Отговори
# 240
Mimsd, ние сме все още с количката, която беше 3 в 1, но ми се струва, че скоро няма да я ползваме толкова често, тъй като моята девойка доста върви и прави дълги разходки. Друг е въпросът, че постоянно събира листа, клонки и какво ли не. Взехме ѝ тротинетка, на която може да сяда. Разбира се, няма база за сравнение с количка. Засега задържам покупка на триколка/лятна количка, тъй като не съм сигурна колко дълго ще ги ползваме.
За едни триколката е предпочитана, за други пък - лятната количка. Ако може да послужи като ориентир, може би е добре да си отговориш на въпроси като дали по цял ден сте навън и дневният сън го правите в количка, колко е напред с "ходенето", ходите ли на разходки по-далеч от дома. Може и друго да има, но не се сещам.

# 241
Ние ползваме лятна количка на Cangaro от около 2 месеца, която тежи 5-6 кг. и мога с 1 ръка да я сгъна и сложа в багажника на колата, малката си заспива без проблем в нея, има си напълно легнало положение.

# 242
Ное сме с лятна количка Чиполино още от преси 6-7 месеца. Просто във В. Търново с тия баири ми беше непосилно да бутам другата. За Р. Д. поръчахме триколка на едните баба и дядо, но и тя ми идва тежичка и не знам до колко ще я използваме.

# 243
  • В твоето съзнание...
Аз съм с хубава лятна количка, откакто Вики е на 3м. Взех на Ергобейби, защото има легално положение подходящо за толкова малки бебета. Ако взимах сега, щях да взема Чиполино Туистър, моя близка приятелка я ползва и е много доволна, а и цената е супер.

За триколка, много зависи как ще се ползва, ако не се очаква детето да спи по време на разходка, може би е супер вариант. Ако ще спи, май по-добре лятна количка.
Като лекота компактност, най-доброто което съм видяла по площадките е триколката на Doona, но на този етап май не ми се дават толкова пари. Другата която изглежда добре е Zizito Zoe.

# 244
Здравейте 🌷 ние имаме и триколка и го редувам ,зависи от слънцето 😄 като е ясно с количката за повече сянка ,че сме бели и ни хваща бързо . Триколката е на лорели ,лека е и маневрена за мен ,само дето няма багажник и иска да носиш раничка 😄 даже май се кефи повече на триколката понеже наблюдава всичко отблизо.

# 245
Махнахте ли нощното хранене
Моето момиче вечеря към 19:30 готвено,после преди сън пие 180-210 АМ
И всяка вечер се буди към 2-3 и аз решавам,че е гладна и й давам 120-150 АМ
Моля за съвет,дали аз й създавам навик да се събужда за да яде или наистина е гладна,и да го премахвам ли( как)
Благодаря ви ❤️

# 246
Оф и аз искам да махам нощното хранене, моята е на кърма. Кърмя преди лягане и през нощта към 2-3 ч, а някой път и рано сутрин към 5-6 ч.,

И аз не знам дали е гладна, дали са зъби и търси утеха. Вече не знам кой има създаден навик за ставане за ядене през нощта - тя или аз 😂. Събуждам се през нощта, а тя засмукала палеца и проплаква...

А бях махнала нощното събуждане, тия зъби доста безсънни нощи причиняват.

Моята има 4 заместени хранения, може би трябва да помисля за междинни закуски през деня. Или просто да бутам биберон или да давам вода през нощта.

# 247
А опитвала ли си да я доприспиш без да ѝ даваш АМ?
Моята дъщеря отдавна няма нощно хранене. Доскоро последното ѝ хранене беше в 22:30, но от известно време забелязах, че има проблем с яденето през деня. Ядеше по малко твърда храна и дохранвах с АМ. За млякото в 22:30 аз я будех да ѝ давам. От седмица направих промяна и последно АМ давам към 19:40. Но пък забелязвам, че започна да се буди в интервала от 22:30 до 00:40, но я допроспивам като не давам мляко. Не знам буденето дали не се дължи все още на навика да пие мляко по-късно.

# 248
Като заговорихте за нощно хранене, аз в момента работя към самостоятелно заспиване, че попринцип ритуала ни беше оправяне, лягане на леглото, кърмя, тя после се върти, заспива и аз я местя в нейното легло. Сега измествам кърменето да е след като й облека пижамата, но да не е в спалнята, а в друга стая и после вече отиваме на леглото, където целта е лека по-лека аз да я оставям сама, но за момента тя идва да се гушка в мен. През нощта се събужда и понякога по 3 пъти, което не ми дейстава въобще добре, защото всичките пъти се случват след като аз съм заспала. Та надеждата ми е като я успокоявам за сън без кърмене да не се буди нощем за кърмене и да не го използва за това пък да видим какво ще стане. Fearful

За лятна количка или триколка да си призная се надявам да не купуваме. В момента си използвам още 2 в 1 количката и съм доволна, не й е умалява това май е най-важното.

# 249
Mimsd, аз и преди може бинсъм споменавала- нашето бебе отказва биберон залъгалки. Имаме поне 4 - с различни форми, фосфорицирищи- за да фи вижда в кошарата - не и не.
И така покрай вирусите от яслата и зъбоникнене се буди до 5 пъти на нощ и аз давам малко количество АМ, просто защото е невъзможно да заспи. Пробвах с вода - усеща я, ядосва се насън и съвсем се разсънва.

Да уточня - той не спи при нас на спалнята. Спи в детската,  като аз заспивам или спя  а едно единично легло до кошарата.

Най-успешната ми тактика донсега е да намалям постепенно количеството, като в момента  свалихме количество до 60мл с една лъжичка ам до 3 пъти на нощ.

Наясно съм, че нашият случай е краен,  най-вече, защото тук майчинството е изключително кратко и при пълно работно време, просто нямам избор. За да издържа на работа трябва и аз да спя, дори това да значи, навик за пиене на АМ.

Но! В последният месец забелязах че все повече се прекатерва през кошарата - тя е некст-ту-ми и просто се гушка. Очаквам да израсте скоро пиенето на мляко изобщо.

Самата последна порция преди заспиване вече я намалихме до 120мл + 4 лъжички.

През деня си похапва много добре. Не се буди от глад. (Да навакса калории)

Махнахте ли нощното хранене
Моето момиче вечеря към 19:30 готвено,после преди сън пие 180-210 АМ
И всяка вечер се буди към 2-3 и аз решавам,че е гладна и й давам 120-150 АМ
Моля за съвет,дали аз й създавам навик да се събужда за да яде или наистина е гладна,и да го премахвам ли( как)
Благодаря ви ❤️

# 250
Само при нас ли кърменето нощем все още е  безброй пъти? Успокойте ме, че има и други като нас 😂

Ние купихме лятна количка за пътуване, но откакто я имаме "забравих" за другата. По-лека и компактна е. Доста е удобна. Единственият негатив са малките гуми по неравен терен.

# 251
Aria Mia, и моето суче много нощем. Зъби плюс успокоение. Слагаме го в кошарата му, но няколко пъти нощем се буди и изправя. След 5 сутринта е особено неспокоен. Сега избиват кътниците, дано след тях затихне....

Мие още ползваме нашата комбинирана количка Mutsy - тежка е, но стабилна, с големи гуми. С тези разбити пътища ми вдъхва спокойствие.

Lucie, дано постепенно Петърчо дам намали събужданията. Нормално е да действаш с това, което го успокоява...иначе не виждам как ще издържиш.

kinira, успех със самостоятелното заспиване, дръж ни в течение как се развиват нещата.

march23, бързо оздравявяне на моя любимец.

# 252
Пробвах да я доприспа без мляко тази вечер,дадох малко вода обаче много плака,направих 120 мляко и си заспа спокойно😒
 Aria Mia  моя извод е,че кърмените бебета се събуждат мн по-често вечер и до по-голяма възраст
А опитвала ли си да я доприспиш без да ѝ даваш АМ?
Моята дъщеря отдавна няма нощно хранене. Доскоро последното ѝ хранене беше в 22:30, но от известно време забелязах, че има проблем с яденето през деня. Ядеше по малко твърда храна и дохранвах с АМ. За млякото в 22:30 аз я будех да ѝ давам. От седмица направих промяна и последно АМ давам към 19:40. Но пък забелязвам, че започна да се буди в интервала от 22:30 до 00:40, но я допроспивам като не давам мляко. Не знам буденето дали не се дължи все още на навика да пие мляко по-късно.

# 253
При нас също се буди минимум 2-3пъти, опитвам да успокоявам с вода и гушкане, ама като не стане го слагам на гърда. Тук няколко дни избиват 2 кътника и нощите са ужас, будува и реве по 2ч,че даже и сукането невинаги го успокоява. По принцип си спи в кошарата, ама като се събуди в 4-5 го взимам при нас на спалнята да може да поспим малко повече, понеже ако не го взема се буди през 10мин. През деня иначе си хапва стабилно - 4 хранения по 220гр изцяло заместени с човешка храна Grinning

# 254
Нашия младеж още преди нова година беше спрял да се буди за мляко нощем. За нещастие обаче мина един вирус и започнаха зъбите в един и същ момент и си върна и трите хранения от веднъж. Несъм се опитвала да му ги махам. Реших, че когатобсам си реши пак ще спре да се буди. От 2 седмици пак сам и пак от веднъж спря да се буди. Последните 2 нощи явно зъбите пак го мъчат и става по няколко пъти на нощ, но мажа с Калгел, давам бибата и си заспива. Дано да си остане така. От както не яде нощем дневното хранене най- накрая вече не е проблем и си изяжда всичко с голям кеф. Преди това направо ме побъркваше с хранения по час и половина 🥴

Общи условия

Активация на акаунт