Термин Март 2024 – тема 4

• 46 415
  • 791
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, не съм много наясно със следното.. на изписването на бебенцата, живот и здраве, през м. март ще е студено..така, направо в кошницата за кола - добре облечено и завито ли се изнася бебето или с порт-бебе. Моля ви дайте инфо, че не знам какво да купувам в следващите седмици.🙄😄

# 181
  • София
Аз съм харесала пролетно-есенен комплект за изписване, за да може да го носи и след това. Има си тънка памучна пелена към него. Ако се налага по-плътно одеяло ММ ще сложи едно в колата и това е (за края на март). Портбебе бих ползвала при минусови или близо до 0 температури. Ама за 5тте крачки до колата не виждам смисъл, бебето още в отделението ще го сложим в кошницата и завито докато се придвижим до паркинга.

# 182
Има комплекти с пелена която е със вата, мисля че ще му е достатъчно. В косара имат хубави комплекти, и подробно описани какво съдържат. Аз чакам момиче и исках да го облека с рокля ама ме е страх да не се разболее.😃

# 183
Здравейте,мами ! Вече съм в 31г.с + 1  и лека полека започвам да стягам багажа за болницата. Въпроса е ,че май ще бъда с куфар,защото раницата която бях подготвила е малка. Има ли друга мама като мен с голям куфар?

# 184
Да ,аз !
Здравейте,мами ! Вече съм в 31г.с + 1  и лека полека започвам да стягам багажа за болницата. Въпроса е ,че май ще бъда с куфар,защото раницата която бях подготвила е малка. Има ли друга мама като мен с голям куфар?

# 185
А в коя седмица е удачно да е готов 😄.

# 186
  • София
Аз ще съм с куфар за ръчен багаж + раница (за реанимацията)

# 187
Аз съм с най-малкия размер куфар и една много малка раничка.

# 188
Извинявай , какви вещи ще носиш в раницата за реанимация ?
Аз ще съм с куфар за ръчен багаж + раница (за реанимацията)

# 189
  • София
Портмоне с лични документи, зарядно, телефон, колан за след раждане, балсам за устни ще пъхна (много ми се напукват, а след непиенето на вода предния път бяха до кръв нацепени), сухи и мокри кърпички. Мисля все пак и няколко превръзки и 1 еднократни гащи да сложа, маска и шише с вода. И едни дъвки, че зъби няма да мога да измия до другия ден по някое време.

# 190

Аз планувам към 34-35 г.с. да съм го нагласила,за да не пропусна нещо важно в бързината.

# 191
И аз съм оправила багажа си, но аз ще родя съвсем скоро и исках да ми е готов. Почти не ми остана... 😊🩵 Почти 35 г.с. съм.

С куфар с размер 10кг за самолет съм, но има разширение и реално е малко по-обемен. Отгоре на дръжката имам прикрепена чанта (сак), в която съм сложила още багаж. Реално тази чанта няма да я нося, а ще си я дърпам заедно с куфара. Дамска чанта няма да нося. Във въпросния сак държа нещата от първа първа необходимост - чехли, нощници, бельо, превръзки, вода, дребни пари и ЛК, документи, мокри и сухи кърпи, дезинфектант. В куфара са нещата за бебето, които ще ми трябват чак след излизането от реанимацията, козметика, подложки за мен и бебето, още превръзки, допълнителни нощници, клин и тениска за престоя там или за излизане до магазинчето в двора на болницата. И...май май е това. А, сешоар и едно малко несесерче гримове за изписването Simple Smile

# 192
Поискайте си списък с необходимите вещи от болницата или вижте на съответният сайт.

Един съвет: колкото по-малко багаж, толкова по-добре Simple Smile
В крайна сметка, ако забравите нещо , винаги ще има кой да ви го донесе .
Дори по време на пандемия, пак имаше опция  да ти оставят багаж на регистратура , а някои жени дори излизаха на вън за да си го получат Simple Smile

# 193

Много хубав въпрос, на който не мога да отговоря, защото в 34гс хем сме до никъде с пазара, хем до никъде с подготовката вкъщи, камо ли багажи за б-цата 🤣

# 194
34-35 седмица е добре да е готов багажа наистина. Все пак от 37ма се води доносено и може да се ражда спокойно. Зависи много от болницата какво ще ви трябва като консумативи - в дъжавните - всичко, в частните - почти нищо. Аз ще си взема еднократно бельо и превръзки за след раждане, макар че в първите дни не се налага, ползват се постелки основно, козметика (само базови неща). Някакви топли дрехи (жилетка, чорапи), чехли за баня, дребни пари за веднинг машината, гребен/четка за коса, ластик, ЛК, чудя се дали да си взема помпата..., но май просто ще я наглася и ако се наложи ще помоля ММ да ми я донесе. Телефон + зарядно и слушалки, нещо за четене, нещо за писане (имах нужда миналия път, а на тел не ми е удобно).

Общи условия

Активация на акаунт