Отговори
# 630
Честит Нова Година и Весела Коледа на всички! С пожелания за много здраве, усмивки и време с любимите хора! Animal Paw PrintsGreen HeartHeart Eyes

Аз съм в търсене на детска ясла / кооператив, нещо, защото има шанс бабата да я викнат на работа, когато госпожицата стане на 2г и приключи майчинството. Аз търсих още септември месец, защото ми беше ясно, че може така да се случи, а и ми се искаше да започне да ходи с други деца, но тогава по частните и кооперативите ми казаха, че е рано още и да започна от януари, а сега ми се струва малко напрегнато и в последния момент. Ако някоя има препоръка за София южните/източните райони за места, които приемат дечица на 2 години, може да ми пише.

Иначе сме добре, боря се с това, че пие много вода преди да заспи и по време на сън, съответно последните 2-3 сутрини се събужда, защото е мокра и то доста мокра, може би нещо храната й вечер е много солена ли и аз не знам.

Ще се радвам и аз да съживим малко темата.

# 631
kinira, не мога да помогна за детска ясла или кооператив, но и аз трябва да започвам да търся, че не вярвам да ни приемат в държавна.
Моята дъщеря също пие много вода, особено вечер, но памперсът все още не пропуска.
При нас пък се появи проблем с повръщане по време на пътуване. Мислех, че ще ни се размине тази екстра, но уви - не.

# 632
Kinira, мога да предложа някакви места в Манастирски ливади, Стрелбище, ако те устройват местата. Може да пишеш на ЛС.
Ev, може да даваш кокулин преди път, хомеопатия е. Разрежда се в малко вода и една приятелка каза, че помага.

Радват ли се мъниците ви на снега?

# 633
So close Писах ти.

Моята девойка много се радва на снега и даже дава да й слагам ръкавици, че нали ви бях питала как им слагате ръкавици. Даже май почти свикна с концепцията, че ги слагаме преди да ни стане супер студено на ръцете и даже днес ги сложи преди да излезем още. Лошото е, че скоро май ще стопи снега, като гледам прогнозота, но аз пак съм доволна, защото от мнооого време не е имало толкова сняг по празниците.

Ev много неприятно за повръщане, за съжаление не мога да съвет, стискам палци само бързо да отмине. Innocent

# 634
Благодаря! Да, кокулин започнах да ѝ давам. Мислех си, че завоите бяха причина, но като че ли не са само те.

И моята дъщера много се радва на снега.

# 635
Честита нова година,момичета!

Как са вашите деца с тръшкането? От няколко дни при нас е пълен ад - вчера сигурно рева и се тръшка поне 15 пъти и то за тъпотии от сорта,че не съм му дала шишето с вода с 2 ръце, а с една. На всяко преобличане е пак рев и истерия. Просто се виждам с чудо. Досега почивните дни бяхме всички заедно и баща му овладяваше положението що годе, ама съм в тих ужас какво ще правя днес Grinning

От март месец младежа ще тръгва на ясла, малко ми е притеснено ама не го мисля още. Не е най-добрата база,която избрахме, ама е близо до вкъщи и до работа и е поносима цена, с обезщетение от МОН, та ще пробваме да видим как ще е.
kinira, нашата е в Младост, ако те устройва. Но не знам дали има места. Ноември се обадих за започване през март.

Мисля тези дни вече да пробвам да махна памперса, подготвям се психически вече няколко месеца,че всичко ще е в урина, отделно че и не иска много да сяда на гърнето,стискайте палци да не е пълен провал. Обясняваме тука няколко дни какво предстои да се случи,пък да видим.

За рождения ден още не съм се замисляла много,ама сякаш ми се иска да си направим екскурзия, вместо събиране на хора в заведение,че ценово ще излезе същото,пък не е кой знае какво за 2-3часа. От екскурзията поне ще се раздвижим и съберем спомени.

# 636
Страхотна идея за екскурзията по повод рождения ден на детето. Относно тръшкането при нас май отмина този период, но да не казвам голяма дума. Ако искайте вярвайте, аз чак сега почнах да имам по-спокойно и заиграващо се дете, до преди 1-2 месеца беше ад целодневно...имах чувството,  че не бях спала с години и че торбички под очите ми бяха стигнали до врата! Никола също ще тръгва на ясла през март и ще пада голям рев, но се надявам поне да не е с месеци, а да свикне по-бързо.

# 637
Ч. Н. Г. на всички❣️ Нерви като корабни въжета, весели и здрави дечица ви пожелавам❣️
  Това с повръщането по време на път е много гадно. Аз и до ден днешен съм си така, а много обичам да пътувам. Слава на Бога, поне за сега Алекс няма такъв проблем.
 За рождения ден, определено ще ходим някъде. Миналата година направихме парти за бабите, но от тук нататък смятам да радвам детето, а не родата 🤣
 За дечицата, които ще тръгват на ясла, не го мислете толкова много. Аз страшно се бях филмирала като тръгна през септември, а се оказа, че детето няма никакъв проблем. Поплакваше сутрин докато го оставям през първата седмица и после започна да ходи с огромно желание. Даже днес, след 2 седмици ваканция, сутринта чакаше баща си с раницата на вратата🤣
 Тръшкането и при нас е на дневен ред, за всякакви тъпотии. Аз гледам да не го оставям, че ми прави ларингити като реве много, баща му се сърди, че съм го разлигавила. Драма от всички посоки🤣
 В този ред на мисли, как се справяте, когато с таткото сте на различно мнение относно възпитанието? При нас често се получават разногласия и взе да ми идва в повече вече.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 08:53 от lady25

# 638
За яслите, днес ще се задействам да звъня насам, натам, пък дано има успех. Да си призная и аз си мисля, че няма да има драма, ама нищо не се знае в крайна сметка.

За тръшкането случва се, най-голяма драма е обличането ту се оправят там нещата, ту пак е на дневен ред. Гледам да я включвам тя да си избира какво да облече ала бала, ама пак като тръгне да търчи гола и не съм ок, все пак не е лято. Иначе гледам да валидирам емоции, да емпатирам като има такива моменти, но не винаги ми се получава. Бях чела, че като детето е на върха в емоцията трябва ние да сме спокойни, за да можем да помогнем, а аз не винаги съм, ама каквото такова.

За рождения ден, още нищо не съм мислила, миналата година направихме голямо събиране, времето беше много хубаво и си прекарахме много добре. Накрая на госпожицата й дойде в повече де и реално двете с нея си тръгнахме и вкъщи на спокойствие всичко беше ок. Ще мисля нещо в последния момент, знам обаче, че искам да й вземем баланс колело за подарък, ако имате препоръки за добри съм отворена към идеи.

# 639
Здравейте и от нас момичета. За много години, да са здрави и игриви малките палвници и целите ни семейства Simple Smile Относно тръшката и ние сме така в момента, особено когато сме всички вкъщи. Сега, когато баща й е на работа и кака й на училище, като че ли по- малко се глези, защото знае, че няма да й минат номерата. Lady и при нас често има разминаване с баща й, аз гледам да не скачам при всяко викане, а той обратното започва голямо суетене и лигаване около малката, но съм се примирила, че ще е така, защото и с каката беше така. Относно яслата и на нас на пролет ни предстои, но ме притеснява, че с памперса напредъкът е нулев. Вие как се справяте с този етап?

# 640
Any, аз съм много отчаяна относно премахването на памерса. Никола сяда на гърне, но само по малка нужда се случват нещата и то  според мен съвсем случайно, защото аз настоявам и стои повече време. Относно голямата нужда все още се свършва в памперса и след това като го питам дали е акал клати глава и казва не.... Приемам всякакви съвети!

# 641
Тръшкане и при нас има, но като че ли когато баща ѝ се прибере от работа. Явно усеща, че при него минават номерата ѝ Simple Smile Говорили сме доста пъти на тази тема с таткото, че трябва да е по-твърд и да отстоява границите.
Plamena.., на коя ясла сте се спрели в Младост?
Ние също нямаме напредък с памперса. Дори забелязвам регрес след като се върнахме от бабите.

# 642
При нас също няма напредък с паперса. Само след сън, докато е сънена, върши работа на гърнето. Но през останалото време не иска да сяда на сяда на гърне.

# 643
Днес и аз забелязах,че тръшкането е когато двамата с баща му сме вкъщи. През деня нямаше почти драми като бяхме само двамата,ама щом баща му се прибра и се почна. Доста е досадно.

Ev_, писах ти.

За памперсите вече седмица говорим как ще ги махнем,ще слагаме мъжки гащи, ще дадем памперсите на едно приятелско бебе и т.н. . Та от утре  - по гащи, пък аз да имам сили да чистя Grinning . Ще пиша ако има резултат.
Иначе го прилъгах да почне да сяда на гърнето със солети(знам,че не е яко така да се подкупва ама нямаше друго работещо нещо при нас) за около ден-два и след това му казах,че са свършили и няма повече. Търси ги няколко пъти, ама не дадох. Започнах на другото гърне да слагам Мики Маус и той са пишка, като със спринцовка сипвам вода, уж че е пишкал,а с пластелин - че е акал. Имаше интерес ама нещо не ми се занимава вече. Най-новото и интересно е да гледаме брошури от магазините, една приятелка ме светна, че това проработило при нейното дете и започна да сяда, засега му е интересно.

# 644
За памперса и на мен ми е леко драма, но ми попадна публикация от Копче за сън, как махането на памперса е съвкупност от умения:
- да разпознава нуждите си
- да за какво се ползва гърнето
- да го комуникира
- да успява да стиска
- да си събува панталона
- да се избърпе (дори и не в началото)
- да си мие ръцете

Та аз мисля да започна с това да може да си събува панталона сама, като беше по-малка почти и го вдигаше сама, а сега въобще няма интерес, явно нещо пропуснах там. Dizzy Face

Да разпознава нуждите си гледам да говорим какво значи да ти се пишка и да ти се ака и с акането сякаш повече ги разпознава, но и по-трудно сякаш става с гърнете, защото докато я събудя и сложа, то се развали работата. Казала съм си, че ако до септември тази година не съм успяла с гърнете, ще си взема помощ от Копче за сън.

Хубав ден на всички. Аз успявам да открадна 20-30мин, докато всички спят за себе си и ми е много добре така. Heart EyesHug

Общи условия

Активация на акаунт