Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 294
  • 798
  •   1
Отговори
# 660
  • shumen
Моя пък е поискал по БЕЛ госпожата да го изпита за 6 днес за срока и за годината.Започнала е днес и му е казала,че утре ще продължи.Започнали са да ги оформят за срока.По История е за 6,по Компютърно за 5,по ИУЧ Математика-5,а по другите предмети още не са им казали.

# 661
Beeps , браво на детето!

Ние още не сме запразнили. 🙄 В петък ще имат контролно по история и по математика.
Уф, много трудно по история, то са дати, факти, подробности. Голяма част е забравила щерката, а контролното е само върху Рим. Но си ги припомня, де. Добре, че госпожата е дала презентация.

По БЕЛ и математика правят много упражнения напоследък. По ЧП и география са приключили с материала и гледат научно - популярни филмчета.

# 662
  • shumen
По ЧП нашите отдавна приключиха с материала и гледат филмчета.По История днес също са взели последния урок и госпожата им е казала,че останалите часове ще играят Кахут.

# 663
Веерs , сладка победа над собствените страхове! Браво на детето! От опит го казвам с по-голямото ми момче. И той толкова обича математика, че предпочитал химия - предмет, който също му е "на вие". Толкова много очаква от класната работа, че щял да я ламинира, ако очакванията се оправдаят.

Петокласникът сякаш няма какво да му мисли. Ако няма изненади, оформен е по всичко отдавна. Оправда си стратегията да вложи много усилия в началото на срока и да получава каквото е заслужил, а оттам нататък сериозно сяда само при писмени работи. Така има повече време за извънучебните си занимания.

# 664
Аз мислех, че щерката е оформена по почти всичко като гледах по колко оценки има, а учителите решиха да се раздават баш накрая като за последно - всеки ден контролни и нови оценки. Чак ѝ викам най-много да вземе да си развали успеха.
Днес по математика са правили 2 контролни!! Ако не се е справила не знам за кога ще ги оправя тези оценки..

# 665
  • shumen
Мишленце,как 2 контролни по един предмет?Нашите по Математика щели да имат изходящо,но без оценките да им ги пишат.

# 666
Входни и изходни обикновено не се взимат предвид оценките. Ама си зависи от преподавателя...

# 667
При нас също приключиха по всички предмети. Сега има преговори и оформят и изпитват учениците, които има нужда. Моята вече е на уволнение. Тя е ясна по всичко, даже с нанесени срочни и годишни оценки.

# 668
Вече ми изпилиха нервите. Никакви оценки, никакво движение. Утре последно контролно и спирам да мисля за тоя 5 клас. Последната седмица ще го пращам с една тетрадка по всичкология, 2 химикалки и 2 води.

# 669
  • shumen
Панди,учебниците върнаха ли?Нашите другата седмица им е казала класната,но не и кой ден и дали тя ще ги събира или всеки учител.

# 670
Не разбирам защо всички контролни в последните 2 седмици, че цял срок какво правиха?! Последните седмици са за оформяне по предмет който не си много добре през срока. При толкова контролни не може да се подготвят по предмета където са колебаещи се между две оценки.

# 671
  • София
Мишленце, как 2 контролни по един предмет?Нашите по Математика щели да имат изходящо,но без оценките да им ги пишат.
Най-вероятно, за да нанесат 1 оценка по Мат ООП и 1 по Мат ИУЧ. И при нас се е случвало. Даже и такъв проект им беше дала - от 2 части, но си имахме съобщение разяснително в Школо от госпожата. Тази седмица са с 3 контролни, обявени от известно време и те в Школо като "контролна работа". Само да видим утрешното как ще се случи при намалени часове по 20 мин зради изборите. Някои като ги нанасят после като оценки стават "изходно ниво" и си го взимат предвид. Но здрави да сме. Вижда се финала. За никъде не им трябват тези оценки. По-скоро да свикват на натоварването и различните изисквания, че ей го къде е  - 7 клас се задава.

# 672
  • На морето!
При нас по всичко са оформени. Моята госпожица е горда- едно от 3те деца пълни отличници в класа. Сега подготвят пиеси, концерти, парти за завършването и всякакви такива приятни дейности.
Списък за лятото още нямаме, тя има всички книги като наследство от брат си, започва с адаптираната вресия на "Под игото", като я прочете ще я дари на библиотеката. Процедираме така с всички книги от задължителните списъци, знам че те са най-критични за фондовете, а не вярвам да решат да ги препрочитат регулярно или да ги имат за настолни четива моите деца.

# 673
Не може балообразуването за 7 клас да включи и 5 клас, защото не е обявено към момента. И аз чакам да видя дали нататък ще променят изпита и балообразуването. Но може пак да го отложат, то всяко решение -предпоследно.

# 674
Мишленце,как 2 контролни по един предмет?Нашите по Математика щели да имат изходящо,но без оценките да им ги пишат.

Не знам защо са били 2 контролните, но имаха 2 часа поред и 2 листа отделни им е дала госпожата. Сега съответно имат 2 оценки.
Предполагам са се усетили, че няма време и гледат по най-бързия начин да ги оформят, че нали в понеделник няма да учат, а утре, във вторник и в сряда са им по 20 мин часовете. Така че аз мога да обявя учебната година за приключила...

Общи условия

Активация на акаунт