Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 971
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
Скрит текст:
Да, Емма, в Елица имаше скара навън. Ни веднъж не се доредихме, е чак толкоз ..не сме останали гладни, ама скара не видяхме, пържоли пък съвсем, че то и другите там. То и не беше всеки ден. А в Нона нямаше изобщо скара навън.
Моля , моля, това за октоподите (то май имало такива уж с ориз нарязани и сготвени, ама аз не намерих такъв) , го писа друга потребителка, та и цена калкулира. Не пренасяйте нашите отговори  към някой за наше мнение първоначално. И да...не е вярно това за таверните. За анимацията в Албена също е повече за малки деца, за възрастни само обяви, че има. Вече писах за аквааеробиката. Всъщност някой от вас да е бил на такава?

През цялото ви пребиваване там сте чакали по 1 час и все не сте се дореждали за скара?!
Оплакахте ли се в кол центъра и как реагираха те?
На мен ми звучи крайно нереалистично цяла опашка хора да се редят по един час за храна, но ще ми бъде интересно да прочета.
Догодина ще взема да букна една нощувка в тази Елица, от интерес.

Вземи в Нона, там няма изобщо такова чудо (нямаше по мое време, вероятно и сега)
И една вечер не става. Ние ходим за 7 дни, да е имало 2 дни (не помня точно, но не всеки ден и не често)
Час е малко. Повече от час, а за големината на опашката да не пиша.
Не съм се обръщала към кол центъра , а управителката тогава само попитах. Все пак не бях толкова надъхана за парче месо. Били малко пържолите и свършили. Ама то нормално да са малко, че до полунощ трябваше да ги пекат.

Е, как да не си толкова надъхана за парче месо, щом си стояла повече от час на опашката?
Честно казано, ако бях на твое място, и съм чакала повече от час за нещо, което искам... не бих подминала, щях да се свържа с кол центъра и да поискам съдействие.
)) И кол центъра ще ми изпече парче месо и прати)) Не чаках аз на опашката, но се редувахме. То няма друг начин да издържиш толкова време. И  не, не само аз бях недоволна, но...то въпросът не е в парчето месо, не е в пицата, не е в сладоледа, не е в анимацията, не е в обещаните неща за възрастни, не е питиетата ...бе в нищо не е, ама е калкулирано в цената ти , нали??? Аз съм отишла на почивка, а не битки да водя. Но пък и Албена след Нона очите ми не е видяла. Не, че не съм писала и пращала оплакване после и обяснения, както в сайтове, така и към управата на Албена)) Еми едните изтриха негативните коментари в Букинг примерно, а колчето така и не отговори и не се разлисти)))))
Сякаш за различни Албени говорим и пишем. Чак пък такива разлики...Аз знам в Лагуните имаше и прасенце, че дори и фазан, кога бях в Нона, ние и скара нямахме. Та..пиша, че е различно и  внимателно си избирайте хотелите, което също няма гаранция де. Ми горските май са по-добре с храната, ама тях трябва и да ги залъжат, заради пътя до плажа си мисля и остават доволни. Тези на първа линия, те ...да са доволни, че излизат от хотела и стъпват на пясъка, това им е достатъчно за цената.

# 616
Честно, не разбирам идеята да се въртим в кръг колко е гадно в Албена.

Ако е удобно за момент да изместя дискусията, може ли да ми кажете как става въпроса с паркирането. Ние ще бъдем във Вита парк и аз там ще оставя колата. Как я локализирам, че е там, казвам ли на някого, купувам ли някакви талони (от къде?) или пращам смс-и? И ако реша вечерта да изляза и после да се върна, как процедирам?

# 617

Ако е удобно за момент да изместя дискусията, може ли да ми кажете как става въпроса с паркирането. Ние ще бъдем във Вита парк и аз там ще оставя колата. Как я локализирам, че е там, казвам ли на някого, купувам ли някакви талони (от къде?) или пращам смс-и? И ако реша вечерта да изляза и после да се върна, как процедирам?
На входа на Албена си взимаш билетче. На тръгване на всяка една рецепция или апарат на изхода си плащаш след сканиране на билетчето с карта или кеш. Цената е 10 лв. за 24 часа.

# 618

Няма СМС.
Имаш два варианта
1. плащаш в началото за целия престой - правят ти един вид абонамент, или на рецепция, или на КППто в началото на комплекса. Така можеш да влизаш и да излизаш от комплекса, на бариерите камерите разчитат номерата и вдигат бариерите.
2. ако няма да излизаш от комплекса, а ще караш само в... първа зона, доколкото разбирам... плащаш накрая на рецепция (диктуваш номера и те виждат каква кола, кога е влязла, каква сума се е натрупала и т.н.) или с билета на апарата преди бариерите.
Плюсът на предварителното плащане е, че ще можеш да влизаш и излизаш от комплекса без бавене всеки път за ново плащане, без да търсиш всеки път билета и т.н.

Скрит текст:
Да, Емма, в Елица имаше скара навън. Ни веднъж не се доредихме, е чак толкоз ..не сме останали гладни, ама скара не видяхме, пържоли пък съвсем, че то и другите там. То и не беше всеки ден. А в Нона нямаше изобщо скара навън.
Моля , моля, това за октоподите (то май имало такива уж с ориз нарязани и сготвени, ама аз не намерих такъв) , го писа друга потребителка, та и цена калкулира. Не пренасяйте нашите отговори  към някой за наше мнение първоначално. И да...не е вярно това за таверните. За анимацията в Албена също е повече за малки деца, за възрастни само обяви, че има. Вече писах за аквааеробиката. Всъщност някой от вас да е бил на такава?

През цялото ви пребиваване там сте чакали по 1 час и все не сте се дореждали за скара?!
Оплакахте ли се в кол центъра и как реагираха те?
На мен ми звучи крайно нереалистично цяла опашка хора да се редят по един час за храна, но ще ми бъде интересно да прочета.
Догодина ще взема да букна една нощувка в тази Елица, от интерес.

Вземи в Нона, там няма изобщо такова чудо (нямаше по мое време, вероятно и сега)
И една вечер не става. Ние ходим за 7 дни, да е имало 2 дни (не помня точно, но не всеки ден и не често)
Час е малко. Повече от час, а за големината на опашката да не пиша.
Не съм се обръщала към кол центъра , а управителката тогава само попитах. Все пак не бях толкова надъхана за парче месо. Били малко пържолите и свършили. Ама то нормално да са малко, че до полунощ трябваше да ги пекат.

Е, как да не си толкова надъхана за парче месо, щом си стояла повече от час на опашката?
Честно казано, ако бях на твое място, и съм чакала повече от час за нещо, което искам... не бих подминала, щях да се свържа с кол центъра и да поискам съдействие.
)) И кол центъра ще ми изпече парче месо и прати))

Докато не пробваш, няма как да разбереш дали кол центърът няма да ти свърши работа. Ако целта изобщо е била да се намери решение.

Аз изобщо не се занимавам с управители, рецепционисти и подобни, звъня на тел., досега винаги са ми решавали въпроса дистанционно.

# 619
  • Белгия
Нашата почивка в Албена приключи, чудесно изкарахме в Амелия. Пет семейства с деца между 4 и 15 години. Нямаше недоволни, някои играха тенис и караха колела, други ходиха на спа и аква процедури, трети по цял ден белот и похапване. Кой както разбира почивката. Големите деца си обикаляха самостоятелно, което нямаше да се случи в курортно градче.

Гледам, че и тук се сравняват апартаментите по селата в Гърция с курорт с хотели, без автомобили и с обща поддръжка. Би следвало гръцките села да се сравняват с Равда, Кранево и т.н. Албена може да се сравнява с места като Сани резорт на Халкидики и други подобни.  Някои от тях са 'уау', други само са се накичили с много звезди. Общото между тях е, че искат два-три повече пари от петзвездните хотели в Албена, а не всички имат море и планинска прохлада едновременно.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 07:59 от mik123

# 620
Пропуснала съм някои постове. Омари определено не съм виждала в Албена. Нито пък сувлаки. Но редовно похапвам три вида свинско (не в манджа). Но миди, скариди и калмари съм. Октопод само в салата. Котлет сьомга, ципура, лаврак също съм виждала, но не си падам по рибата.
И за трима възрастни на ранни резервации с приорити ми беше 312.50 лв. нощувката Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 16:48 от Принцеса Лея

# 621
Ахахахахахахах, какво съм писал 2020 г😂 бях го забравил. Вижте го и мир!
Хубава си е Албена, всички сте прави, спорихме за дребни несъществени неща. Аз повече няма. На всички хубаво лято!

https://bg-mam.ma/p/1231808/41059548

Ах за алкохола и тогава съм писал същото 😂 така че винаги пиша квото мисля. А това, кво съм писал тогава 😂:

На нас точно Албена много ни харесва, защото е наш тип - ние не обичаме дискотеки, шумен нощен живот и тълпи, курорта е луксозен, идеално поддържан, зеленина, не е презастроен, площта е голяма, плажът е огромен, морето е плитко, всичко е шест. Може да мръднеш до Варна, до Златните, а който иска и на север - до Калиакра, Русалка и т.н.

😂😂😂😂Аз съм го писал, факт, стои във форума от 2020...

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 18:32 от Татко Мецан

# 622
С приорити, ранна резервация с доп. отстъпка изкрънкана, защото ни беше 10г. платих 500 лв. на ден за 5 възрастни. За първа година не писах подробно за изкарването, защото ме ядосаха и върнах директно ОВ към Албена още като бяхме на място. На Албена винаги почивам пълноценно. Ходим и ние с компания. Децата, вече тийнове се разбиват на анимацията. Тази година слязоха веднъж до морето и нито веднъж на аквапарка. Въпреки, че вече са големи се включиха и в подготовката на шоуто, което изнасят те пред публика. Ролите им бяха съобразени с възрастта и супер се изкефиха. Обикновено ходим за 7-8 нощувки на Албена и за няколко дни в Гърция. След миналата година решихме да пропуснем почивката при съседите, скучно им е на тийновете да лежат на плажа и да се къпят в морето... Освен това трябва да поръчват и чакат за храна...Голямо мрънкане. Обяснявам аз, че типа туризъм е различен, но не вдяват. Аз също оставам доволна и щастлива в Албена, защото на никой не му трябвам за нищо. Предните години управлявах картите за достъп до стаите Simple Smile , тази година вила се отключваше с гривните. Супер удобно, но не бих повторила Акваклуба.

# 623
Еййй с тази анимация как ми повлияхте значи. Аз още предния път в Ралиците на място се убедих, че всичко, каквото казва Принцеса Лея, винаги е истина. И сега й вярвам и затова... току-що резервирах и платих 5 дни в Ралица Супериор за септември 😱...
Наистина платих. Аз не бях видял кой знае каква анимация, но щом Принцесата каза, че това било най-голямата тъпотия, която е прочела в темата, значи е така и не й се и сърдя за определението, защото винаги е била права.

Да не би да ми се е видяло така, защото сме само с едно дете...а вие, доколкото разбирам, отивате цяла компания с много деца и само вашите деца правят цяла група и затова да е имало постоянно аниматор да се занимава с тях? При нас наистина не видях тогава... детето ми е на 12 и изключително разчитам на това, което каза принцесата, че ще могат да го забавляват, особено ако септември се окаже студено морето...
Между другото, голяма гадост, че дете на 12 го водят възрастен. Първо се обърках в резервацията и писах - дете 6-12, защото то е на 12, нали уж попада...но ме загложди нещо и звъннах на кол-центъра и питах. Не, господине, викат, щом е навършило 12, се води възрастен. Айде бай Мецан анулира резервацията и прави нова за трима възрастни...и цената ми скочи с 65лв на ден ...с 325 за 5 дни... ама каквото такова. Като чета Радост и Принцесата, може ли да пропусна Албена...на място ще разчитам да ме светнете за анимацията, ако пак ми се стори, че е "две девойки танцуват и децата повтарят движенията"😂 - което разбрах, че е глупост.
Албена, дръж се, че ида!😂

# 624
)) Браво, Мецане!
Дръж се Албена))
Ти си след мен, но аз ще подгрея вероятно нещата, след като разбрах за кол центъра да се обръщам при проблеми и да не оставят висящи и тровя нервите. Та...да видим, дано е както пишат хората в темата. В противен случай подозирам, че ще минат на хапчета след нас двамата и преминат в нелегалност)))
Голям смях, шегувам се, но...наистина възнамерявам да ползвам тел. за оплаквания щом така можело, а не към управител, готвач и т.н.
Нямам търпение. Подпалих джапаняците))

# 625
Обичам те, родна Албена
Хем синя си, хем си зелена!
Обичам на лятото дните,
В които посрещам вълните!

Реката с морето се среща
И морският бриз се усеща
Как гали те нежно в косите.
Красиво е! Как ще заспите?

Обичам те, родна Албена
Отново дойдох озарена,
Но ти ме посрещна с вируса летен
Който изглежа е някъде вплетен:

В морето, в басейна, или храната
Напразно очаквах да е чиста водата..
Сега в столовата похапват котлети,
А аз хрупам тъжно "Хрус-хрус" солети.

За някои има вкусен бифтек,
Дали ентеролът ще проима ефект?
Дали да не сдъвча една биогая,
Която проклетия вирус да смае?

И вместо да ида с другари на плажа
Обилно с крем факторен да се намажа
Тъгува душата ми кротка,
смирена
В кой куфар съм сложила аз нурофена?

Тъй пия си бавно на глътчици смекта,
Това си остава на моята сметка.
Очаквам отново този разтвор
Да върне у мен радостен взор

×××

И лека по лека да стегна багажа
За тази почивка това ще разкажа!

# 626
  • БГ
Нямам много снимки от UAI в Ралица Акваклуб, за да ви впечатля, но искрено се надявам да се върнете живи и здрави, доволно отпочинали.
fanfanito, сигурна съм, че видях от текстилните шезлонги - 4-5-ти ред, в карето на Лагуните, от към 13-ти спасителен пост.
Татко Мецан, за междинно хапване посетете снек бара (срещу пералното помещение в края на Сектор К) - салати, дюнерчета/хот дог, спагети/фузили/лазаня, картофки, сладолед, плодове

Дюнер, чий кюфте, телешко печено

сьомгова пъстърва, тарама хайвер, скариди

Калмари (панирани/на салата), миди (ядки/с черупки/на салата)

Омлет с пълнеж по желание (всяка сутрин)

Ципура на скара, печено цяло пиле, пиде, сушени домати (като украса/на салата с дърпан кашкавал и копър), десерти - грис халва, панакота, тарталети, сиропирани курабии, пуширани круши/праскови (приготвени на момента)

Анимация

Плаж

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 16:46 от stefaniika

# 627
Какво е сектор К... тези всички чудесии на снек бара ли ги има?! Този, който е на втория басейн - на Ралица Акваклуб? Преди две години определено нямаше нищо подобно...
А и на този горният басейн, на който обикновено е анимацията, ние от Супериор не можехме да ходим...а децата могат ли да ходят там, не помня...гривните на Ралица Акваклуб са различни от тези на Супериор
..

# 628
Стефаника, благодаря. Много хубави снимки. Аз такова нещо и двата пъти не съм видяла (вярно преди години) Няколко тави готвено, няколко тави обикновени салати, тави с краставици или само домати,, да можеш да си направиш нещо си по вкус, дори печени неща обикновени не помня. Постни ястия няколко, месни (манджи) няколко и това е. Тави много, но..гладен не оставаш, ама.. За междинното пък да не говорим, изобщо сравнение няма. Та..скарата беше атракция за всички почти (който се дореди де) Аз месо много не ям, жал ми е (особено агнешко абсурд), но все пак..други обичат.
Иначе стихотворението е добро има и рима, но не съм толкова широкоскроена, като помня какво преживях. Замени нурофен и смекта с лопедиум и деган, за да отговаря . Морето не е виновно, храната за мен беше.
Мецане, отивай в Акваклуба. Лично аз не знам , не мога да се оправя с тези сектори и т.н., ама съм лесна. Моят хотел си няма ресторант , та...))

# 629
  • БГ
Сектор К е нереновираното крило на Ралица Супериор, успоредно на Ралица Супериор Делукс (РСД). Снимките от снек бара са първите две, да, това е бара до басейна на Ралица Акваклуб (РА). Лято 2022г бяхме в апартамент, в РСД, и ползвахме същия снек бар, тогава имаше дюнери в питки, тостове и казанлъшки понички. 😊 Гривните на децата до 17,99г, за двете Ралици, са червени, т.е. децата могат да ползват всичко, което се предлага на територията на Калимера Ралица. За възрастни - в РА гривните са сини, в РС - жълти.

Общи условия

Активация на акаунт