Петокласници-2023/2024-2 тема

• 31 293
  • 798
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Нашите днес са правили изходящо по Изобразително.Горда съм с него,че по ЧП се е преборил за 6 за срока и годината.По География и Математика ще е с 5.Остава да им кажат и по Английски,а другите предмети не ме интересуват толкова.
Списък с книги и те още нямат,но аз видях какво ще учат и ако не им дадат ще започнем по него.Ще го оставя първо обаче една седмица да почива и ще го натисна после.

# 676
Ие купихме няколко книги по неин избор от Панаира. И тя ги прочете. Сега иска да ѝ купя други преди да започне задължителните.
Тя е оформена и съм много доволна от нея. Прекрасно и умно дете.

# 677
  • София
У нас онзи ден също се подхвана предваканционно четене. Дюн, част 1и 2 😁

# 678
И аз се надявах моята да прочете Дюн, но само, защото аз го предлагам, се дърпа като магаре на мост.😃

# 679
  • shumen
Моя още не му се започва да чете.
Оформен е вече по всичко и другата седмица ще е айляк.Той и толкова ще е на училище де-3 дни.Вторник е на зъболекар и няма да е на училище,а Петък заминаваме на Кръстова гора и също няма да е.
Оказа се,че класната им е казала,че учебниците ще връщат другата седмица и му казах да пита кой ден и дали тя или всеки преподавател,но пак не ме е чул.

# 680
Предполагам, че целият комплект се предава на класната. Тя се занимава с липсите и повредите.
Много оценки валяха тази седмица, много изходни, писмени, устни....
Оцеляха и сега само чакаме едно изходно и с това оценяването приключва.
Доволни сме и щастливи с постигнатото!

# 681
  • shumen
И при нас тази седмица правиха контролни и изпитвания много.Моя ще завърши с 5,53 някъде по мой сметки, ако няма изненади,но ще видим.
Вчера едно от децата от класа е питало госпожата по БЕЛ за списъка с книгите и им казала,че ще им го даде другата седмица.Искала им и читателски дневник.

# 682
Нашите приключиха с учебната година.
До петък имаха контролни. Другата седмица във вторник и сряда ще им събират учебниците.
Имат списък с книгите, които трябва да прочетат. Госпожата е много добра, дала е само две части от "Под игото", които да прочетат задължително и още две по желание. Имат задължителен и препоръчителен списък.

Днес започна да чете "Ян Бибиян" (от препоръчителния списък е).

# 683
Моята прочете Ян Бибиян преди две-три години, но ако сега трябва да си го припомня не съм сигурна, че ще ѝ е интересно.

# 684
  • Варна
Нашите във вторник щели да имат изходно по музика. Ни моЪ 😂 Иначе остана само по английски несигурен и музиката, де, че там знам ли какво ще изкара 🤣 Оня ден му викам “леле, завършихте 5 клас, можеш ли да повярваш?” И той “мдааа, много гадно”. Викам как така, нали нямаше търпение да свърши? И той “ми щото порастваме” 😕
Голямо прозрение 😁

# 685
Моята до сега само по история е оформена. От останалите предмети по повечето е ясно положението, само по БЕЛ ще я изпитват във вторник за 6-ца за годината. Иначе за 20 минути часове не знам какво ще е това изпитване, но сега се е хванала уикенда да препрочете пак първата част на Пърси Джаксън, че преди няколко години я чете и я е позабравила. Жалваше ми се одеве, че сега като я прочетяла трябвало и другите 4 части да чете (че тях не ги е чела), а има и други започнати книги + задължителната литература, + допълнителна литература, + госпожата по математика им казала, че за лятната ваканция ще им даде към 800 задачи за домашно.
По математика също не е много сигурно каква ще ѝ е оценката, но предполагам във вторник ще се разбере. Но и 5-ца да е не е голяма драма.

# 686
При 6 първия срок и 5 втория как процедират вашите учители с оценката за годината?
В 4 клас му оставяха 5.
Сега има такъв случай и бяха благосклонни да о
приемат, че е 6.
Аз съм на кантар кое е честно.
В единия случай от 5 на 6 е ясно, но пък от 6 на 5 не показваш ли тренд към понижаване на знанията?

И сега ще си позволя да пусна тук една моя римушка, без претенции за художествена стойност, само за усмивка по повод не само утрешния ден, а и тегобите на петокласниците по исторя.(най трудният предмет според мен тази година)

Ден за размисъл

Приседнала на своето диванче
Похапвайки от сладкото в бурканче,
Седя и мисля, прецизирам
Защото пак ще трябва да избирам.

Разглеждам обещания, плакати
На всевъзможни странни кандидати
Опитвам се от всички да отсея
Тоз, който за родината милее.

Прочитам интервюта, слушам речи,
На утрешните наши депутати,
Народът всъщност няма да им пречи
Да вземат европейските заплати.

Дали е важен моят глас
Се чудя откровено аз.
Разбира се това е наше право
На някого сега да кажем "Браво! "

Помни, че някога в Елада
Дори жената да била е млада
Тя само у дома седяла,
Плетяла, пъзели редяла
Но нямало е как да каже
Кого с гласа си иска да накаже.

Ако пък бил си някой чужденец
Във китен елински градец
Не си допускан ти изобщо
До управлението общо.

Така че демокрацията днес
Е резултат от нашия прогрес.
И затова не се чуди,
А бързичко до урните иди!

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 17:03 от blueeyes

# 687
При 6 първия срок и 5 втория как процедират вашите учители с оценката за годината?
В 4 клас му оставяха 5.
приемат, че е 6.
В единия случай от 5 на 6 е ясно, но пък от 6 на 5 не показваш ли тренд към понижаване на знанията?

И сега ще си позволя да пусна тук една моя римушка, без претенции за художествена стойност, само за усмивка по повод не само утрешния ден, а и тегобите на петокласниците по исторя.(най трудният предмет според мен тази година)

Ден за размисъл

Приседнала на своето диванче
Похапвайки от сладкото в бурканче,
Седя и мисля, прецизирам
Защото пак ще трябва да избирам.

Разглеждам обещания, плакати
На всевъзможни странни кандидати
Опитвам се от всички да отсея
Тоз, който за родината милее.

Прочитам интервюта, слушам речи,
На утрешните наши депутати,
Народът всъщност няма да им пречи
Да вземат европейските заплати.

Дали е важен моят глас
Се чудя откровено аз.
Разбира се това е наше право
На някого сега да кажем "Браво! "

Помни, че някога в Елада
Дори жената да била е млада
Тя само у дома седяла,
Плетяла, пъзели редяла
Но нямало е как да каже
Кого с гласа си иска да накаже.

Ако пък бил си някой чужденец
Във китен елински градец
Не си допускан ти изобщо
До управлението общо.

Така че демокрацията днес
Е резултат от нашия прогрес.
И затова не се чуди,
А бързичко до урните иди!

Не е имало случай засега да знам при такива колебания как се действа. По мое време при 6 за първия и 5 за втория срок се оставяше 5 за годината. Но не е справедливо. Ако 6-цата от първия е била колеблива и втория е твърдо 5 - да, бива да е 5. Но ако първия е твърдо 6 и втория е 5.33 да речем, по-склонна съм за 6. Но не съм учител.
Стихчетата са топ! Ще гласувам с отвращение, "против" , а не "за", както се казва. Време е за задължително гласуване, за да имаме първа политическа сила "не подкрепям никого".

# 688
blueeyesбраво, много хубаво (и вярно) стихотворения. 👏
И аз съм на кантар кое е справедливо, дали като има 6 за първия срок, а 5 за втория срок, каква да е годишната оценка. Ако ги сметнем средно аритметично е 5,50, което е отличен. Възможно е ученикът да е имал затруднения в усвояването на определен материал и да е показал по-ниски резултати, но ако като цяло се представя отлично, бих оставила шестица за годината.
Месечинке , много окъсняла вашата госпожа. Направо да приема това контролно и за входно.

Моята девойка няма още срочни оценки в Школо. Според текущите би трябвало да има отлични оценки, само по английски е между 5 и 6, но да видим. Отдавна не им е писала и текущи оценки госпожата.

# 689
В 4 клас му оставяха 5.
приемат, че е 6.

При нас е такъв случаят с БЕЛ - 6 първи срок, 5 - втори и сега госпожата ще я изпитва за годишната оценка за 6-ца. Ако се справи ще има 6 за годината.

Общи условия

Активация на акаунт