Азиатска козметика и грим - тема 27

• 72 976
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Смърфиетка от къде купи маската? Ще чакам да споделиш отзиви за нея 🤗

Маската е хубава (ако става дума за синята). Купувала съм я от bestcare в България, точно мини размера. Мисля, че я имат постоянно, включително и нормалния размер. Хидратира добре, не лепне, не мазнее. Бих я повторила.

За тази маска става въпрос:
https://my.laneige.com/bouncy-firm-sleeping-mask.html

Нова е, сега я пускат на пазара.

# 421
Привет, дами. От около месец съм загледала този тип козметика. Нищо не разбирам...Импулсивно забърсах в Лили Volume Tox pro на Medi Peel и определено ми допада.
Доста положителни отзиви намерих и за други техни продукти и реших да тествам.
Имат щанд в The Mall и сериозни отстъпки и утре.
Аз че се отнесох в покупките...факт, но ми напълниха торбата с тестери.
Благодаря, че спомена за щанда на Medi peel. Минах оттам и взех този крем:
https://www.barecare.bg/medi-peel-hyal-kombucha-tea-tox-cream
Ще пробвам да  възстановя кожната бариера и с него.Wink
Бях си харесала и gold age tox cream, но консултантката каза, че златото може и да дразни кожата. Въобще много мили и информирани девойки. Blush Хубаво беше, че можеше да се пробват на място всички продукти, а цените бяха 30% надолу.
 Дадоха ми доста мостри, заедно с една мини опаковка от крема за шия подарък. А от късметчетата изтеглих и безплатен анализ на кожата. Добре се справи програмата, даже ме подмлади с няколко години, и тя ми стана симпатична.Heart Eyes

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 17:01 от AnnM17

# 422
# 423
  • Germany
😆 Не научиха тези мъже правилните отговори

# 424
  • София
Честит празник на най-красивите момичета!

Grinning  Обхвана ме параноя с тази Стилевана.  Неточните и непълни адреса обикновено стават ясни вече при куриерите на място или Спиди го ползва като номер - елате в офиса, адресът непълен и куриера не ви намери, а на кутията всичко си пише.
Моята поръчка от Стилевана вече е в превозвача. Направих поръчка на 02-01-2024... В началото чакаха 4 продукта да им доставят, после два и накрая ми писаха, че една нощна маска няма да я заредят и ще ми върнат парите за нея. Отговаряха ми на имейлите, не съм имала проблем с изпращане на допълнтителни данни. Дразни ме, че в сайта продуктът е наличен, пък всъщност чакат доставка.

# 425
Здравейте, дами! Отдавна ви чета, но не съм се престрашавала да пиша. От година използвам корейски продукти за грижа. Все още не съм ги свършила, но минават 12 месеца откакто се ползват и трябва да ги сменя. Кожата ми е от смесена към нормална, с омазняване в Т зоната, особено лятото. Искам нещо по-добро околоочно, тъй като имам тъмни кръгове и фини линии. (на 29г.) Иска ми се измивен продукт, който хубаво да премахва омазняването и порите. Дневен крем по-подходящ за лятото - да не лъщи, нощен крем, който силно да хидратира и общо-взето каквото може да ми препоръчате. Ползвам следните неща в рутината си :
> Beauty of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser 100ml
> COSRX Full Fit Propolis Synergy Toner 150ml - хубав е, но искам нещо освежаващо, а този оставя лепкав слой
> Beauty of Joseon Glow Serum 30ml - също добър, но и неговия срок изтича
> Farmstay Snail Repair Eye Cream 40ml - не виждам особена промяна за толкова време, в което съм го ползвала. Явно е слабичък.
> Beauty of Joseon Dynasty Cream 50ml
> Beauty of joseon Relief Sun Rice Probiotics 50ml - това ми е фаворита, мисля пак да го поръпам, но искам и още един, който е за силно мазна кожа през лятото.
Много ще съм благодарна за напътствия, тъй като виждате всичко, което ползвам е манджа с грозде 😄

# 426
Ivetah, с комбинирана към нормална кожа съм и при мен добре работи двуфазното почистване вечер. За първа стъпка в момента ползвам балм на Beauty of Josseon, преди това с години олио на европейска марка. Друг метод, който спазвам: веднъж седмично измиване, ексфолиант със салицилова киселина, после глинена маска, измиване с олио/балм и хидратация.
Също добър ефект от глинени маски (напр.с ниацинамид и Вит.С на Mary&May).
Околоочен, който не бил нищо особено като формула, но съм доволна как работи и срещу тъмни кръгове, и като овлажняване - с колаген и ретинол на Hada Labo. Ретинол силно казано, всъщност е във форма, която служи за антиоксидант, ползва се като дневен и нощен.
Крем, с който ще остана и през лятото - all in one на Cosrx.
За силна хидратация за вечерна рутина ще следя и аз какво ще ти препоръчат тук.

# 427
  • Deep in Clinicals
Ivetah,
разгледайте линията Birch Tree на Round Lab.

Вкл. и тази слънцезащита, подобна е на BoJ, но по-хубава.
Но за силно мазна кожа обмислете минерална.

Околоочен крем:
BLITHE - Pressed Eye Cream Caffeine 1.0
BIOHEAL BOH - Vitamin Toning Dark Spot Eye Cream
RNW - DER. BLANC Eye Contour Cream
Mary&May - Tranexamic Acid + Glutathione Eye Cream
Goodal - Green Tangerine Vita C Dark Circle Eye Cream

За силна хидратация вечер - наслагване на нисковискозитетни продукти, шийт маски, маски с отмиване. Кремът е със запечатваща функция и не е добра идея да се разглежда изолирано от рутината.
И да, подкрепям Mama xxl - двойно почистване и включване на BHA.

# 428
Слънцезащитата на round labs буквално изсветли кожата ми от някои петна, много е хубава, но относно финиша не виждам особена разлика с тази на BoJ.
За жалост сега ще трябва да я заменя с някоя по- издръжлива на потене, обмислям да купя тази на skin1004, притесняваме само че не мисля че ще е толковах хидратираща.
Catalano, много благодаря за препоръката за крема на ETUDE 2xbarrier intensive cream, в крайна сметка на него се спрях първо и много ми допада, кожата ми не го изпива веднага и хидратацията е  много трайна. Ако имаш и препоръки за хидратиращи тонери (бонус ще е и такива които се борят с пигментация) ще съм много благодарна. Отново такива без ХК. Simple Smile
За сега намерих само на I am from - Rice Toner

# 429
  • Deep in Clinicals
Ако имаш и препоръки за хидратиращи тонери (бонус ще е и такива които се борят с пигментация) ще съм много благодарна. Отново такива без ХК. Simple Smile
За сега намерих само на I am from - Rice Toner
ETUDE - Soon Jung pH 5.5 Relief Toner
Anua - Heartleaf 77% Soothing Toner
ROUND LAB - 1025 Dokdo Toner
Isntree - Yam Root Vegan Milk Toner
COSRX - Pure Fit Cica Toner
Purito - Oat-in Silky Toner
ONE THING - Artemisia Capillaris Extract Toner
mixsoon - Bean Toner
Benton - Snail Bee High Content Skin Toner
numbuzin - No.1 Pure-Full Calming Herb Toner

# 430
  • софия
Глас за серията birch на Round Lab. В момента я ползвам малко извън сезона, за който я бях приготвила. Хубаво хидратира суха кожа, лека е и мисля, че и  на по-мазна ще е добре.
Да питам, очният крем на bioheal, който препоръча незаменимата Catalano пробван ли е, или по състав се предполага, че ще изсветли?
За този на М&М не бих казала че прави нещо повече от хидратация(поне при мен). Няма да го повторя, за разлика от други продукти на марката.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 20:17 от swetulka

# 431
  • София
Catalano, ще ти скрийншотвам препоръките. Безценни са 💎🌹🤗

# 432
  • Deep in Clinicals

Да питам, очният крем на bioheal .... пробван ли е, или по състав се предполага, че ще изсветли?

На база състав. Не съм в таргета на тези кремове и не съм ги пробвала.
 Затова и все се оправдавам, че нищо не препоръчвам, а само предлагам опции - всеки да обмисли за себе си.

# 433
  • Бургас/Пз
Пратих нов адрес на Стилеваната в петък , но днес още не е изпратена. Взех да се изнервям още на първата поръчка . Ако ще чакам по два месеца всеки път….

Момента , искам да споделя неща с вас и ми е интересно да чуя мнението ви.
Преди около 2 години започнах да ползвам азиатска козметика, а от около година съм изцяло на нея. Кожата ми видимо изглежда добре, чиста е , свежа, почти няма петна и много рядко ми излизат пъпки. В ежедневието се справих със сухотата и дехидратацията и вече нямам усещането в следобедните часове за опъване на кожата. Все още обаче, въпреки многостъпковата грижа , след като си измия лицето или след душ, като изляза от банята и повече от три минути не мога да стоя без да си сложа нищо на лицето. В момента, в който кожата изсъхне от водата и започва за опъва и да не я понасям. В момента , в който намажа каквото и да е и нещата се променят. Но след толкова грижи все си мислех, че ще дойде време, когато няма да ми опъва кожата след душ.
За измиване ползвам балм на BOJ и хиалуронова пяна на Миша.

# 434
Пратих нов адрес на Стилеваната в петък , но днес още не е изпратена. Взех да се изнервям още на първата поръчка . Ако ще чакам по два месеца всеки път….

Момента , искам да споделя неща с вас и ми е интересно да чуя мнението ви.
Преди около 2 години започнах да ползвам азиатска козметика, а от около година съм изцяло на нея. Кожата ми видимо изглежда добре, чиста е , свежа, почти няма петна и много рядко ми излизат пъпки. В ежедневието се справих със сухотата и дехидратацията и вече нямам усещането в следобедните часове за опъване на кожата. Все още обаче, въпреки многостъпковата грижа , след като си измия лицето или след душ, като изляза от банята и повече от три минути не мога да стоя без да си сложа нищо на лицето. В момента, в който кожата изсъхне от водата и започва за опъва и да не я понасям. В момента , в който намажа каквото и да е и нещата се променят. Но след толкова грижи все си мислех, че ще дойде време, когато няма да ми опъва кожата след душ.
За измиване ползвам балм на BOJ и хиалуронова пяна на Миша.
Извинявай за спама, но досега съм си правила поръчките в Jolse, а сега видях по-изгодни цени на продукти в Stylevana, но не съм поръчала от там. Отново ли е с доставка от Корея ? Вие как процедирате? С поръчка до Англия и от там с превозвач или директно към Бг по пощата? И дали има митнически такси? Малко не съм запозната с поръчките от там. 😔

Общи условия

Активация на акаунт