Термин Март 2024 – тема 4

• 48 822
  • 791
  •   1
Отговори
# 210
radostnocvete и аз съм така с корема и все имам такива чувства,че е паднал надолу. А като отида да пишкам, имам чувството,че ще изскочи 🤣 ама АГ каза "игнорирай тези чувства" 🤣 а иначе щом ти притиска диафрагмата и се задъхваш, не е слязъл коремът,защото като слезе напрежението на диафрагмата леко се освобождава.

# 211
А аз пък не знам какво са киселини. Моето бебе стои толкова ниско, че не е истина. Главичката е някъде по средата на тазовите ми кости (със сигурност не е слязло надолу) и дупето е предимно настрани. Защо така стои не мога да си обясня. Уж торса ми не е малък, коремът ми стърчи завидно напред, но се вие като дъга. Единствено ме мъчи, че все още явно има място и много обича да си променя позицията - ту в ляво, ту в дясно.
Много исках да ви питам, че нали съм си паника: Имате ли болки при движенията на бебето? Ритниците не ме безпокоят, те просто ми карат корема да хвърчи на някъде, но завъртания ме оставят без дъх от болка. Вижда се как се движи, толкова ми опъва кожата. И не знам нормално ли е, не е ли.

# 212
Мен понякога ме боли, докато прави нещо вътре, и ставам да се разхода малко, защото не спира.

# 213
Боли ме, ако лежа наляво, например, и този сладур е решил, че левите ми ребра са чудесно място да си подпре крачето и да се разпъва 😀😀😀

# 214
  • София
И моята мадама хич не обича да съм легнала на ляво. Веднага включва ритане. Обърна ли на дясно няма проблем. От време на време удря с ръчички пикочния мехур, но явно се е по разместила, защото беше много по-често. Имам чувството, че е застанала напречно. Като се протяга и коремът се разтегля странично от двете страни, не толкова диагонално както преди.
Болка иначе друга от мърдането няма, но стягания има.

# 215
Здравейте момичета, надявам се всички са добре.
При мен ситуацията малко се промени рязко, като във вторник след преглед бе установено, че шийката ми е скъсена и гладка в 31 г.с.
Нямах разкритие, но пък бях с явни контракции от средата на декември.
Приеха ме в болница за задържане, като вече съм вкъщи и активно пазя леглото.
Бебето е в прекрасно здраве, върви седмица напред, което си ме успокои предвид кризисната ситуация.
Забелязвам по бельото си повече следи от течение, по-скоро са ми по-мокри🙄 днес на прегледа нямаше никакви проблеми откъм води🤔
Някоя друга да забелязва подобно явление, че направо се чудя дали да не звъня на доктора и пак да летим наобратно.

# 216
Напълно нормално е по-засилено течение през последният триместър Simple Smile
Вече няколко пъти е обсъждана темата и има доста от нас , които са по същия начин. Ако нещо ви притеснява ,(предвид ситуацията) най-добре се обърнете към АГ.

# 217
Момичета, днес ме объркаха много. Ще раждам в държавна болница и моя позната реши да ме "светне", че ако няма мед. причини за секцио (както искам аз да родя, при все че бебчо е наред), могат да ми откажат "секцио по желание". Има ли такова нещо? В петък съм на преглед и тогава ще обсъждаме с АГ плюсове и минуси на двете раждания. Направо ми писна от загрижени приятели и хиляди въпроси, но не става и изолиран да си...

# 218
Няма как да определи доктора как ще раждаш ,това е въпрос на личен избор, а не както е решил някой си на смяната.
Момичета, днес ме объркаха много. Ще раждам в държавна болница и моя позната реши да ме "светне", че ако няма мед. причини за секцио (както искам аз да родя, при все че бебчо е наред), могат да ми откажат "секцио по желание". Има ли такова нещо? В петък съм на преглед и тогава ще обсъждаме с АГ плюсове и минуси на двете раждания. Направо ми писна от загрижени приятели и хиляди въпроси, но не става и изолиран да си...

# 219
  • София
За частни болници знам, че има случаи на отказано секцио по желание, защото няма реални медицински причини за това. За държавна обаче не очаквам да имат проблем. Жената на брат ми второто дете ражда в държавна със секцио по избор (вече имаше едно спешно и не искаше втория път дори да пробва естествено).

# 220
Няма такова нещо. Само за един доктор в МД съм чувала, че отказва да прави секцио по желание. То даже за докторите е по-лесно, няма логика да отказват.
За протокола - ще раждам секцио по желание в държавна болница.
Говори с твоя АГ. От него зависи реално, а не от това в коя и каква болница си.

# 221
Благодаря ви. И аз от това, което изчетох останах с такова впечатление, че всеки сам си избира, а и някак си вече имам някаква настройка за операция. Но направо в такива моменти, когато всеки "знае" повече от теб, ме шашкат яко. В държавна ще ме изражда моята АГ живот и здр.

# 222
Здравейте момичета, относно киселините на мен това което ми помага най бързо е като стана да се раздвижа малко, понеже се появяват предимно когато съм в легнало положение по рядко и в седнало. В 31 седмица съм, вчера сутринта започна да ме боли корема, ту прилича на менструални болки, ту че ще имам диария, а нямам такава. Постоянни са, бебето си е активно както обикновено, не мога да локализирам конкретно болката и притеснението започна да се появява. Има ли някоя мама с подобни болки? Първа бременност ми е и не съм сигурна че разпознавам контракциите правилно все още…

# 223
Здравейте, мами. Смятам да кърмя малката ,но за всеки случай искам да взема няколко шишета. Има ли мами които са запознати колко шишета да взема,каква големина и д какъв поток на капките?

# 224
Здравей Елий. Аз скоро влизам в 33г.с и имам подобни на твоите болки от вече 2 седмици, че и повече. Ходих на преглед, и ехографски и вагинален и микробиология пусках, всичко е ок. АГ ми е обяснявал, че повечето бременни ги боли, без никаква причина. Моето предположение е, че бебето вече тежи доста (по груби сметки моето трябва да е вече към 2 300 грама, плюс водите и плацентата, това са си около 4-5 кг). Освен това бебето ми е много активно, постоянно се върти, рита, стои по-скоро хоризонтално и като реши да си разпъне дългите крачета и се появява болката придружена с увеличаване на течението...

Здравей hopetobeamother. Не съм най-компетентният човек относно кърменето, защото и на мен ще ми е за първи път, но на първо време аз взех стартовия комплект на Авент, който уж е за бебета на смесено хранене. Препоръчват доста бибероните им - бебетата ги приемали, наподобявали много зърното, антиколики са. Има кърмили мами в групата и те ще са ти много повече от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт