Отговори
# 645
  • В твоето съзнание...
Привет, момичета и за много години!
Виждам, че доста сте изписали...

По темата с памперсите - аз го слагам на гърне регулярно вече над година, беше свикнал и не се сърдеше, но имаме регресия там и сега само вика, че "не ита нето", но той напоследък доста неща "не ита". Въпреки това се примамваме и стига да е в къщи, почти всичко се върши на гърне, дори се случи 2 пъти да ме вдига нощем за гърне, та по този повод решихме и ние да сложим "гащи като на тати"... това му беше интересно 2 дена, после  и тях започна да "не ита" и спря изобщо всякакви индикации... междувременно и почивните дни свършиха, а в яслата няма кой да се бори с него за гърнето, та... явно ще броя този опит за неуспешен.

Относно тръшкането, определено го има и при нас... вика и блъска с ръчички, ако е гушнат може без да иска и шамар да ти удари. Аз много се изнервям на това поведение и в тези случаи му казваме, че сме сърдити и излизаме, докато не се извини. Не схваща още много, много, но аз се надявам, че е някакъв период и ще мине този абсурд. Обясняваме също така и че ни боли, но него всякаш това го забавлява.

При нас си остава голямата драма с биберона, пробвах с обяснения, с предложения да я хвърлим, да я дадем на снежния човек и т.н. но не става. Миналата седмица я резнах и обясних, че се е развалила вече, защото я цока много... и после стана ужас. На обяд заспа криво ляво с доста рев, но вечерта нямаше мира... не искаше да спи, ставаше да играе... в крайна сметка му дадох друга и заспа за секунда. Сега поне сме на етап да я ползва само за спане, защото иначе ще се повреди. Вчера обаче в яслата му я бяха дали, въпреки молбата ми да е само за сън и там... и това при положение, че са ми казвали, че там заспива и без нея. Днес помолих и другата госпожа да я дават само в краен случай, надявам се да уважат молбата.

# 646
И ние ползваме бибата само за сън, но ако случайно се направя на разсеяна и не й я дам настава голяма драма, рев, истерия, докато не си получи бибата.

Освен това, до скоро се гордеех, че не пускам клипове и се справям без екранно време.

Но напоследък пускам, за да свърша някаква домакинска работа. Тя залепва за екрана на телевизора или лаптопа и мога да ошетам, а оняден единствения начин по който успях да я накарам да хапне беше с клип. Цял ден отказваше да яде. Чувствам се малко кофти.

# 647
кукличка, и аз съм против екранното време. За мен няма по-сладко и полезно от това детето да играе навън, да се занимаваш с него или то само да изследва света. Забиването пред компютъра и лаптопа буквално е вреден навик, аз усещам по себе си, не искам детето от малко да свиква. НО когато се разболя и се наложиха инхалации с Пулмикорт, пробвах всичко, за да стои поне секунда, без да дърпа инхалатора. Пуснах детско за първи път, за 3 минути. Често пускам, когато е време за инхалация. Когато не е, играем без екранно време. Та, ако пускаш рядко, за не повече от няколко минути, при крайна необходимост, няма драма. Само не свиквай детето да се храни само с телевизор, т.е. не пускай всеки път, за да не стане асоциация.

# 648
So close, сигурно си пробвала много неща, но ще споделя, как започнахме да правим инхалациите с желание още от втория път.
Инхалаторът ни е с формата на коте. Първо го пуснахме да послуламе, как мърка. Галихме го. Взехме една нова жумяща книжка, която взимахме основно при инхалации. И толкова му хареса, че последните дни искаше сам да си държи маската.
Сега е здрав, но търси котето да му мърка 😄

Пиша го като идея, защото ние също не даваме екрани и някои неща се случват доста трудно ...

# 649
Aria Mia, хитър подход имаш, харесва ми. Моето диваче харесва инхалатора - той е пингвинче при нас. Ама не му харесва да му се слага маската и да стои мирно. И почва хапане на маска, дърпане на маркуча... Това е, когато е много кисел, когато е весел и спокоен, стои сравнително мирно.

Инхалаторът засега ми се струва като една от най-разумните покупки. Количката - също. Вече не иска да сяда, но доскоро си го возих на супер дълги разходки в нея и пълен с неща от пазаруването.

# 650
So close, напълно разбирам ... И при нас седенето на едно място е голям зор. Много са ни енергични дечицата и им се тича и дивее 😄 До скоро пътуванията с кола бяха ужасни, но напоследък и с това имаме прогрес 😁

И при нас количката (втората, която купихме - сгъваема, за път) се оказа супер покупка, но все по-рядко я използваме. Същото бих казала и за ергономичната раница 😊

Момичета, как наддават вашите мъничета. Моят юнак от дундесто бебе се превърна в слабичък тодлър Sad Расте на височина, но килограмите не мърдат.  От доста време се върти около 12 кг. Отдавам го на боледуването и липсата на апетит в този период. Но все пак ми е притеснено. Педиатърката казва, че си расте супер.

Мислите ли вече за рожденните дни? На нас ни предстои екскурзия точно преди РД и за това ще гледам да организирам всичко предварително. Трябва да се захвана вече.

Разговириха ли се мъниците? При нас е чудо - не млъква по цял ден 😄 Свързва по 4-5 думички. Направо не ми се вярва, но много му се радвам.

Единствената драма за нас си остава сънят ... Напоследък започна да отказва да спи през деня Sad Съответно, преуморява се и през нощта е неспокоен, буди се, плаче, успокояваме се  Sad Не че, когато спи следобед, нощите са непробудни, но тогава е една идея по-леко.

# 651
Никола е 90см и 14кг, доста си хапва, дано е така и като започне яслата. Ноо с говоренето е голяма мъка, не казва почти нищо, опитва се, но е неразбираем говор..
Аз още не съм купила инхалатор понеже той боледува само като беше на 3 месеца, та сега ми предстои да закупя, какъв бихте препоръчали- да е по-безшумен по възможност.

# 652
  • В твоето съзнание...
Ние покрай инахалциите също имаме екранно време, повече е от 2-3 минути. До сега бяхме правили инахалции само с физ. разтвори и за тях ползваме МЕШ инхалатор, който е съвсем безшумен, но отнема повече време, освен това не става за лекарства (напр. Пулмикорт).
В момента сме в болница и се наложи да ползваме стандартния комресорен инхалатор, който ни е доста шумен и първите дни беше ужас... Вече свикна. Така или иначе се поразтърсий и най-тихият компресорен, който намерих е този - https://comsed.net/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8/agu/%D0% … &category_id=5216

Изглежда и доста компактен. Ако трябваше да купувам сега, щях да избера него, даже се чудех дали да не пратя мъжа ми да го вземе.

Връщам се на екранното време - освен за инахалции, понякога ни се е налагало да му пуснем за кратко нещо, когато го гледаме в къщи докато работим... Иначе е трудно да се свърши нещо. Та Кукличка, ако нямаш друг начин да занимаваш детето, за да свършиш каквото трябва, не е особена драма да му пуснеш нещо за малко... Все пак и домашните задължения чакат.
Според мен всичко в умерени граници е допустимо. Важното е екранното време да не заменя времето с теб.

За наддаването, аз не знам как наддава, но е към 13,5 кг в момента.
Съвсем нормално е да забавят качването, а ако а били по дундави, сега са го израстнат, вече имат повче движение.

# 653
Привет, дами!
march23, съжалявам да разбера, че сте в болница! Дано бързо се приберете вкъщи!:four_leaf_clover:

Инхалаторите на Агу ми ги похвали и моя колежка, но към момента не сме купували още.

Моята девойка пък започна да се страхува, когато я оставяме в леглото ѝ и от седмица не иска да спи в него нито за следобеден сън, нито за нощен. Как ли не се опитваме да я убедим, но не се получава, стига се до истерии. Общо взето откакто се върнахме от коледните празници, нещата се развалиха като режим. Преди сама искаше да отива в леглото си. Сама си казваше за гърне за ако. Надявам се, че е период, който ще отшуми все някога.
При нас при последните две ходения педиатърката ме пита дали прави изречения от по две думи. Ами не, не прави. Но пък последния месец-месец и половина изключително много нови думи научи и ползва макар да не ги навързва все още в изречения.
За рождения ѝ ден пак мисля да поръчам торта и да направим фотосесия. Общо взето това.

# 654
  • Варна
Здравейте дами Gift Heart
Не съм писала от месеци,  имам да ви дочитам.
Влизам общо взето да се отчета, че сме добре, отново сами, аз съм яко на въртележката и не знам кой ден сме Smile Мнооооооого ми  е трудно, с ММ беше добре, сега добре, че или майка ми или майка му стоят  от време на време при мен Варна, но с работещи баби, няма как нон-стоп да ги ангажирам Pensive Мислим пак варианти, да се приберем в Силистра докато го няма ММ, но и тази хамалогия с багажи, пътувания ми идва в повече. Въобще не знам как ще я караме, може и някоя жена да вземем да идва през деня, защото приспиванията и къпанията са кошмарни като си сам...Ясла не ми се иска, защото с тия вируси, означава освен нея и малкия да е постоянно болен, а това няма да ме улесни.
Ще ви дочитам и ще се мъча да съм по-активна
И хайде най-накрая да направим една среща Grin

# 655
За много години момчета ! 🌹🌹 Радвам се че всички сте добре ,най вече Мамите . . . Ние сме 93 см 15 кг точно ,не прекаляваме с яденето но добре върви по мерки . Случих на хипер активен калпазан 😃♥️ лягаме вечер 23.00- 00.00  през деня ставаме 8 после с следобедното спане е филм. Понякога ми ляга 4-5 следобеда и вечерта "маша и медвед слкажу" 😥😃😃 някои мами ще ме разберат . Имаме екранно време и любими филмчета . Но най - много и обичаме на вън и да правим бели , да се катерим ,да удряме разни неща и чупим 😃 за тръшканията имамеее ,даже до скоро сутрин излизаме към 10.00 обличането пълен ад по 30 минути,излизане с рев ,прибиране с рев задължително.. Иначе да ако сме аз и той само много слуша ,обаче "каке"- тате вкъщи ли си е - край 😃😃 . Няма да ви лъжа ,ако се наложи има и викове и шамар по дупето,не знам какво ще си помислите ,Но ние от дума не разбираме понякога - лягаш да спиш и се почва бъркане в очите ,удари с играчки по главата 😃😃😃 забавно ни е и честно казано нямам търпение да порасне деня ,да сме повече на вън ,за да се уморява и да заспива по рано . Трудно се изморява ама сутрин кара по три часа на вън и постоянно прави нещо - не е от типа дето сядат да си почиват . Памперса мисля още малко и да почваме с опити за махане,бибка имаме още - предимно за сън .Инхалатор и ние нямаме ,да си плюшена в пазвата не ни е бил нужен до сега . Иначе за говорене ,казва някои си негови неща но не сглабя изречения иначе всичко разбира . И а си приятелка и сутрин като стане все за нея пита 😃😃😃 и за баща и . Макар и да не пиша често ,следя ви момичетаа, нямам много свободно време да се ровя и за това само следя . Това е от нас ,очаквам идеи за рожденните дни . ♥️🌹

# 656
Танюша, при нас до скоро беше подобна ситуацията със съня - късна следобедна дрямка и много късно лягане вечер. Е, нещата загрубяха ... вече почти не спи следобед. Заспива в 1-2 дни от седмицата и то някъде навън (в колата или в ергономичната раница). Не помня вече, кога е бил последния път, когато е спал следобед вкъщи... А толкова обичах да си почивам с него Sad

Рожденният ден ден ми е на дневен ред 😄 Планирам го от рано, защото ни предстои екскурзия и се връщаме 2 дни преди рожденния му ден. За сега клоня към 2 варианта и прогнозата за времето ще е решаваща 😄
При лошо време мисля да направим парти в детски център с 5-6 деца, и събиране с близките ни вкъщи (бабите, дядовците, лелите му).
Ако времето е хубаво - градинско парти в двора за децата, бабите ... всички 😊

Предпочитам втория вариант, не съм голям фен на детските центрове.

Днес майка ми ме попита, какъв подарък да му купят. Мисля си за баланс колело. Ще се радвам да разменим идеи.

При нас тръшкането напоследък намаля сякаш. Може би това, че вече може да ми обясни, какво иска с думи, помага ... Не се ядосва, че не го разбирам.
Обличането и при нас е зор. Вкъщи най-редовно седи по гащи и чорапи 😂

За сега успявам да запазвам самообладание, когато се тръшка или направи беля. Не се е стигало до това да му викам или да го шляпна. Но 100% и при нас ще дойде ден, в който ще ме изкара извън нерви и ще му се развикам (за шамарите съм твърдо против).

# 657
Танюша, не си сама.. аз го шляпвам през ръцете като ми посяга и ме удря, защото има понякога такива моменти на агресия като не му угодя. Относно РД нямам никаква идея какво ще правим, за подаръци обмислям да поръчам на бабите тротинетка. Вашите деца карат ли, справят ли се или ги тикат само?

# 658
Ние сме с тротинетка глобър. Когато бързаме го тикам,а когато имаме време или разхождаме кучето, си я бута той с крачета. И  аз мисля за баланс колело,но събирам и други идеи,че ще има доста хора дето да искат да му купят нещо,а аз в момента за нищо не се сещам. Вкъщи хем имаме много играчки,хем всичко ми е скучно(на мен) и той не си задържа супер много интереса. На него му дай смо да рита, бяга, тича , само дивотии.

Иначе вече 3 седмици е без памперс,голям зор видях първите 10тина дни ама лека полека се получават нещата. Сега пак е във фаза дето дори да го питам, не казва и просто го водя да се изпишка, ама няма как, така ще е . Ще се научи.

# 659
Танюша, при нас до скоро беше подобна ситуацията със съня - късна следобедна дрямка и много късно лягане вечер. Е, нещата загрубяха ... вече почти не спи следобед. Заспива в 1-2 дни от седмицата и то някъде навън (в колата или в ергономичната раница). Не помня вече, кога е бил последния път, когато е спал следобед вкъщи... А толкова обичах да си почивам с него Sad

Рожденният ден ден ми е на дневен ред 😄 Планирам го от рано, защото ни предстои екскурзия и се връщаме 2 дни преди рожденния му ден. За сега клоня към 2 варианта и прогнозата за времето ще е решаваща 😄
При лошо време мисля да направим парти в детски център с 5-6 деца, и събиране с близките ни вкъщи (бабите, дядовците, лелите му).
Ако времето е хубаво - градинско парти в двора за децата, бабите ... всички 😊

Предпочитам втория вариант, не съм голям фен на детските центрове.

Днес майка ми ме попита, какъв подарък да му купят. Мисля си за баланс колело. Ще се радвам да разменим идеи.

При нас тръшкането напоследък намаля сякаш. Може би това, че вече може да ми обясни, какво иска с думи, помага ... Не се ядосва, че не го разбирам.
Обличането и при нас е зор. Вкъщи най-редовно седи по гащи и чорапи 😂

За сега успявам да запазвам самообладание, когато се тръшка или направи беля. Не се е стигало до това да му викам или да го шляпна. Но 100% и при нас ще дойде ден, в който ще ме изкара извън нерви и ще му се развикам (за шамарите съм твърдо против).
Баланс колелото е определено добра идея ,ние карам от половин година всичко де е на колела 😃 включително и такова - желязно хубаво . И даже си спомням ,че от пепко го взехме,за късмет последна бройка намалено на 28 лв - без пари направо.
 Николче ,доста хора в днешно време биха ме погледнали на криво ,но няма как да го става както казваш - удря те знае ,че те боли и ти се смее или пък ти му говориш да не ходи на улицата или нещо такова и то пак бяга. И тогава вика моя приятел "Джон Сина"😃😃😃 това съм аз ,хващам го и го нося някъде далеч от белите . . .

Общи условия

Активация на акаунт