Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 129
  • 776
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
Ние бяхме в Калиакра Маре от 05.08.-15.08.2024г. Два дни след като пристигнахме се разболя детето-хрема,кашлица. Тя се оправи за 2-3 дни. На 5 ден от пристигането ни се разболяхме аз и мъжът ми-болки в гърлото,хрема,кашлица,болки в мускулите, а при мен и температура. Дори се наложи да посетя спешна помощ в Балчик, тъй като температурата се повиши, независимо от вземането на лекарства. Към края на престоя ни се оправихме, въпреки че и до днес кашляме от време на време, но разстройство и повръщане не сме имали. Според нас, а и според докторите в Балчик това са вируси, които са донесени в Албена и при струпване на много хора в ресторантите на хотелите неминуемо се стига до заразяване. Ние почивахме в Албена пета поредна година и за първи път се разболяваме. Заедно с нас бяха и моите родители. Слава богу те бяха здрави.
99 % сте били с новия вариант на Ковид, който карах и аз в София, точно в същия период, Ок.10.08. В момента има бум в Гърция и по морето тук.
Вероятно е било Ковид. В спешното в Балчик не ме тестваха, а и аз не направих тест за съжаление. Тази година не сме ходили в Гърция, за разлика от предните години, но и в България върлува в момента.

# 721
Сега чета как в Гърция имало летни вируси само защото имало българи - това е нещо ново и честно казано по-интересно, отколкото горното.

Smile

Мецане, в Турция е по-хубаво отколкото в Албена, само да си в правилния хотел и в правилния период на годината.
Най-късно до 15ти юни, след това в Анталия не се диша, не се мърда, не се стъпва на плажа.
Там където съм била на плаж, морето беше обградено с мрежи във водата и ни една медуза нямаше или други твари, които да закусват с нас. И морските таралежи бяха разчистени най-вероятно от дъното.
Но това по-хубавото е и много по-скъпо, въпреки че изобщо не говоря за най-скъпите хотели и дестинации.

# 722
Оууу, Фанфанито, има надежда за теб, точно минах пак покрай шезлонгите на Лагуните, ама откъм морето, всъщност има меки шезлонги и след втори ред. Не всички, но може да имаш шанс да ти е удобно Simple Smile

# 723
Много благодаря)) Обаче с тези вируси съвсем се спекох.
Ние може би ще се засечем, та като чета какво става..
Не ми е проблем на мен шезлонгите, аз рано ставам и ако има такива ще ги хвана, ама..вече нещо само се моля да ме не хване нещо, че и без това съм с понижен имунитет, какви лекарства се сетя блъскам, ще видя.
Ти как си, мина ли вече проблема? Щом си се разходила значи вече си добре))
Пожелавам ти вече слънчеви дни и приятни моменти, да си починеш хубаво и да няма проблеми повече.))

# 724
За щастие да, оказа се бърз вирус, снощи бях с 38.5, днес вече нищо ми няма Grinning
Щерката само и днес си полежа, но беше за всеки случай, иначе и тя вече няма оплаквания.

А за храненето, аз след четене на дискусията тук и размисли ли въпроса, реших, че тия проблеми сигурно идват от неправилно съхранение на храните и затова гледам да ям по-безопасни - картофки, сиренце, такива неща. Пици правят на момента, от тях си взимам.
Пий пробиотик, гледай позитивно и да се надяваме, че ще те подмине. Simple Smile

# 725
  • Белгия
...не болезнено, но нещо те хапе и ти не виждаш какво е.

Това ми хареса😃

# 726
Истината за мен лично и за моето семейство, като редовни и абонирани клиенти на курорта от 1981г. е следната:
1. След 2020г. част от управителите на 4 звездните хотели нямат психологически и маркетингов усет за потребителите на услугата.Не обръщат особено внимание на гостите си от нашата страна, по собствена преценка селектират гостите за настаняване от определени градове от страната. Обръщат специално внимание на представители на членки на ЕС  и Украйна! При положение, че много голям процент от сънародниците ни са резервирали за повече от  7 дни, като са спестили от трудовите си възнаграждения и  пенсиите си финансови средства, не от безвъзмездни помощи от държавата и ЕС. През последните 2 години има подобрение относно  асортимента и вида на приготвената храна /в случай, че в хотелите главните готвачи са българи/, но не и от гледна точка на предлаганите алкохолни  и безалкохолни напитки, включени в Ол инклузива и ултра ол инклузива.Това е в имагинерното пространство.2.Българите сме милостив народ и изказваме съчувствие на персонала, който е  назначен в хотелска част. Ние не сме от претенциозните.3. Аз съм спокойна с децата си, когато се разхождаме късно вечерта. Доволна съм, че има контрол на достъпа-обособени бариери. В курортните комплекси "Златни пясъци" и "Слънчев бряг" вече не е е толкова спокойно и сигурно.4. Не обръщам внимание на факта, че не мога да се "вредя" на трети ред на плажната ивица. В последните години се налага по субективни причини да ползваме чадър и шезлонг на 6 и 7  ред /за мен е безумие да събуждам децата си в 7.00ч. сутринта, за да запазя чадър на третия ред/. Постоянно съм под напрежение за децата,да не ми откраднат телефона и "монетите". Преживява се, в името на децата. Обожаваме к.к. "Албена"!

# 727
От 43 години сте редовни и абонирани клиенти на курорта?! Че ти на колко си, бе човек 😂😂😂
Удари всички в земята!

# 728
Прясна случка от тази вечер. Малко момиченце си сила ориз, облиза лъжицата и я върна обратно я тавата. 15 минути търся човек, който да говори български или английски, за да му обясня, че това трябва да се махне. След 15 минути успях. Е така стават заразите.

# 729
От 43 години сте редовни и абонирани клиенти на курорта?! Че ти на колко си, бе човек 😂😂😂
Удари всички в земята!
Аз съм на 49, децата ми са на 8 и 12, другите членове на семейството са 75,72 и 53г.

# 730
От 6 годишна ходиш всяка година на Албена?! Трябва да ти дадат карта за безплатен достъп доживот. А иначе много ми хареса мнението ти. Първият (единствен досега )
лайк беше мой.
И аз на 6-7 години съм бил за пръв път на Албена и докъм 10 годишна възраст съм ходил, ама беше в друг живот и не го броя. А и сме били само на плаж, беше мисля невъзможно 1974 или някъде там българи да отседнат в Албена, ама ние живеехме във Варна и ходехме за по един-два дни с колата, бил съм дете, но помня, че паркирахме пред хотел Добруджа. Нищо друго не помня освен че хотелите бяха стъпаловидни... нещо характерно за Албена и до днес.

# 731
Скрит текст:
Удари всички в земята!

Е хубава работа Simple Smile Сега остава и за кг да питаш Simple Smile

# 732
.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 09:35 от Татко Мецан

# 733
Мецане, през 1974 г Добруджа не е съществувал.
Иначе,аз си мислех,.че съм ветеран, но Мушкато.ме разби, без да е много по-голяма от мен.
Това с вирусите и колко са разпространени в Албена е една наистина дълга тема и не ми се връща 35 години назад в Черноморец, 25 в Лозенец и 15 в Созопол, за да си припомня какво са истински български морски чревни вируси. Всеки си има виждания и теории.

# 734
Когато съм била съвсем малка, съм живяла с родителите ми в Албена, ходила съм там на детска градина, в началото на 80-те. Хотелът се казваше тогава Тервел.

Общи условия

Активация на акаунт