Термин Август 2024 ♥ - тема 2

• 41 386
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Какви витамини пиете?

# 316
Аз пия само метилирана фолиева киселина и вигантол. Предполагам ,че на следващия преглед ще ми кажат има ли нужда от нещо друго. Blush

# 317
Аз също пия само метилирана фолиева киселина и iMoM (кафява опаковка) турски са, бяха ми ги препоръчали там от клиниката, но или едното или другото пия, не ги смесвам, защото imom е комплекс от витамини +фолиева.

# 318
Аз пия Pregnacare max.

# 319
Аз пия метилирана фолиева (въпреки че нямам мутация, според мен се усвоява по-добре). Взимам и витамин Д 5000 с К, както и Омега 3.

# 320
Аз днес бях да си заведа ЖК по здравна каса.
Пуснаха ми кръвни изследвания , кръвно ми мериха , мерки , измерване на бебето и микробиология.
Сега предстои на 15.02. Феталната , като там направо ще си заявя и пренатеста.Ама лак ще изкарам до 15 без един преглед ?! Та май ще ида някъде на частно.
Иначе след 12 г.с. вече ще си се проследявам и в Надежда.Та поне ще имам прегледи на две места и по-често.
Marbella, ако си от София при кой се записа по Здравна Каса.

# 321
  • София
И аз съм с тях , но спрях омегата за момента ,защото ми става доста лошо от нея.

# 322
Наде, както сме под стрес, чуваме какво ли не Simple Smile
Аз пия метилирана фолиева, магнезий, В6, омега с убикванол, холин, витамин Д, К2, Алфа липоева киселина, витамин С, желязо. Имам и комбинирани, но докато ги пия отделно, те почиват

# 323
Аз пия метилирана фолиева, магнезий, В6, омега с убикванол, холин, витамин Д, К2, Алфа липоева киселина, витамин С, желязо. Имам и комбинирани, но докато ги пия отделно, те почиват
Каква алфа липоева пиете?
Здравейте. Аз съм от юлската тема, но забелязах, че при вас върви доста добре комуникацията. Вчера бях на бхс и лекаря забеляза, че шийката ми е доста къса-2.85 и ме прати на консултация при д-р Христов ит Надежда. Някой има ли опит с къса шийка. Срещнах мнения, че изписват алеракт, в който има алфа липоева киселина.

# 324
  • София
Само мога да кажа за доктор Христов, това, което са ми казвали и съм прочела - много добър лекар. 
Не се тревожи, в добри ръце си, правилно си насочена.

# 325
Oilessen 1000 IU - витамин D до раждане
Neopholic Meta 2x400 mcg - засега са ми казали да пия до скрининга за прееклампсия (хетерозиготна мутация имам)
B12 метилиран - пак заради хетерозиготна мутация - само че не знам как да го приемам. АГ каза през ден, аз съм на сппрей обаче - better you. Имунологът пък каза 10-12 впръсквания - почивка 2 седмици и изследване. Та не знам какво да правя … 😏

Вие как приемате B12?

# 326
Не съм от София , от малък град съм .В София ще се следя частно.
Аз пия Алеракт и предишната бременност пиех.
Доктор Христов е най-добрия!Ще ти даде най-доброто мнение , а ако се наложи серклаж , отново няма равен.Мои близки са били при него и всяка една е от доволна по-доволна.

# 327
Тези от вас запознати с хормоните на щитовидната, как ви се струва този резултат:
TSH 2,510 mlU/l
FT4 16,10 pmol/l

Гледах, че за бременни референтните стойности са малко по-различни и за TSH съм на горната граница за 1ви триместър, а FT4 е по-висок даже. 😳
Според моят ендокринолог д-р Начев, TSH при бременност трябва да е под 2, като под 1 също е ок. Не е проблем когато е много ниска стойността за бебето, но е важно да няма гадене и сърцебиене, което показва че се натоварва сърцето. Аз съм с Хашимото и в момента пия 125мг Елтироксин.

# 328
За съжаление, момичета, напускам групата. Кухо яйце, току що ми потвърдиха със сигурност. Още не знам на кой свят се намирам

# 329
Каква алфа липоева пиете?
Здравейте. Аз съм от юлската тема, но забелязах, че при вас върви доста добре комуникацията. Вчера бях на бхс и лекаря забеляза, че шийката ми е доста къса-2.85 и ме прати на консултация при д-р Христов ит Надежда. Някой има ли опит с къса шийка. Срещнах мнения, че изписват алеракт, в който има алфа липоева киселина.
Sparky, моята не е в алеракт, а отделно. Приемам 600 грама на ден, заради един хематом, който имах и изследванията, които четох в тази връзка. Знам, че е много добра и за превенция на преждевременно раждане, но не знам там точно какви дози се приемат. Не си притеснявай за шийката, важното е, че е проследено и хванато на време
Майче, желая ти от сърце успех следващия път Heart приятелски съвет от мен - помисли за смяна на следящия те лекар Hug

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 19:20 от Amelin

Общи условия

Активация на акаунт