няма значение кърмиш ли, има значение любовта и грижата. Ох и аз съм в 36г.с. постоянно боцкане отдолу с позив да пишкам и пишкам малко, но усещам голямо облекчение, явно бебето притиска наистина много, защото урината вече 2 оъти всичко е чисто. А това боцкане и с първото го имах един месец ужасно некомфортно е, точно като че ме удря и лека болка с желание веднага да пишкам.

# 644
Мен от няколко дни ме пробожда долу ниско във влагалището,за секунди точно като ток,не е свързано с това дали ми се пишка или не.Не знам дали не е от това,че бебето слиза надолу и главата му притиска шийката.

Общи условия

Активация на акаунт