Термин Март 2024 – тема 4

• 46 331
  • 791
  •   1
Отговори
# 120
Плоски, плоски беше думата Sweat Smile Аз пък вдлъбнати Joy (май има и такива, де) Бейби брейн си е сила при мен 😁

Стейси, сега нищо не им прави на зърната, за болницата е кремчето.

# 121
Тони, реално не са ми никак плоски зърната, даже мъжът ми се шегува, че големите зърна ми били новата супер сила Joy . Взех ги, защото четох че освен за майката да не й се разраняват зърната (а моите са невъзможно чувствителни по принцип, а сега постоянно все се белят, не знам защо), помагали и на самото бебе да засуче добре. Но щом на консултацията са ти казали, че ако не са плоски няма и да подействат, май ще ги върна... ще помисля. В най-лошият случай ще е минус едни пари просто, така че няма да е чак такава драма. А в най-добрият предполагам няма да навредят, така че...
Това да не се използват при разранени зърна не го знаех и ще ми е от огромна помощ. Благодаря ти Flowers Hibiscus.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 12:51 от Джиджито

# 122
  • София
Може би помагат на бебе да засуче, ако има някакви специфики човечето - случва се. Не е казано, че няма да "подействат", просто че няма нужда от тях, ако всичко е нормално.
Аз си взех, да си имам, въпреки, че не би трябвало да имам нужда. Пък ако не ги ползвам голяма работа - все едно ще е единственото дето ще замине ей така Simple Smile И аз си представях, че може да ме спасяват при разраняване, а Хедра не прозвуча като "в никакъв случай не ги ползвай за това"'; но каза, че често води до проблем употребата им в такава ситуация. Аз ще имам възможност да търся помощ от нея докато съм в болницата и си мисля, че първо бих я потърсила преди да ги ползвам като "предпазители".

# 123
Оффф, аз пак съм с течение пари, сърби, боцка, направо ужас, за кой ли път е. Почвам флуомизин, чак в понеделник съм на преглед. Освен това малката е с грип и температура, и нея Лекувам. На мен личната ми каза да си взема и Осцилококцинум за мен, пия си и Биозин. Добре, че поне бебето рита, та ме разсейва и ми дава кураж.

# 124
Оффф, аз пак съм с течение пари, сърби, боцка, направо ужас, за кой ли път е. Почвам флуомизин, чак в понеделник съм на преглед. Освен това малката е с грип и температура, и нея Лекувам. На мен личната ми каза да си взема и Осцилококцинум за мен, пия си и Биозин. Добре, че поне бебето рита, та ме разсейва и ми дава кураж.

Аз тъкмо щях да питам дали някой в края на 7мия или началото на 8мия слага вагинални глобули. Имам да правя още един курс Макмирор за 6 дни (за Кандида Крузеи) и ми е малко притеснено с оглед напредването на бременността.

# 125
Да, аз слагах 2 пъти Залаин точно малко преди  края на 7 и началото на 8м.

# 126
аз съм в 8,5 и миналата седмица изпрасках 2 поредни опаковки гино-певарил. Пуснах днес нова микробиология да видим какво става, според мен е чисто де, обаче се притеснявам да ида на кола маска, че опасенията ми са свързани с нея 🤦‍♀️

# 127
Аз пък в момента се лекувам с Полижинакс за нищо май или пък не... в 31г.с съм.
В края на предната седмица забелязах едно воднисто течение, без мирис и щипане, парене и т.н, което се появява след болка ниско долу в корема като при цикъл (споделих за това нещо). Първите 2 дни реших, че е от студа навън, че нещо не съм се облякла и пр, но на третия ден вече си бях вкъщи, почиващи си и болките се увеличиха.
Много ясно, че първото нещо за което се шашнах беше да не са води и веднага се изстрелях при АГ да ме види.
Водите ги измери, в норма каза че са. Прегледа ме вагинално, шийката била добре, обаче наистина съм имала течение. Взе микробиология и каза веднага да започвам терапия с Полижинакс, бих казала видимо притеснен. И аз изтръпнах...
Микробиологията излезе чиста като сълза, дето се вика през живота си по-чиста микробиология не съм имала. До тук отлично. Отидох при него с резултатите, нищо не изкоментира, само каза "довърши курса с Полижинакс за всеки случай".
Куриозът е, че не само уж няма нищо като причина, в същото време течението намаля, както и болките които имах. Какво е това чудо не знам.

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 11:37 от Джиджито

# 128
Аз също ходя на кола маска. Дано не предизвиква такива неща тя😶
аз съм в 8,5 и миналата седмица изпрасках 2 поредни опаковки гино-певарил. Пуснах днес нова микробиология да видим какво става, според мен е чисто де, обаче се притеснявам да ида на кола маска, че опасенията ми са свързани с нея 🤦‍♀️

# 129
Момичета, пак съм аз… с моя прословут твърд корем…
Някоя друга с подобно явление?
Нямам стягания, но вече от 80% вече ми е 90% твърд корема.
Пия магнерот 4х2, снощи се чух с доктора и любезно ме подкани понеделник ако продължава да е твърд, да отида на преглед и евентуално да ме хоспитализират.
В 31 г.с ми е мн тежък филм, важна е настройката и гледам да се настроя положително, ама вечер не мога да спя от тая твърдост 🥲
Каза активно лежане и почивка, та аз нищо не правя, мъжа ми готви, ако аз помогна да измия чиниите е цяло събитие, щото ги мия на почивки, “пера” като той слага дрехите, а аз като черна станция регулирам кое какво…
Имаме едно куче-кюфте йорки, за което държа аз да се грижа и си го разхождам 2/3х дневно🤷♀ даже не го мия аз…
Когото и да попитам от близките отговора беше - “оо, ние подготвителни сме нямали, ооо ние такива твърди кореми сме нямали” и аз съм още “по-спокойна”😥

# 130
Първо се успокой. Не си единствената с подготвителни контракции, гарантирам ти. Дишай.
И аз ги имам, бяха само вечер към 18:30 - 19:00 часа, сега вече забелязвам и през деня. Освен това бебето вече е към 2 кг, така че заема доста голяма част от корема и може и то да ти създава усещането за Бракстън Хикс. Моето например е експерт в това. Аз като усетя че се стяга корема, си поемам няколко пъти бавно и дълбоко въздух, променям позицията на тялото (в краен случай лягам наляво) и леко с ръка се опитвам да установя дали коремът е навсякъде твърд или само от едната страна. В повечето случаи или минава или се оказва бебето.
 Ако пък не, колкото и да е неприятно, щом се налага болничен престой, вярвам че няма да си единствената, която ще го направи за здравето на детето си. Опитай да си максимално спокойна.

# 131
Гледам изобщо да не мисля за нещо по-различно от мартенско бебе🍄
Ще наблюдаваме нещата и каквото се налага и зависи от мен ще го направя.
Корема не си го галя, само като го мажа 1,2х дневно.
Благодаря за куража🙏 по-спокойно ми е 🥰

# 132
Гледам изобщо да не мисля за нещо по-различно от мартенско бебе🍄
Ще наблюдаваме нещата и каквото се налага и зависи от мен ще го направя.
Корема не си го галя, само като го мажа 1,2х дневно.
Благодаря за куража🙏 по-спокойно ми е 🥰

И аз съм на мнението на Джиджито. Опитай да не го мислиш непрестанно, в крайна сметка Бракстън Хикс са повече от нормални през 8мия. На мен също бебето ми втвърдява корема като се въртоли, даже и непосредствено след Магнерот Simple Smile. Освен това за постоянно по-твърд корем фактори са и задържането на газове, също ако имаш запек...Пробвай да хапваш по-малко и да не се надуваш от храна и течности (освен вода).

# 133
Точно щях да пиша как си с посещенията в тоалетната? Запекът напряга матката. Предотврати го!
Иначе и аз ги имам тези подготвителни контракции. В 34 г.с. съм и докторът каза, че изобщо не трябва да ме притесняват. Все пак вчера измерихме бебето 2700гр и е съвсем естествено и то да тежи и да ми създава усещане, че коремът ми е твърд.

# 134
  • София
Май вече всички ги имаме тези контракции. При мен не са изчезнали напълно въпреки Магнерота, но определено газове, нередовно ходене до тоалетна, забавяне да отида да пишкам, стоене права (дори да мия чинии), седене в стол за повече от 20тина минути или ходене втвърдяват корема. Малката като мърда също оказва влияние. Вече ако става целият твърд, не отпуска, стяга като ластик или отива в кръста - тогава определено преглед и ако трябва да те приемат малко.

Галенето (в случая масажирането, за да се разнесе крема) на корема 2 пъти дневно не си е малко. Аз например спрях да се мажа всеки ден, 2-3 пъти в седмицата. Има и олиа против стрии, които се пръскат, за да не се пипа корема.

Общи условия

Активация на акаунт