Отговори
# 165
При мен и двете баби помагат. Даже всяка седмица по няколко часа е с някоя баба като гледам да ги редувам, но пак еднообразието и самотата си казват думата. Хем ходя на разни бебешки активности, но се по 45мин, но пак внасят някакво разнообразие.
Таткото казва да започвам работа и ще ми мине Grinning, тогава ме притеснява дали ще имам време за всичко.
А за това с удовлетворението и обичта съм напълно съгласна, като ми се усмихне и ме гушне и забравям всичко. Heart Eyes

# 166
Kinira, и аз се чудя дали да се връщам на работа. Също се притеснявам дали няма да стане още по-зле положението - съвсем да нямам време за нищо, дали ще смогна вечер да нахраня детето,да приготвя за другия ден, ние да хапнем, да се приведа в нормален вид за работа и тн. Също се притеснявам как ще се адаптира предвид че още са много мънички. И изобщо не знам какво да правя.

# 167
Catwoman, знам че далеч не е еквивалентно, защото ние не живеем в бг, тук майчинството е 16 седмици,  моят работодател отпуска 45 допълнителни платени дни, и с малко отпуска до 6тия месец гледах малкия в къщи.
Преди да тръгне на ясла бях в някаква нервна криза, но, това ме мотивира да запълвам времето,  в което сме заедно с плуване за бебета, бейби джим (тук няма киндиру) и всякакви бебешки музикални театри и концерти - оказа се че има доста събития - имаме билети закупени чак до края на юни.
За наш огромен късмет (аз съм писала и преди) първата учителка в яслата беше невероятна и нашето бебе просто се влюби в нея.
А след първият ден прекаран в офиса бях като нов човек - никой не пищи, не сменям памперс, всички ходят на собствените си крака.
Това нямаше да е възможно без помощта на родителите ми, понеже малкия е само 3 дена в седмицата на ясла, а аз работя от дома, в дните в които той също е в къщи, 
С това дълго писание искам да кажа, че от първо лице оживях ранното тръгване на ясла, и за сега оцеляваме успешно. С изричното пояснение, че имахме късмет да попаднем на невероятна ясла с уникален състав.

Най-ужасното обаче е постоянното мъкнене на вируси. Знаех, всички колеги ме предупредиха , че първата зима ще е най-тежка, а и в бг на всичките ми приятелки децата след тръгване на ясла/градина изкарват такъв период, но по дяволите- ужасна зима изкарахме. Как толкова малки същества успяват да пренесат такова количество вируси, главата не ми го побира.

Ако решите да тръгнете на работа- ще има плюсове и минуси.

# 168
Реално за връщането на работа аз съм решила, че ще е от лятото, но пак имам едно гласче в мен, което пита дали е правилното решение.

# 169
Cat_woman123, нормално е от врем на време да ти идва в повече. Аз имах лош период преди няколко седмици, но при мен е най- вече заради недоспиването. Слава богу таткото се усети и започна да помага малко повече и сега всичко е наред.
 Иначе аз съм точно противоположния случай. Домошар от класа съм и съм си абсолютно самодостатъчна и нямам нужда да излизам и да се срещам с никакви хора. През зимата почти не сме излизали. Вързахме си люлка на терасата, за са има забавления и "чист" въздух. Аз съм разказвала в началото след раждането, че имах паник атаки. Бяха породени точно от това, че не искам никой да ми пипа детето. И така и до сега си се гледаме двамата, което със сигурност в даден  момент ще стане проблем. Аз самата имам травма от изоставянр и още си спомням ужаса, когато са ме оставяли на някой да ме гледа или на детска градина като дете и сега съответно не се отделям от детенце. Абе тежък случай 🤣

Аз друго искам да попитам. Как реагирате на неуместни коментари?
 Вчера на площадката някаква "дама", майка на момиченце на нашата възраст и по- голямо момче реши да ми обясни, че момчетата били много тъпи и едва ли не бавно развиващи се. Толкова бях потресена, че не успях дори да реагирам, а просто си тръгнах 😡

# 170
Честита баба Марта, момичета!!! ❤️🍄❤️🍄❤️
Да сте здрави и засмени и вие и дечицата!
Lady25, и аз имам травма от изоставяне. В началото също не давах детето на никого. Сега се опитвам да го приуча на контакт с бабите поне. Изключително ме притеснява как ще се адаптира в ясла/ детска градина. Аз като дете съм посещавала ясла, където съм ревала през целия ден и са ме носили само на ръце ( лелката е била пациентка на баща ми, който е доктор и съответно от благодарност се е грижила изключително за мен в яслата). Постепенно съм привикнала явно, но конкретно с тази жена. След което като дойде времето за детска градина настана тотален срив. Шок и ужас от новите деца и лелки. Насила ме завеждаха сутрин, криех се под масата, в колата с все сили стисках седалката и помня, че ме дърпаха. В самата градина не общувах с деца и седях сама. Но това е по-малкият проблем. Оказа се, че системно не съм приемала храна за което лелката не е уведомила родителите ми. Стигна се до момент, е който и вечер вкъщи започнах да повръщам храната. Майка ми в паника какво става. Закараха ме в Пирогов ( баща ми там работеше). Изследвания, сонди през устата, всичко и нищо не откриват. Казали на нашите ще оперираме корема да видим. Майка ми казала не, твърдо не. Директно напуснала работа и аз съм останала вкъщи да ме захранва лека полека. И се е получило, постепенно съм се успокоила. Всичко е било на нервна почва, стеснение на стомахчето от системно неядене. За служителките в детската градина съм без думи.
Така че нормално в момента да ме е много страх за адаптацията на детето ми. Ужас просто, не ми се мисли. За чувствителни деца е много трудно. Само се надявам малкият да не е като мен в това отношение.
Cat_woman123, нормално е от врем на време да ти идва в повече. Аз имах лош период преди няколко седмици, но при мен е най- вече заради недоспиването. Слава богу таткото се усети и започна да помага малко повече и сега всичко е наред.
 Иначе аз съм точно противоположния случай. Домошар от класа съм и съм си абсолютно самодостатъчна и нямам нужда да излизам и да се срещам с никакви хора. През зимата почти не сме излизали. Вързахме си люлка на терасата, за са има забавления и "чист" въздух. Аз съм разказвала в началото след раждането, че имах паник атаки. Бяха породени точно от това, че не искам никой да ми пипа детето. И така и до сега си се гледаме двамата, което със сигурност в даден  момент ще стане проблем. Аз самата имам травма от изоставянр и още си спомням ужаса, когато са ме оставяли на някой да ме гледа или на детска градина като дете и сега съответно не се отделям от детенце. Абе тежък случай 🤣

Аз друго искам да попитам. Как реагирате на неуместни коментари?
 Вчера на площадката някаква "дама", майка на момиченце на нашата възраст и по- голямо момче реши да ми обясни, че момчетата били много тъпи и едва ли не бавно развиващи се. Толкова бях потресена, че не успях дори да реагирам, а просто си тръгнах 😡

# 171
Момичета, много тревожни истории разказвате, надявам се да не стигаме до там с нашите деца.

lady25 и аз много често не мога да реагирам адекватно на глупави коментари, но си ги пускам през ушите и толкова.

# 172
Здравейте. Бебенцето на сестра ми е момченце , на седмото небе съм толкова е сладък. Той се роди на 20 февруари , а моята бебка е на 21-ви 😄

Доста снимки ,но нямаше как да не кача 😁 украсата не беше кой знае какво всичко е от Шейн. Тортата си беше уникална и на вид и на вкус, за ядене нищо не съм готвила всичко си поръчах от една жена ,която готви в къщи за такива поводи. За децата бях поръчала кутии пак с темата русалка и там им сложих яденето ( хамбургери, бисквитка русалка и сокче)и беше много удобно . Малката беше много засмяна , макар че беше малко болна .

Люси питала ли си в кинд Ен хезин дали имат някакви дейности за мама и бебе. Тук имаме всеки ден без понеделник, наистина е много забавно , има дечица и други мами . Бебенцата си играят , а ние си говорим ,пием кафе и е напълно безплатно , а и всеки ден е различно , различни занимания имат.

За коментарите мен вчера една мама ме ядоса . Попита ме ,защо малката все още няма зъбче , не е ли останала много назад . Ядосах се , тя е с бебе на два месеца и ми задава този въпрос. Казах и да си гледа нейното си бебче , че не се знае то кога ще има зъбки или пък как ще се развива, всяко бебе е различно .
Ох, много дълго стана извинявам се момичета ☺️има още въпроси , на които бих искала да отговоря ,но ще запазя за после.

# 173
Привет и честита Баба Марта!
Като ви чета и благородно ви завиждам за помощта. Ние живеем в София, но не сме от тук и нямаме баби и дядовци наблизо. Още повече, че имаме само една баба и то работеща. Мъжът ми е на работа, а аз гледам бебето. Много често и каката (вече на 5 години) си е вкъщи. Отговарям изцяло и за домакинството, докато мъжът ми го няма. Та общо взето гледам двете деца, чистя, готвя за всички, вечер извеждам кучето (най-спокойният момент от деня). Всеки ден задължително излизаме навън и карам курс по програмиране. Бебето се буди минимум по два пъти нощем. През юни се връщам на работа и ще е още по-голям купон. Но тогава задълженията по домакинството ще бъдат разделени между мен и мъжа ми. Общо взето натоварването и умората си казват думата. Понякога съм толкова изморена, че нямам сили да се депресирам. Не помня как съм си легнала. От друга обичам да съм заета и за момента този режим ме устройва. Но понякога си мечтая да имам един час за себе си Simple Smile

# 174
Алисе, прекрасна е бебка както винаги ❤️❤️❤️ да ви е жива и здрава, поздрави и за бебето на сестра ти. За кинд ен хезин ще питам! Чудесна идея.
Росина, така сме две - и аз обичам да съм заета.
За коментарите - нямам този проблем ... защото не си говоря с други мами 😆😆 освен с вас ❤️
Catwoman, lady, 🤗🤗 виртуални прегръдки момичета- ще се справим, когато може да се сподели с някого е по-лесно.

# 175
А относно коментарите - режа в зародиш. Не ми се случва да ми дават непоискани мнения Simple Smile

# 176
Честита Баба Марта, мамчета!!! ❤️❤️❤️
За помагането, аз имам по принцип помощ... Майка ми идва всеки ден, моята баба идва също, а свекърва ми през вечер... Та сега ще кажете, "еха, браво". Да ама не точно, има моменти в които повече ми пречат, аз не ги оставям сами с детето и реално го гледаме двама на веднъж. А понякога малкия почва да се лигави от многото внимание. А пък с моята баба, имаше малък период, в който нещата се изостриха, защото сме все на различни мнения и така не може да се разберем. Скоро очаквам да се преместим в нашият си дом и се надявам там нещата да се подредят по добре.
Алисе, честит празник, с малко закъснение! И честито бебче на сестра ти! Всички да бъдете много здрави и щастливи!!! ❤️

# 177
Благодаря ви мамчета .
Забравих да спомена за подаръците. Малката получи 2-3 играчки и останалите подаръци бяха парички и злато. Ние с таткото също купихме злато. Тя играчки има много , предпочитам да купувам златни парички например и ги събирам за нея. Когато му дойде времето ще и ги дам , понеже парите се харчат,играчките се чупят ,но това си и остава .
Аз помощ нямам , нито свекърва ми е тук ( тя работи в Испания в момента ) , нито майка ми е тук (тя е в България)
Сама си гледам бебето , а вечер таткото помага ,понеже през деня работи. Събота и неделя сме по разходки , независимо от това дали е студено 😄

Люси снимам програмата на тукашният кинд Ен хезин, за да си имаш горе-долу на представа за какво иде реч , ти знаеш френски и няма да ти е трудно да го разбереш.

# 178
Честита баба Марта момичета! 🌷 Радвам се ,че сте добре всички. Алисе прекрасен празник сте организирали браво 🌷 Та за помощ ,имаме баба вкъщи ,но тя работи пък и да си кажа честно предпочитам да сме си двамата с малкия. Даже и баба ми е близо , НО това си е мойто бебе 😁😁 знам ,че след време като не е приучен с друг ще съжалявам ,но такова е . Иначе много обичаме да сме на вън ,дори и в студени дни се обличаме и пътеките 😁😁 Аз се срещам само с една мама и то от бая време и тя е с момиченце на година , пък дори и да не се виждаме в даден ден ние си излизаме . Много обича да е на площадката сред други деца ,пълзи,катери се, мъчи се да ходи ,Абе забава 😁😁 и редувам - сутрин на площадката т.с. обяд и следобеда на двора . Имаме разни животни та се забавлява и вкъщи. И ние минаваме през всякакви периоди ,та неспане, та чудо ама това са красотите на възрастта 😁 В домакинството аз съм човека ,като разбира се и ММ помага ако се наложи . Та понякога малкия като е в кофти серия и ММ казва - не знам как издържаш всеки ден ,аз не мога 😁😁😁💙 казвам не питай по добре 😁😁 Но общо взето не разчитам и не искам да разчитам на никой,да не стане след време да има приказки от сорта - добре ,че ви изгледах детето. Но пък и ако го оставя за малко примерно с баба му ,знам  че правят неща които не са позволени горе при нас 😁 там прави каквото си иска ,да се оправят . За мен е важно аз да го възпитам и от мен да знае какво е позволено и какво не ,че бабите всичко дават ама мама не 😁 момичета извинявам се за романа ,приятно ми е ,че сме активни все още и споделяме . Желая всичко хубаво 🌷мир и любов да царят в домовете ви !🌷❤️

# 179
Много се радвам, че темата се активизира около рождените дни на децата. Нека не спираме да пишем и споделяме емоциите, времето прелита като миг.

Танюша, добре го каза, гледай го ти, за да не ти се говори след време как дължиш нещо на някого. Освен това майката е най-важна за малките, за да изпитват сигурност, другите от семейството са един прекрасен бонус. А какви животинки имате?

Алисе, честит рожден ден на принцесата със закъснение! Чудни снимки. Добре е, че сте инвестирали в злато. Ако имате пари събрани, може да се изхарчат за друго, така някак си споменът остава и след време детето може да ползва натрупаното за нещо смислено.

funn, кога ще се местите в нов дом, определено ще ти олекне так.

RossinaD, възхищавам се на упоритостта и организираността ти! Дано скоро имаш повече време за себе си. Къде караш курс?

За тъпите коментари и въпроси - гледам да отговарям с усмивка. Казвам, че всяко дете е различно. Ето, моят има зъби от 4-месечен, но какво от това, значи ли, че ще е гений? Всички ме питат защо не се е пуснал да ходи без помощ, а то има време. Казвам, че не е състезание. Ще го направи, когато е готов.
На 4.03 ще стане на годинка 🥰🥲

Общи условия

Активация на акаунт