Отговори
# 660
  • В твоето съзнание...
Привет момичета,

При нас след болница имаше регресия с гърнето и с бибероната, но здраве да е, ще почнем от начало.
И аз вече се замислям за РД, защото се оказва, че тези детски центрове са доста натоварени. Попринцип мисля на деня да идем да вечеряме с роднините в някой ресторант с детки кът, а вече през уикенда, да пробвам да организирам нещо за децата.
За подарък съм харесала и аз баланс колело на Gepard, че е най-леко, а със сигурност има да го разнасяме...
Сега започахме да му изнасяме триколката (не такава тип количка, а като малко пластмасово колелце), но я бута по малко и се отказва.
Имаме и тротинетка на Micro, но не я намирам за удобна. Мисля да ѝ махна седалката и да се учи да си я бута с краче вече, май това му е по-интересно.
Аз също събирам допълнителни идеи за подаръци, защото нашите вече ме подпитаха...
Майка ми се е насочила към големите триколки тип количка, но ние имаме хубава лятна количка и не виждам смисъл.

При нас си има тръшкане, чак блъска с ръце каквото намери, но като го погледнеш лошо и му смениш тона и се усеща... надявам се скоро да премине.

Иначе много бърбори, ние си му разбираме, но малко думи изговаря правилно, предивд, че още не казва всички звуци... например, не произнася 'к'. Иначе сглабя някакви "изречения" от типа - Не ита нето (Не иска гърнето) и Тити папа бан (Вики папа банан).

# 661
march23, Може ли да споделиш какъв модел е триколката, която е като колелце? Чудя се дали да не взема някаква за моя бандит.
Не се ядосвай от регресията при биберона и гърнето, важното е, че вече е добре...За РД може и да видиш MR Piza на бул. България и Н. Вапцаров - нови и хубави са детските кътове там.

Plamena, браво, че сте махнали памперса! Сега сигурно е много по-удобно за дупето. А през нощта слагаш ли памперс?

И аз мисля да опитам да махна памперса, но когато се постопли.

# 662
За обедния сън и за нощния слагам памперс,но след като заспи. Чакам дълбокия сън и тогава. Понякога е сух, ама невинаги и не ми се рискува още.

# 663
Моята госпожица е 12.5 кг , а ръста е 88 или 89 см.

Бибероните, с които спи са нагризани, но не ляга без биберон, не искам да купувам нови и ще карам с тези, нищо, че са нагризани, с надеждата, че сама ще почне да ги отказва, защото са нагризани.

С гърнето не винаги ни се получава работата, не знам на какви инервали да я слагам.., успех имаме само като я сложа след сън, но планувам да махна памперса като се постопли малко.

Все повече и повече говори, но и при нас спането намалява, следобед дремва около час, през нощта се буди,
чакаме да почне зъбоникненето на последните 4 кътника.

През деня само да откъсна поглед и прави бели (оняден счупи чиния с торта, вчера отвори шкафа с олиото и оцета и разля олиото по пода в кухнята, преди това бутна купата със сместта за палачинки на земята, бях сложила ябълки в една фруктиера, видя ги и почна да ги хвърля като топки..... абе малко дяволче, кажа ли "не" прави обратното, слагам я на гърне и ако не седя до нея да я занимавам с игри и книжки, става и вече няколко пъти е ставала и пишкала и акала по пода и килима и бяга от мен по голо дупе.

На разходки не се води за ръка, пускам я само в паркове, площадки и градинки без коли, защото не върви хваната за ръка с мен иска сама да ходи и често не е съгласна, и почва да се тръшка.

Между другото - чудех се дали да слагаме ваксина за вариела/зостер?, Една позната ме посъветва да я сложим Thinking

За рождения ден хем искам да направя парти с бабите и роднини да се радват, хем искам да е само с майки с деца, понеже малката предпочита да играе с дечица, а не да стои на маса с възрастни, които не и дават да пие Wine Glass и яде Poultry Leg всичко, което види на масата. Като подаръци съм казала раница, дрехи, колело...

Момичета, тези от вас, които са в майчнство все още, я обяснете кога приключва?, Дата на термин ли да гледам? Или дата на раждане на детето? Понеже моя термин беше края на м март, но родих по-рано и има разминаване? И след това, предполагам се ползва платен отпуск и след това неплатен, докато детето тръгне на ясла?

# 664
Втората година майчинство е до рождения ден на детето, след това се ползва платен отпуск, а при нужда после и неплатен.
Като чета вашите коментари, моете дете май е от по-кротките, особено като съм само аз с него, като се прибере баща му и почва да си показва магариите.
Иначе без да видя беше излял олио в пералнята и си съсипа почти всички дрехи от прането, чупил е също чинии, ако намери някоя троха/парче от храна на земята и го изяжда, но ако не стане на неговото е страшен рев и тръшкане, затова може би е грешно,но гледам да му угаждам, за да спестя драмите.
Има ли дечица, които още не говорят много? Аз се притеснявам, че Никола има само броени думи в речника си, иначе разбира абсолютно всичко и знае много думи,но не ги казва 🥺

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 19:41 от Nikol15

# 665
В нас всички шкафове са заключени. Инече съм убедена, че ще настане малък апокалипсис🤣 Всички наши вещи са вдигнати, така че тазманийскя дявол да не ги достига, а на ниските рафтове са неговите играчки.
 Иначе и при нас приличното поведение е само докато сме си двамата. Прибере ли се тати започва да му прави на пук, но пък и той няма никакво търпение и всяка втора дума ми е НЕ.
 Ние имаме бебешко пластмасово колело, което се кара непрестанно вече над година. Тротинетка му взех за деня на детето, но чак сега започва да я кара и то в къщи. Баланс колело ни даде един приятел и много му се кефи, но му е леко голямо, та и него за свга го караме само в къщи.
 Та съм в голяма чуденка за подаръците за рождения ден, а трябва да измисля поне 4 🤔
 Алекс също до скоро почти нищо не говореше. Имаше си 4-5 думи и ги повтаряше по цял ден. От 10тина дни обаче всеки ден има нова дума, че и по 2 даже понякога. Така че не се притеснявайте, като се отпушат нещата няма спирка 🤣

# 666
  • В твоето съзнание...
Кукличка, за въпросите относно майчинствто, може да попиташ в тази тема. Не съм сигурна и аз дали е до рожден ден или до термин. След тов как ще процедираш вече е въпрос на това какво се договориш с работодателя. Имаш натрупан отпуск, който можеш да ползваш, а отделно имаш право и на неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8г. възраст, който мисля, че беше в размер на 6м, но най-добре прочети в тази тема и попитай, там отговарят счетоводители.

Иначе нашият момък чак такива бели не прави, разглежда по шкафовете, но като цяло обича да си ги подрежда. Обикновено ако иска да прави нещо, ни вика и нас.

Аз много искам да саложим ваксината за варицела, но имаме ище една от задължителните, с която изоставаме... превдивд болестите, които върлуват сега, личната каза да се чуем в началото на Март, за да се разберем кога да я сложим и вече след нея, може да сложим и тази за варицела.

Нашия отказва да спи с прегризаните биберони, но вероятно защото вече знае, че можем да ги заменим. Имаше един период, когато беше отгризал голямо парче и нямаше как да го пусна с тази биберона на ясла, та я смених и той явно схвана...
Сега като му ги пробия и вика, че са "дадни"(гадни) и да дадем "дуга".

Иначе на ръст не съм го мерила скоро, но сигурно е окол 90см. Преди боледуването беше 13.5кг, след това 12.5... уж едно кило, а разликата визуално беше огромна.

# 667
Аз сложих ваксината за варицела на дъщеря ми. През декември беше първата доза, а след месец сложихме и втората.
Относно подаръците за РД и аз се чудя вече какво да бъде. Баланс колело ѝ взех октомври или ноември миналата година, но ѝ беше голямо. Сега чакаме пролетта да го подкара. Мисля си един от подаръците да е раница за яслата и дъждобран. Играчки има доста и в момента съм на малко по-практична вълна Simple Smile
В допълнение към горната информация за неплатения отпуск след втората година бащата може също да прехвърли на майката още 5 месеца, т.е.да станат общо 11. Аз първо ще ползвам натрупаната платена отпуска и след това ще пусна неплатена.

# 668
Почнаха ли да растат кътници при вас? На моята госпожица мисля почнаха да растат, втори ден е с температура, взех да се тревожа, да не е грип. Може би трябва да отидем на лекар. Вашите деца вдигат ли температура от зъби и за колко дни им минава?

# 669
Почнаха ли да растат кътници при вас? На моята госпожица мисля почнаха да растат, втори ден е с температура, взех да се тревожа, да не е грип. Може би трябва да отидем на лекар. Вашите деца вдигат ли температура от зъби и за колко дни им минава?

Кукличка, моят дивак има всички зъби вече...Към година и половина бяха избили 20-те. Имаше доста секрет, но не е вдигал температура от зъби-макс 37.1. Над 37 е вирус или грип. Как е сега детето? Моят е с грип от миналата седмица и още кашля.

# 670
Снощи я заведох на лекар, лекарката не можа да каже дали е грип или зъб, защото ревеше и се дърпаше, дори при опит да види гърлото не можа да преброи зъбите, каза ни да й направим комбиниран тест за грип и Ковид, направихме, но е отрицателен.

Давам Биозин кидс, лекарката каза, че ако е грип първите 5 дни може да вдигне температура, следващата седмица кашлица. Изписа ни тами флу, опитахме да дадем снощи, но го плюе.

Днес пак се опитвам да видя дали има нов зъб, но не е лесно, все е в лошо настроение.

# 671
кукличка, колко температура има? Моят син е с грип, уж отминава, сега остана кашлицата. Даваме му детския тамифлу, разтворен във вода, със спринцовка. Единият го държи, другият го впръсква директно в гърлото, иначе се плюе. Дава се след храна, защото иначе може да се гади на детето. Но помага лекарството. При моето дете първият тест беше отрицателен, вторият показа грип Б. Може да тестваш още веднъж....

# 672
Благодаря, ще се тестваме отново, две вечери подред вдигаше до 38.5 , днес няма температура, ще видим вечерта как ще е. Вечерите са критични при нас. Вероятно е грип. За Тами флу има много добри отзиви, ще го дадем довечера по вашия начин 🙂 има педиатри, които го изписват в това грипозно време, и в случаите, когато детето е било контактно с болен, дори и да няма симптоми.

# 673
И ние в клуба на грипозните ама вече към края. Само сопола остана. Това тамифлу много помага, разреждам го с половин пауч плодово сокче и няма проблем с пиенето. Може така да пробвате.

# 674
Plamena, бързо оздравяване. Кашля ли детенцето ти? Моето да, което ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт